Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"ΘΑΥΜΑ" Η WONDER WOMAN ΜΕ ΤΗ ΓΚΑΛ ΓΚΑΝΤΟ, ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗ

"ΘΑΥΜΑ" Η WONDER WOMAN ΜΕ ΤΗ Γ...

Κιόλας 1.500 θεατές είδαν το φιλμ στην Πάτρα

Διαθέτει μία χαρισματική, γοητευτική πρωταγωνίστρια, την Gal Gadot, κόμικ φινέτσα και φαντασία, τον γαλανομάτη ηθοποιό Κρις Πάιν σε ωραία χημεία με την Gadot και το κυριότερο, μία έξυπνη ιστορία, ένα σενάριο που δένει την αρχαιοελληνική μυθολογία του Δία, του Άρη, Θεού του πολέμου, των αμαζόνων όπως της Ιππολύτης και της Αντιόπης, με την δύσκολη περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με τα εκατομμύρια νεκρούς, καταφέρνοντας να βγάλει και αρκετό συναίσθημα, κάτι σπάνιο για ταινία βασισμένη σε κόμικ.

Ειδικά η σκηνή της ταινίας «Wonder Woman» (γι’ αυτήν ο λόγος) όπου ουσιαστικά για 1η φορά η Νταιάνα/Wonder Woman επιδεικνύει θάρρος και τόλμη στο πεδίο της μάχης στέκοντας στο πλευρό των Άγγλων ενάντια στους Γερμανούς, σώζοντας ένα ολόκληρο χωριό που ήταν αποκλεισμένο, είναι ίσως η καλύτερη της ταινίας που ωστόσο προς το τέλος αναλώνεται λίγο στην κόμικ αισθητική ειδικά στην μονομαχία της wonder woman με τον Θεό Άρη.

Η Πάτι Τζένκινς που υπογράφει τη σκηνοθεσία, έχει χωρέσει στην ταινία πολλά μηνύματα όπως ότι η αγάπη μπορεί να νικήσει το μίσος, την κακία και κάθε μορφής πόλεμο, μήνυμα ενδεχομένως ενάντια στις απάνθρωπες τρομοκρατικές επιθέσεις του σήμερα ενώ οι σεναριακές αναφορές στις βόμβες δηλητηριωδών χημικών αερίων κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι ένα έμμεσο σχόλιο στο σήμερα και στον πόλεμο στην Συρία.

Η Wonder Woman που είχε υπάρξει και ως τηλεοπτική ηρωίδα, περνά με δύναμη, φόρα και επιτυχία στον κινηματογράφο και η εμπορική της επιτυχία αναμένεται να μας δώσει σίγουρα και μία συνέχεια. Αξιοπρόσεκτες είναι και οι παρουσίες των ηθοποιών Ρόμπιν Ράιτ, Κόνι Νίλσεν, Λούσι Ντέιβιες, Ντάνι Χιούστον, Έλενα Ανάγια και Ντέιβιντ Θιούλις σε δεύτερους ρόλους ενώ είναι κρίμα που μία ταινία που πιάνει το σεναριακό της νήμα από την Ελλάδα (υπάρχουν αναφορές και στον Θουκυδίδη και τον Σωκράτη) δεν έχει ούτε μία σκηνή, γυρισμένη στη χώρα μας. Αντίθετα το φιλμ γυρίστηκε κατά κύριο λόγο στην γειτονική Ιταλία, την Ουγγαρία και αλλού.

Είναι πάντως ευχάριστο στα credits – τίτλους τέλους να διακρίνουμε και Έλληνες που δούλεψαν για τα ειδικά εφέ ή σε άλλους τομείς της ταινίας όπως οι Stamos Triantafillou, Dimitri Demetriou, κ.α.

Στις ΗΠΑ η Wonder Woman κράτησε τα πρωτεία στο box office, για 2ο σαββατοκύριακο, ήδη ξεπερνώντας τα 205 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις σε 10 μέρες, αφήνοντας 2η τη «Μούμια» με τον Τομ Κρουζ στα 32 εκατομμύρια δολάρια που καταφθάνει στην Ελλάδα την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017.

Η «Wonder Woman» γνωρίζει επιτυχία και στον υπόλοιπο κόσμο, με τις εισπράξεις να φτάνουν τα 230 εκατομμύρια δολάρια.

Στην Πάτρα υπολογίζεται ότι απόλαυσαν την «Wonder Woman» από την Πέμπτη 8/6 έως και την Κυριακή 11/6, πάνω από 1.500 θεατές (όπως ανέφερε στο thebest.gr ο διευθυντής των Ster/Odeon στη Βέσο Μάρε, Αλέξης Μπιτούνης) νούμερο ικανοποιητικό, απλώς οι πανελλήνιες εξετάσεις, το μπάσκετ την Κυριακή και ο άστατος καιρός φρέναραν προφανώς πολλούς θεατές.

*Το τραγούδι στους τίτλους τέλους ερμηνεύει η Sia.

Την «Wonder Woman» διανέμει η Tanweer.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture