Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Ντολμαδάκια με κιμά σε αμπελόφυλλα

Ντολμαδάκια με κιμά σε αμπελόφυλλα

Κατηγορία : Παραδοσιακή κουζίνα Νο4

Παραδοσιακά και λατρεμένα! Η συνταγή είναι από την κ. Μιμίκα, αγαπημένη οικογενειακή μας φίλη. Την ευχαριστούμε πάρα πολύ γιατί μας τα έφτιαξε κιόλας και τα απολαύσαμε! Δοκιμάστε τα κι εσείς!

Υλικά

¾ του κιλού κιμά μοσχαρίσιο

¼ του κιλού κιμά χοιρινό

2 αβγά

½ φλυτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

½ φλυτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

50-60 αμπελόφυλλα κονσέρβα ή φρέσκα

1,5 λίτρο ζωμό κρέατος

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμυδάκι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το ρύζι αφού πρώτα το έχουμε πλύνει σε ένα σουρωτήρι.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τα αβγά, το μαϊντανό, το δυόσμο και το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει στο τηγάνι και ανακατεύουμε λίγα λεπτά με τα χέρια μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και να έχει η γέμισή μας ομοιόμορφη υφή.

Παίρνουμε ένα ένα τα αμπελόφυλλα, βάζουμε μέσα μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και διπλώνουμε πρώτα από την πάνω πλευρά, μετά τις δύο πλαϊνές πλευρές και τέλος την κάτω. Προσέχουμε να τα τυλίξουμε σφιχτά. (όπως φαίνεται στις φωτογραφίες)

Εάν τα αμπελόφυλλα μας είναι φρέσκα πρέπει πρώτα να ζεματίσουμε σε καυτό νερό για 1-2 λεπτά. Φρέσκα αμπελόφυλλα δεν υπάρχουν όλο το χρόνο, οπότε ή θα πρέπει να έχουμε αγοράσει ή μαζέψει και αποθηκεύσει (σε άλλη ανάρτηση θα δούμε τρόπους) ή απλώς να πάρουμε έτοιμα σε βαζάκια από τα σούπερ μάρκετ.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε ζωμό κρέατος.

Σε μια άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε τα ντολμαδάκια μας στριμωχτά το ένα δίπλα στο άλλο σε δύο στρώσεις. Προσθέτουμε τον καυτό ζωμό κρέατος,σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια μας με ένα πιάτο για να μην μετακινούνται και βράζουμε για περίπου μία ώρα ελέγχοντας μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό.

Προχωράμε στο τελευταίο μέρος, να δέσουμε τη σάλτσα τους. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι να καβουρντιστεί. Σιγά σιγά ρίχνουμε το ζωμό μας ανακατεύοντας συνεχώς για να ομογενοποιηθεί.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ντολμαδάκια και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste