Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπάσκετ: Επίσκεψη Μάικ Καλαβρού στον Έσπερο ΑΟΠΑ

Μπάσκετ: Επίσκεψη Μάικ Καλαβρού στον Έσπερο ΑΟΠΑ

Την Παρασκευή στο κλειστό γυμναστήριο της Παναγίας Αλεξιώτισσας

Ένας άνθρωπος που έχει συμβάλει προσωπικά στην αθλητική-αγωνιστική εξέλιξη όλων των μεγάλων ονομάτων του ελληνικού μπάσκετ έδωσε «παρών» την Παρασκευή στο κλειστό γυμναστήριο της Παναγίας Αλεξιώτισσας για λογαριασμό του Έσπερου ΑΟΠΑ και των Νέων Έσπερου ΑΟΠΑ.

Ο λόγος για τον Μάικ Καλαβρό, τον κορυφαίο Ελληνα player developer και προσωπικό προπονητή πολλών παικτών της Basket League και του εξωτερικού (Παππάς, Γκιστ, Περπέρογλου, Γκίκας, Σαρικόπουλος, Δημάκος, Κουζέλογλου, Παπαπέτρου, Βουγιούκας, Λαρεντζάκης, Κασελάκης, Σχορτσιανίτης, κ.ά.), ο οποίος σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο του Έσπερου ΑΟΠΑ, επιμελήθηκε την προπόνηση των νεαρών παικτών του Συλλόγου, μυώντας τους σε ειδικούς και εξειδικευμένους τρόπους άσκησης, προκειμένου να βελτιώσουν τα τεχνικά τους στοιχεία (ντρίμπλα, πάσα, σουτ, κλπ).

Όλα τα παιδιά κέρδισαν πολύτιμες εμπειρίες και έμαθαν πολλά χρήσιμα πράγματα από έναν προπονητή-γυμναστή, ο οποίος είναι αυθεντία στον τομέα της ατομικής προπόνησης-βελτίωσης.

«Ο Έσπερος ΑΟΠΑ είναι ένας πολύ οργανωμένος Σύλλογος, με ζεστούς ανθρώπους και χαίρομαι κάθε φορά που βρίσκομαι εδώ για να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας γύρω από το μπάσκετ», δήλωσε ο Μάικ Καλαβρός και πρόσθεσε:

«Στον Έσπερο ΑΟΠΑ υπάρχει ένα εξαιρετικό επιτελείο προπονητών και φυσικά η παρουσία του μεγάλου Κώστα Πετρόπουλου αποτελεί εγγύηση για το παρόν και το μέλλον. Στην ομάδα υπάρχει ταλέντο και θεωρώ πως κάθε χρόνο θα γίνονται όλο και καλύτερα πράγματα».

Ο Μάικ Καλαβρός μίλησε και για το πατραϊκό μπάσκετ συνολικά, τονίζοντας τα εξής: «Η Πάτρα κατά την προσωπική μου άποψη είναι σαν την Ιντιάνα των ΗΠΑ από πλευράς ενδιαφέροντος του κόσμου για το μπάσκετ από τις μικρές ηλικίες μέχρι τις επαγγελματικές ομάδες. Η πόλη σας είναι μπασκετομάνα, η απόλυτη μπασκετομάνα θα έλεγα. Υπάρχει μεγάλο ταλέντο και δίψα για μπάσκετ».

Τέλος, ο Ελληνας player developer απάντησε και στο ερώτημα για το αν του αρέσει να προπονεί περισσότερο νεαρούς παίκτες ή επαγγελματίες: «Το κάθε ένα έχει τη δική του χάρη. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση για εμένα να βλέπω ταλαντούχα παιδιά να δουλεύουν σκληρά για να βελτιωθούν και να παίξουν μια ημέρα σε υψηλό επίπεδο, όμως είναι ταυτόχρονα πολύ όμορφο και το να είσαι μόνος στο γήπεδο με έναν επαγγελματία, ο οποίος έχει βγάλει χρήματα από το μπάσκετ και ο οποίος αφήνεται στα χέρια σου και εμπιστεύεται τη δουλειά σου για να γίνει ακόμη καλύτερος».

Ο Μάικ Καλαβρός, ο οποίος στο παρελθόν έχει συνεργαστεί και με πολλές ελληνικές ομάδες (Ηλυσιακός, κ.ά.), υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει σύντομα στην Πάτρα για να ξαναπροπονήσει τα παιδιά του Εσπερου ΑΟΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπάσκετ: Με νίκη αποχαιρέτησε ο Άρης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports