Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Συνεχίζεται η Έκθεση Προσκοπικής Ιστορίας στην Πάτρα - Δείτε φωτό από τα εγκαίνια

Συνεχίζεται η Έκθεση Προσκοπικής Ιστορία...

Η έκθεση θα μείνει ανοικτή μέχρι την Παρασκευή 4 Μαίου

Συνεχίζεται για μια ακόμη εβδομάδα, εως την Παρασκευή 4 Μαΐου 2012, η λειτουργία της Έκθεσης Προσκοπικής Ιστορίας που διοργανώνει η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 2ου Συστήματος Πάτρας σε συνεργασία με σπουδαστές του Τμήματος Μουσειολογίας – Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων του ΤΕΙ Πάτρας.

Στην έκθεση προβάλλονται ντοκουμένα, αντικείμενα και φωτογραφίες από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας των προσκόπων της Πάτρας από την πρώτη εμφάνισή τους το 1914 έως σήμερα. Επίσης εκτίθενται αντικείμενα από το παγκόσμιο Τζάμπορη του Μαραθώνα του 1963, στολές και αναμνηστικά από την προσκοπική ζωή.

Στα εγκαίνεια που έγιναν την Παρασκευή 20 Απριλίου, παρευρέθηκαν πολλοί παλαιοί πρόσκοποι της πόλης, λυκόπουλα και πρόσκοποι από Συστήματα της Πάτρας και Ανιχνευτές από όλη την Ελλάδα που επισκέπτονταν την πόλη μας στα πλαίσια της 28ης Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης. Εκ μέρους του Δήμου Πατρέων παρευρέθηκε ο κ. Αντώνης Σκιαθάς, προέδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού καθώς και η κα. Μαριάννα Σταματιάδου, Δημοτική Σύμβουλος. Ακόμη ο Γενικός Έφορος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Θεόδωρος Κεφαλάς, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Γεωργακάς, τα μέλη του ΔΣ κ. Χρήστος Σταθόπουλος και Νίκος Χαραλαμπόπουλος, ο Έφορος Περιοχής Πελοποννήσου κ. Νίκος Καραΐσκος και ο τέως Γενικός Έφορος και Πρόεδρος του ΔΣ κ. Γιώργος Ασημακόπουλος. Σημαντική ήταν και η παρουσία πολλών παλαιών επικεφαλής της πατρινής προσκοπικής κίνησης όπως οι Νικόλαος Μπρουσινός, Χαράλαμπος Μαρινόπουλος, Σταύρος Σολωμός, Βίκτωρας Στιβανάκης, Χαράλαμπος Πανάρετος, Αποστολία Πανταζή, Χρήστος Τουμπανάκης, Διονύσης Τσαγκαρουσιάνος και Στέλλα Κονδύλη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View