Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"BΓΑΙΝΕΙ" ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΠΟ 15/6 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΝΕΑ "ΜΟΥΜΙΑ" ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ

"BΓΑΙΝΕΙ" ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Κ...

Η τρομερή αιγύπτια βασίλισσα ζωντανεύει

O αμερικανός σούπερ σταρ Τομ Κρουζ που στις 3 Ιουλίου συμπληρώνει αισίως τα 55 του χρόνια, έχει καταφέρει να δείχνει αρκετά νεότερος και να έχει εξελιχθεί σε ατρόμητο σταρ των φιλμ περιπέτειας.

Εξάλλου ήδη γυρίζει το 6ο φιλμ του «Mission Impossible» και σε λίγες μέρες η ολοκαίνουρια ταινία του, το reboot του «The Mummy – H Mούμια» καταφθάνει από την UIP στις ελληνικές αίθουσες, στις 15 Ιουνίου 2017. Αναμένεται να δούμε την ταινία και στην Πάτρα στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε και πιθανόν και στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο ενώ στις ΗΠΑ η ταινία κάνει πρεμιέρα ελπίζοντας σε μεγάλες εισπράξεις στα ταμεία, αυτή την Παρασκευή 9 Ιουνίου με τις πρώτες κριτικές να έχουν ήδη δημοσιευτεί.

Το «The Mummy» που θα προβληθεί και σε 3d και από το τρέιλερ μοιάζει αρκετά φιλόδοξο, περιλαμβάνει δύο μεγάλους σταρ, τον Τομ Κρουζ και τον Ράσελ Κρόου και εντυπωσιακά όπως λέγεται εφέ. Μένει να δούμε αν η ταινία που επιχειρεί εκ νέου «ζωντάνεμα» και φρεσκάρισμα του στόρι της «Μούμιας» μετά το λανσάρισμα του 1999 (έπαιζαν τότε οι Μπρένταν Φρέιζερ και Ρέιτσελ Βάις) αλλά και της παλιάς «Μούμιας» της δεκαετίας του 1930 με τον Μπόρις Καρλόφ, αν θα τα καταφέρει να τραβήξει το κοινό στις σκοτεινές αίθουσες.

Μαζί με τον Τομ Κρουζ, παίζει η Σοφία Μπουτέλα ως η αρχαία μούμια, ο Ράσελ Κρόου και οι Άναμπελ Γουάλις και Τζέικ Τζόνσον.

Σκηνοθεσία: Άλεξ Κούρτσμαν

Διάρκεια: 107 λεπτά.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Τομ Κρουζ πρωταγωνιστεί στο θεαματικό, σύγχρονο reboot του θρύλου της μούμιας σε σκηνοθεσία Άλεξ Κούρτσμαν («Άνθρωποι Σαν κι Εμάς»).

Η θαμμένη, εδώ και 5000 χρόνια, κάπου βαθιά στην έρημο, Αιγύπτια βασίλισσα Άμανετ (Σοφία Μπουτέλα) «ζωντανεύει» και αναζητά τρόπους να κυριαρχήσει στο σύγχρονο κόσμο, σκορπίζοντας γύρω της τον τρόμο. Σε έναν ιδιότυπο κόσμο θεών και τεράτων, η διαφορά μεταξύ καλού και κακού γίνεται, πολλές φορές, ιδιαίτερα δυσδιάκριτη και οι θυσίες μοιάζουν μονόδρομος.

*Το Τέρας του Φρανκεστάιν. Το Πλάσμα της Μαύρης Λίμνης. Ο Λυκάνθρωπος. Ο Αόρατος Άνθρωπος. Η Μούμια. Αυτά είναι μερικά από τα πλέον χαρακτηριστικά τέρατα του κινηματογραφικού σύμπαντος της Universal από το παρελθόν που στοιχειώνουν ακόμα το κινηματογραφικό μας παρόν. Εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, το κοινό έχει αποδείξει την αγάπη του για τα τέρατα της μεγάλης οθόνης, ταυτιζόμενο τρόπον τινά, με αυτά τα πλάσματα που παλεύουν μεταξύ σκότους και φωτός, καθιστώντας δυσδιάκριτη τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ζωής και θανάτου.

Έτσι, όταν αποφασίστηκε η αναβίωση του Dark Universe, η Μούμια ήταν το πρώτο τέρας που «ζωντάνεψε», με τον Τομ Κρουζ να πρωταγωνιστεί στη νέα, σύγχρονη εκδοχή της και τη μούμια να είναι, για πρώτη φορά, γυναίκα. Όπως σχολίασε ο σκηνοθέτης «για να έχει νόημα η αναβίωση της μούμιας, η ταινία έπρεπε να είναι τρομακτική. Πολύ τρομακτική. Αλλά την ίδια στιγμή πρέπει το κοινό να μπορεί να αναγνωρίζει πως μέσα στο τέρας υπάρχει ένα ανθρώπινο πλάσμα και να συμπάσχεις μαζί του. Το ενδιαφέρον με αυτά τα τέρατα είναι πως, ενώ τα φοβόμαστε, τα συμπαθούμε κιόλας.»

Η τωρινή Μούμια έπρεπε να είναι μοντέρνα και να μη μοιάζει καθόλου με κάποια από τις προηγούμενες. Σε αυτό συνέβαλε η παρουσία του Τομ Κρουζ, στο ρόλο του τυχοδιώκτη στρατιώτη. Όπως εκμυστηρεύθηκε ο Κρουζ, «λατρεύω ταινίες όπως Ο Λυκάνθρωπος, Ο Δράκουλας και Η Μούμια. Ήταν τρομακτικές αυτές οι ταινίες για ένα μικρό παιδί. Κι αυτή η ταινία είναι τρομακτική έχοντας την κομψότητα των παλιών. Θέλεις να δεις τα τέρατα να θριαμβεύουν. Αυτό είναι το πολύ ενδιαφέρον με αυτές τις ταινίες. Ενώ μας τρομάζουν, την ίδια στιγμή συμπάσχουμε με τα τέρατα».

Η Άναμπελ Γουάλις υποδύεται μία αιγυπτιολόγος. Η 35χρονη Αλγερινή ηθοποιός (και χορεύτρια) Σοφία Μπουτέλα (Kingsman: The Secret Service, Star Trek Beyond) είπε τα εξής: «Εκτιμώ το γεγονός ότι ο Άλεξ (Κούρτσαμν) δεν ήθελε απλώς να “τερατοποιήσει” την Άμανετ. Μπορεί πρακτικά να είναι ένα τέρας, αλλά το σημαντικό για όλους μας ήταν να δείξουμε την ψυχολογία της προκειμένου να γίνει κατανοητός ο λόγος για τον οποίο έκανε και κάνει όσα κάνει. Το μόνο που ήθελε και θέλει είναι να επιβιώσει. Κι έτσι, κάπως, την συμπαθείς. Δεν την βλέπεις ως τέρας, αλλά ως πλάσμα που προσπαθεί να επιβιώσει. […] Ζωντανεύει στο σήμερα, αλλά φέρνει τις παλιές συνήθειες της Αρχαίας Αιγύπτου.

Ήταν μια πριγκίπισσα που της είχαν υποσχεθεί να γίνει Φαραώ.» Η Βρετανίδα ηθοποιός Άναμπελ Γουάλις, αντίστοιχα, σχολιάζει για το ρόλο της «Είμαι πολύ ξεκάθαρη αναφορικά με τις ηρωίδες που θέλω να υποδυθώ. Θέλω να είναι γυναίκες πως έχουν αληθινό πάθος και κίνητρο, γυναίκες που αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους άντρες. Τέτοιος ρόλος είναι η Τζένι».

Τέλος στο ρόλο του αινιγματικού Δρ. Χένρι Τζέκιλ, ενός Εγγλέζου παλιάς κοπής που μοιάζει να έχει βρει τη θέση του στη σύγχρονη εποχή, βρίσκουμε το βραβευμένο με Όσκαρ Ράσελ Κρόου. Είναι ένας σύνθετος ρόλος, καθώς ο χαρακτήρας αυτός κρύβει κάτι που εξηγεί την εμμονή του να βρίσκει χαρακτήρες που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν να κάνουν με το Κακό. Είναι επικεφαλής μιας μυστικής οργάνωσης που σκοπό της έχει να προστατεύει τον κόσμο από τα τέρατα, αλλά και τα τέρατα από τον κόσμο.

•   Η ταινία πραγματοποίησε γυρίσματα σε Λονδίνο, Ναμίμπια, έχοντας τη βάση της στο Λος Άντζελες. Το μακιγιάζ και τα μαλλιά της μούμιας, απολύτως σύγχρονα, επιμελήθηκε η Lizzie Georgiou και τα ενδύματα της μούμιας, που δεν έπρεπε επ’ ουδενί να παραπέμπουν στα κλασικά αιγυπτιακά, η Penny Rose.

Τη μουσική επιμελήθηκε ο Brian Tyler.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture