Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ρίχνει «νερό στο κρασί της» η Ευρωλίγκα για τις Εθνικές

Ρίχνει «νερό στο κρασί της» η Ευρωλίγκα ...

Νέα πρόταση, με τρεις εναλλακτικές ημερομηνίες

Νέα πρόταση, με τρεις εναλλακτικές ημερομηνίες για διεξαγωγή αγώνων των εθνικών ομάδων, την οποία θα καταθέσει στη FIBA συνέταξε η Euroleague στη σύσκεψη των μετόχων που έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη την Τρίτη (5/12). Η Euroleague δεσμεύτηκε, με ανακοίνωσή της, για εποικοδομητικό διάλογο με τη FIBA ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά ανάλογες καταστάσεις με αυτές που βίωσε το ευρωπαϊκό μπάσκετ κατά τη διάρκεια της 1ης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 τον περασμένο Νοέμβριο.

Το διοικητικό συμβούλιο της Euroleague επανέλαβε το σεβασμό του για τις αποφάσεις που έλαβαν οι παίκτες, αλλά και την αναγνώριση πως απαιτείται μια λύση που να σέβεται τις εθνικές ομάδες και τη σημασία τους για τους φιλάθλους, εξασφαλίζοντας παράλληλα την αθλητική ακεραιότητα.

Ουσιαστικά, η Euroleague φαίνεται να «ρίχνει νερό στο κρασί της», μετά τις πιέσεις και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς το φλέγον θέμα της κόντρας Euroleague-FIBA συζητήθηκε στην πρόσφατη σύνοδο υπουργών Αθλητισμού, στις Βρυξέλλες, μετά από παρέμβαση μάλιστα του Έλληνα υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Στην ανακοίνωση της Euroleague αναφέρεται:

«Σχετικά με την σύγκρουση που υπήρξε στο θέμα των διοργανώσεων των εθνικών ομάδων που συνέπεσαν με τους αγώνες των συλλόγων, το συμβούλιο εξέφρασε τον σεβασμό του στις αποφάσεις που πήραν οι παίκτες δεδομένων των συνθηκών και δεσμεύτηκε να βρει λύση.

Το συμβούλιο επικεντρώνει την προσπάθειά του να βρεθεί λύση που θα σέβεται τις εθνικές ομάδες και τη σημασία που έχουν αυτές για τους φιλάθλους, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ακεραιότητα του αθλήματος και να αποφύγει το να επηρεαστούν οι εθνικές ομάδες από γεγονότα όπως το πόσοι παίκτες μίας χώρας αγωνίζονται σε συλλόγους του ΝΒΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν τρία εναλλακτικά καλεντάρια, με τα μέλη του συμβουλίου να αποφασίζουν ομόφωνα να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για το καλό του αθλήματος.

Τα μέλη του συμβουλίου επικύρωσαν μία πρόταση που έχει εκπονηθεί τους τελευταίους δύο μήνες με τη συμμετοχή πολλών Ευρωπαίων ενδιαφερόμενων για το άθλημα.

Η πρόταση θα εξετάσει το καλεντάρι, καθώς και άλλες ανησυχίες που, κατά τη γνώμη των συλλόγων της Euroleage, θα συνέβαλαν στην ανάπτυξη του αθλήματος, όπως η μετάβαση από τις μικρές ηλικίες σε επίπεδο ανδρών, η οικονομική βιωσιμότητα των συλλόγων και των λιγκών, ο αριθμός των διεθνών, συμπεριλαμβανομένης της διοίκησής τους, οι απαιτήσεις σχετικά με τη συμμετοχή των παικτών στις εθνικές ομάδες και άλλα θέματα. Η πρόταση θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στο μήνα σε μια συνάντηση , προκειμένου να υπάρξει συναίνεση.

Η Euroleague παραμένει προσηλωμένη στην προσπάθεια που γίνεται να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος με τη FIBA, προκειμένου να αποφευχθούν καταστάσεις όπως αυτές του περασμένου Νοεμβρίου στους αγώνες των εθνικών ομάδων και ελπίζει ότι η τελευταία πρόταση που θα κατατεθεί θα το πετύχει».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mπάσκετ: Δεύτερη νίκη για την Εθνική


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports