Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στο "φουλ" οι μηχανές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Ελίζα, Τρελή του Σαγιό, Λυρική σκηνή, παραστάσεις τελειόφοιτων της δραματικής

Στο "φουλ" οι μηχανές του ΔΗΠΕ...

Το μεσημέρι της Παρασκευής δόθηκε και συνέντευξη Τύπου στον Εκπαιδευτικό χώρο Μπάρρυ

Στο «φουλ» μπαίνουν οι μηχανές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και μετά το ξεκίνημα της παράστασης «Fuente Ovejuna – η πηγή των αμνών» σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, έπεται η πρεμιέρα της «Ελίζας» της Ξένιας Καλογεροπούλου στην Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας για το ευρύ κοινό (έχουν ξεκινήσει αυτές για τα σχολεία) την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στις 11 το πρωί στη σκηνή του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων.

Ακόμα η ολοκαίνουρια παραγωγή του σχήματος Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ, «Η τρελή του Σαγιό» μετά την 1η παράσταση που δόθηκε στο ΚΔΑΠ ΚΟΜΑΙΘΩ του Δήμου Πατρέων ξεκινά τη πορεία της. Το Σάββατο 2/12 θα παιχθεί για τους εκπαιδευτικούς της περιοχής στις 19.00 στο θεατράκι του Εκπαιδευτικού χώρου Μπάρρυ.

Για τις νέες παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 1η Δεκεμβρίου 2017  συνέντευξη Τύπου στο Μπάρρυ όπου μίλησαν μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Τερζής, πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ, ο Πέτρος Βάης υπεύθυνος στο Άρμα Θέσπιδος, ο Χρήστος Στρέπκος που υπογράφει την σκηνοθεσία στην «Τρελή του Σαγιό», ο Μίχαελ Ζάιμπελ υπεύθυνος του operart studio και της Λυρικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ, ο Τσέζαρις Γκραουζίνις υπεύθυνος της σχολής δραματικής τέχνης του θεάτρου  και ο Περικλής Βασιλόπουλος που έχει σκηνοθετήσει την «Ελίζα».

Η Ελίζα είναι ένα ιδιαίτερα αγαπημένο έργο όπου ένα κορίτσι με τρεις φίλους και έναν παπαγάλο ναυλώνει ένα καράβι για να βρει τον καλό της…

Πρόκειται για μία τρυφερή ερωτική ιστορία που αγγίζει μικρούς και μεγάλους και σκηνοθετεί ο Περικλής Βασιλόπουλος, για την Παιδική Σκηνή του θεάτρου.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί: Γεράσιμος Γιοβανάκης, Θάνος Γρίβας,  Τάσος Θεοφιλάτος, Δημήτρης Μελέτης, Θοδωρής Προκοπίου, Γεωργία Σωτηριανάκου, Νίκος Τουρνάκης και Βασίλης Τσόρλαλης.

Πρόγραμμα παραστάσεων: 3, 10, 17 Δεκεμβρίου 2017 στις 11:00 π.μ.

25, 26, 27, 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου 2017 στις 4:30 μ.μ.

2, 3, 4, 5 και 6 Ιανουαρίου 2018 στις 4:30 μ.μ.

7 Ιανουαρίου 2018 στις 11:00 π.μ.

Τιμές εισιτηρίων:

Το εισιτήριο για την  Παιδική Σκηνή  θα έχει 5 ευρώ για τους  μεγάλους και 4 ευρώ για τα παιδιά.

Οικογενειακό εισιτήριο 3 ατόμων αξίας 12 ευρώ ή  4 ατόμων αξίας 15 ευρώ ( για όλη την οικογένεια).

Για τους μαθητές (σε οργανωμένες παραστάσεις σχολείων) ισχύει το εισιτήριο των  4  ευρώ.

Το έργο «Η Τρελή του Σαγιό» του Jean Giraudoux είναι η νέα παραγωγή από το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Έχει ανέβει σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου και προγραμματίζεται να δοθούν  παραστάσεις σε σχολεία, ιδρύματα, φυλακές, Νοσοκομεία κ.α. στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του θεάτρου με ελεύθερη είσοδο.

Κεντρική ηρωίδα είναι η Ωρελί, μια εκκεντρική  μποέμ Παριζιάνα, που μαθαίνοντας το σχέδιο μιας ομάδας μαφιόζων επιχειρηματιών να σκάψουν συθέμελα το Παρίσι για να αντλήσουν το πετρέλαιο, θα καταστρώσει ένα σχέδιο για να τους εξαφανίσει.

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Χρήστος Στρέπκος

Σκηνικά-κοστούμια:  Θάλεια Ιστικοπούλου

Κίνηση:  Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κατερίνα Κολλυροπούλου, Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Τσάκωνας, Διονύσης  Κλάδης,  Βιβή Αλεξάνδρου.

Είναι η 3η χρονιά που το «Άρμα Θέσπιδος», θα είναι κοντά στους δημότες της πόλης της Πάτρας.

Στη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου, ανακοινώθηκαν και οι Διπλωματικές Παραστάσεις των τελειόφοιτων της Δραματικής Σχολής για την περίοδο 2017-2018 και είναι οι ακόλουθες:

«Παραμύθια για γενναιοδωρία»  του Όσκαρ Ουάιλντ

Διδασκαλία: Τσέζαρις Γκραουζίνις – Χάρης Πεγιάζης.

«Ζορζ Νταν ντιν» του Μολιέρου

Διδασκαλία: Γιώργος Μπακόλας

«Ιβάνοφ» του Άντον Τσέχωφ

Διδασκαλία: Ιώ Βουλγαράκη

«Διηγήματα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Διδασκαλία: Δημήτρης Ήμελλος

«Βάκχες» του Ευριπίδη

Διδασκαλία: Παρθενόπη Μπουζούρη- Όλγα Σπυράκη.

Τέλος η Λυρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας θα παρουσιάζει λυρικές βραδιές με μέλη και σπουδαστές του int. Opera studio του θεάτρου.

Για 3η συνεχή χρονιά το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας ενσωματώνει το Λυρικό Θέατρο στο πρόγραμμά του. Μάλιστα φέτος για πρώτη φορά ιδρύεται και επίσημα Λυρική Σκηνή. Η Λυρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ευελπιστεί με το operaLife να συμβάλει πέρα από τη συνεχή ανάπτυξη και «εκπαίδευση» ενός κοινού και την προσέλκυση νέων στο χώρο της κλασικής μουσικής, είτε πρόκειται για καινούργιους, είτε για νέους ηλικιακά, και στη θεματολογική προετοιμασία της φετινής κεντρικής οπερατικής παραγωγής, της όπερας του W. A. Mozart, «Η Απαγωγή από το Σεράι», η πρεμιέρα της οποίας θα λάβει χώρα την 3η Μαΐου 2018 (θα δοθούν συνολικά δέκα  παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων).

Οι λυρικές βραδιές θα εστιάσουν στα βασικά θέματα  της όπερας του Mozart, «Η Απαγωγή από το Σεράι»: «Έρως γλυκύπικρος», «Ανατολή-Δύση: Πάλη πολιτισμών», «Έρως Τύραννος».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Λυρικής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας είναι το εξής:

•             2η Λυρική Βραδιά: «Άγια Νύχτα» 19 Δεκεμβρίου 2017, Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

•             3η Λυρική Βραδιά: «Ανατολή-Δύση: Πάλη πολιτισμών» 23 Ιανουαρίου 2018, Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

•             4η Λυρική Βραδιά: «Έρως Τύραννος» 13 Φεβρουαρίου 2018, Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

•             Όπερα: W. A. Mozart - «Η Απαγωγή από το Σεράι» Πρεμιέρα 3 Μαΐου 2017 για δέκα παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

*Να προσθέσουμε τέλος, όπως ειπώθηκε και στην συνέντευξη Τύπου, ότι το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα συμβάλλει και φέτος στην Χριστουγεννιάτικη παράσταση των παιδιών του ΚΔΑΠ ΚΟΜΑΙΘΩ του Δήμου. Η φετινή παράσταση είναι ο "Καρυοθραύστης" και θα ανέβει στις 12 Δεκεμβρίου 2017 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Βασίλη Κόκκαλη που παίζει στην "Τρελή του Σαγιό".

Ο Ανδρέας Τερζής.

Ο Ανδρέας Τερζής.

Ο Ανδρέας Τερζής.

*Οι φωτ. από τη συνέντευξη Τύπου είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture