Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Χριστουγεννιάτικο Βυζαντινό ορατόριο από την «Πορφύρα» και τους «Νυν & Αεί»

Πάτρα: Χριστουγεννιάτικο Βυζαντινό ορατό...

Υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου

Η «Προς Κορινθίους»  επιστολή του Αποστόλου Παύλου ενέπνευσε   τούτη  τη  φορά  τα μέλη  της  «Πορφύρας» και τα  στελέχη  του Βυζαντινού Συνόλου «ΝΥΝ & ΑΕΙ» που  ετοίμασαν  μια  πρωτότυπη  Χριστουγεννιάτικη  Συναυλία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 20.00 στον Ι.Ν.  Ευαγγελισμού  της Θεοτόκου (Μητροπολιτικός) στην Πάτρα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ενώ  κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος.

Κατά την  διάρκεια  της  παράστασης  θα  παρουσιασθεί  η  Βυζαντινή  Σύνθεση  (εν  είδη  Ορατορίου) «ΥΜΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ  ΑΓΑΠΗ », που βασίζεται  στην «Προς  Κορινθίους»  επιστολή  του Απ. Παύλου (έχει μελοποιηθεί ολόκληρο το 13ο  Κεφάλαιο)   έργο,  το οποίο  συνέθεσε  ο Πατρινός  καθηγητής Εκκλησιαστικής Μουσικής –Χοράρχης Ανδρέας Τσιμάρας.

Αξίζει να  σημειωθεί ότι η  συγκεκριμένη  Βυζαντινή Σύνθεση ετοιμάσθηκε  και παρουσιάσθηκε  για πρώτη φορά στο μεγάλο και μοναδικό   Βυζαντινό Πανόραμα Τέχνης που πραγματοποιήθηκε  από την εταιρεία Προώθησης Βυζαντινού Πολιτισμού  «ΠΟΡΦΥΡΑ» κατά τα «ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΑ» του  2006 στον Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου και μάλιστα  στο πλαίσιο της ενότητας «Θρησκεία και Τέχνη» της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture