Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

1ο Βραβείο στον 25χρονο Έλληνα αρχιμουσικό Δημήτρη Μποτίνη

1ο Βραβείο στον  25χρονο Έλληνα αρχιμουσ...

Ο διαγωνισμός έληξε με... ανακάλυψη!

«Και τελικά, η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση του υποψηφίου για το 1ο βραβείο. Δεν υπήρχε αμφιβολία ούτε από τους ακροατές, ούτε την κριτική επιτροπή - το βραβείο πήγε στον Δημήτριο Μποτίνη, ο οποίος μπροστά στα μάτια όλων μας, αμέσως χαρακτηρίστηκε ως η ανακάλυψη του διαγωνισμού. Μιας και μόλις εμφανίστηκε στη σκηνή, έγινε κάτι το αδιανόητο - οι μουσικοί μεταμορφώθηκαν και ξεκίνησαν να παίζουν λες και ο καθένας από αυτούς ήθελε, επίσης, να λάβει το βραβείο μαζί με τον Δημήτριο. Έτσι, φαίνεται ότι ο Πρώτος Πανρωσικός Μουσικός Διαγωνισμός κατέληξε στην ανακάλυψη ενός νέου αστεριού στον ορίζοντα της κλασικής μουσικής». Μαρία Σβέσνικοβα, «Νέα/Πολιτισμός Vesti.Ru»

Αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο σχολιάστηκε από τα Ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης η κατάκτηση του 1ου βραβείου, από τον 25χρονο αρχιμουσικό από την Πάτρα Δημήτριο Δ. Μποτίνη, σε έναν από τους πλέον ονομαστούς μουσικούς διαγωνισμούς.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο του Πρώτου Πανρωσικού Μουσικού Διαγωνισμού στην ειδικότητα «διεύθυνση ορχήστρας», που διεξήχθη  από 1 έως 8 Δεκεμβρίου στη Μόσχα.

Ο Πανρωσικός Μουσικός Διαγωνισμός αποτελεί τη συνέχιση του φημισμένου Πανσοβιετικού Μουσικού Διαγωνισμού, που διεξαγόταν από το 1933 έως το 1988 και στον οποίο είχαν βραβευτεί μεγάλες μουσικές προσωπικότητες όπως οι: Γκίλελς, Ρίχτερ, Μραβίνσκι, Τερμικάνοφ, Γκέργκιεφ, κ.α. Ο Πανσοβιετικός Διαγωνισμός σταμάτησε το 1988 με την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, όμως η Ρωσία τον επανέφερε με το όνομα «Πανρωσικός» με ιδιαίτερο πρεστίζ και προοπτική να πραγματοποιείται κάθε τετραετία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture