Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έστειλαν δέμα-βόμβα στον Σόιμπλε- "Αποστολέας" ο... Άδωνις Γεωργιάδης!

Έστειλαν δέμα-βόμβα στον Σόιμπλε- "...

Οι δράστες χρησιμοποίησαν το όνομα του αντιπροέδρου της ΝΔ

22:35 Το πακέτο με τα εκρηκτικά που είχε ως παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φέρεται να είχε το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη στη θέση του αποστολέα. Την πληροφορία, επιβεβαίωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλλοντας παράλληλα πως "η στοχοποίηση μου από τρομοκράτες είναι συνεχής".

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, το πακέτο έφυγε από ταχυδρομείο της Αττικής, με το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη και την διεύθυνση του γραφείου του στην Αθήνα.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, αμέσως μόλις ενημερώθηκε επικοινώνησε προσωπικά με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, για να του μεταφέρει την πληροφόρησή του για το γεγονός.

 

20:39 Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός υπήρχε στο δέμα που στάλθηκε την Τετάρτη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, με την αστυνομία να εκκενώνει αμέσως το κτίριο. Η βόμβα αποτελούνταν από υλικά που χρησιμοποιούνται συνήθως από πυροτεχνουργούς και σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου, είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό στο πρόσωπο που θα άνοιγε το δέμα.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε εάν υπάρχουν ύποπτοι για την κατασκευή και την μεταφορά του εκρηκτικού μηχανισμού στο υπουργείο, το οποίο προς το παρόν δεν σχολίασε το συμβάν.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου ενημέρωσαν την αστυνομία για το ύποπτο δέμα στις 10 το πρωί (τοπική ώρα). Εφτασε με το ταχυδρομείο στο αντίστοιχο τμήμα επικοινωνίας του υπουργείου.

Αν και η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση και το κτίριο εκκενώθηκε, οι πυροτεχνουργοί δεν κατέληξαν αμέσως στο αν όντως το δέμα αποτελεί απειλή ή όχι και αποφασίστηκε η μεταφορά του στο ειδικό τμήμα της αστυνομίας για περαιτέρω έρευνα, η οποία και κατέληξε ότι όντως επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό.

 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις