Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ψυχολογική ένεση το 3 στα 3 της εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών, στο τουρνουά της Πάτρας - Παίκτριες και προπονητής μίλησαν στο thebest.gr

Ψυχολογική ένεση το 3 στα 3 της εθνικής ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τριήμερο φιλικό τουρνουά στην Πάτρα

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ γυναικών έκανε το απόλυτο στο πλαίσιο του τριήμερου φιλικού τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του Απόλλωνα. Έκανε το 3 στα τρία υποχρεώνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της ακόμη και την ομάδα της Ρωσίας σε ήττα. Οι παίκτριες και ο ομοσπονδιακός προπονητής μίλησαν στο thebest.gr για τους επόμενους στόχους του αντιπροσωπευτικού μας γυναικείου συγκροτήματος.

Η Ελλάδα επιβλήθηκε και της Ουκρανίας στο τουρνουά της Πάτρας με το τελικό 82-75 και βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η Εθνική μας έκανε το 3Χ3 στο τριήμερο τουρνουά που έγινε στο κλειστό της Περιβόλας, με την παρουσία του κόσμου να κυμαίνεται σε καλά επίπεδα, ιδιαιτέρως την δεύτερη και την τρίτη μέρα διεξαγωγής των αγώνων.

Η νεαρή παίκτρια της εθνικής μας ομάδας Ελεάννα Χριστινάκη δήλωσε την χαρά της για τις νίκες στο φιλικό τουρνουά και απόδωσε αυτό το αποτέλεσμα στην τεράστια προσφορά των παλαιότερων παικτριών δεδομένης της ικανότητας και της εμπειρίας τους.

Κάναμε τρεις καλές εμφανίσεις και μία στην Ιταλία και σε κάθε αγώνα δείχνουμε πως βελτιωνόμαστε.» είπε εκτός των άλλων, ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Κεραμιδάς. Η ευρωπαϊκή πορεία είναι δύσκολη σύμφωνα με τον ίδιο όμως το γεγονός οτι ακόμη και σε μια κακή ημέρα κατάφεραν να κερδίσουν την ομάδα της Ουκρανίας τους δίνει δύναμη για τη συνέχεια.

Οι παίκτριες της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ ξεκουράστηκαν λίγο και πλέον βρίσκονται σε ρυθμό Ευρωπαϊκού.

Και η Εβίνα Σταμάτη μίλησε στο thebest.gr και δήλωσε αισιόδοξη για το μέλλον της ομάδας.

Ο κόσμος στην αρχή αμφέβαλε για την ομάδα, σύμφωνα με τις παίκτριες, η οποία ωστόσο μέρα με τη μέρα γίνεται και καλύτερη, κάτι που απέδειξε και με το τρια στα τρια στο φιλικό τουρνουά της Πάτρας.

"Είναι η ομάδα της καρδιάς μας" λέει η αρχηγός, Εβίνα Μάλτση. "Η ομάδα έχει αδυναμίες αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια καλή πορεία στο πανευρωπαικό" δήλωσε στο thebest.gr. Μάλιστα η κορυφαία ελληνίδα παίκτρια στο τέλος του αγώνα υπέγραψε αυτόγραφα μαζί και με άλλες παίκτριες της εθνικής και έβγαλε φωτογραφίες με μικρές και μεγαλύτερες θαυμάστριες.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Ελλάδα πήρε μια σημαντική νίκη με το 76-74 επί της Ρωσίας. Μιας ομάδας που είναι από τα φαβορί του Ευρωμπάσκετ. Και μπορεί να ήταν σε ένα φιλικό αγώνα, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας το τουρνουά μπάσκετ γυναικών που διεξήχθη στην Πάτρα, ωστόσο παραμένει σημαντική για ψυχολογικούς λόγους και γιατί έδειξε τι μπορεί να καταφέρει αυτή η ομάδα.

Η νίκη της Ελλάδας επί της Ρωσίας ήταν η πρώτη στην ιστορία της Εθνικής Γυναικών, κάτι που σήμανε πολλά για τις Ελληνίδες διεθνείς αλλά και τον ομοσπονδιακό προπονητή, Κώστα Κεραμιδά.

Εξάλλου όλες οι παίκτριες είδαν πολύ θετικά την αγάπη των νέων κοριτσιών που θέλουν να μάθουν μπάσκετ και να στελεχώσουν στο μέλος - γιατί όχι και την εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports