Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Προσπάθησαν να μεταφέρουν σκουπίδια από το Αίγιο στον ΧΥΤΑ Φλόκα- Βάζουν «λουκέτο» οι κάτοικοι

Αχαΐα: Προσπάθησαν να μεταφέρουν σκουπίδ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Μετά την αντίδραση κατοίκων της περιοχής

Απόπειρα να μεταφέρουν σκουπίδια από την Αιγιάλεια στον ΧΥΤΑ του Φλόκα στη Δυτική Αχαΐα έγινε το απόγευμα της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr δύο οχήματα, ένα απορριμματοφόρο και ένα φορτηγό, έφθασαν στην περιοχή όμως έγιναν αντιληπτά από κατοίκους οι οποίοι τους σταμάτησαν.

Στο σημείο έσπευσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παναγιώτης Διαμαντόπουλος ο οποίος ζήτησε από τους υπαλλήλους του Δήμου Αιγιάλειας να τους επιδείξουν τα έγγραφα που είχαν στη διάθεσή τους. Όπως εξηγεί στο thebest.gr ο κ. Διαμαντόπουλος ο Δήμος Αιγιάλειας δεν έχει καμία επίσημη άδεια για εναπόθεση απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ του Φλόκα.

Αυτό αποδείχθηκε και στο συγκεκριμένο περιστατικό κατά το οποίο οι εργαζόμενοι απλά επέδειξαν ένα χαρτί του Δημάρχου Αιγιάλειας Θανάση Παναγόπουλου και όχι κάποια άδεια-προγραμματική σύμβαση που να έχει συναφθεί με το Δήμο Δυτικής Αχαΐας. Μετά τις συζητήσεις που έγιναν οι εργαζόμενοι της Αγιάλειας με τα οχήματα αναγκάστηκαν να πάρουν άπραγοι τον δρόμο της επιστροφής.

Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας ο ίδιος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρ. Νικολάου ο οποίος του μετέφερε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την πρόθεση μεταφοράς στον Φλόκα σκουπιδιών από την Αιγιάλεια. Οι κάτοικοι της περιοχής αγανάκτησαν από το συγκεκριμένο περιστατικό και όπως δηλώνει είναι αποφασισμένοι να προβούν άμεσα σε κινητοποιήσεις.

«Εμείς δεν θα δεχθούμε κανέναν. Δεν θα αφήσουμε να πέσουν στον Φλόκα σκουπίδια από το Αίγιο. Ήδη αύριο θα προσφύγουμε στην Εισαγγελία και θα αποκλείσουμε τον ΧΥΤΑ, όπως έχουν κάνει και στην Αιγείρα. Δεν μπορεί 100 άνθρωποι να κρατούν κλειστό τον εκεί ΧΥΤΑ και να θέλουν να δεχθούμε εμείς τα σκουπίδια τους», σημειώνει ο κ. Διαμαντόπουλος.

Παράλληλα οι κάτοικοι της περιοχής καλούν το Δήμο Αιγιάλειας να στείλουν τεχνικούς για να διαπιστώσουν πως λειτουργεί ο ΧΥΤΑ του Φλόκα. «Στην περιοχή μας έχουμε τεράστια προβλήματα. Τα ζουμιά φθάνουν μέχρι την Αχαγιά και τώρα μας λένε να αποδεχθούν την έλευση κι άλλων απορριμμάτων από το Αίγιο; Αυτό δεν γίνεται», τονίζει ο κ. Διαμαντόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις