Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πόλο: Με Σερβία η εθνική ανδρών, ο Κεχαγιάς στο δρόμο των γυναικών στο Παγκόσμιο

Πόλο: Με Σερβία η εθνική ανδρών, ο Κεχαγ...

Θα διεξαχθεί στην Βουδαπέστη από 16 έως 29 Ιουλίου

Τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη και πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης Σερβία θα βρει απέναντί της η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, στην Α΄ φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου, που θα διεξαχθεί από 16 έως 29 Ιουλίου στη Βουδαπέστη. Τον μέχρι πρότινος ομοσπονδιακό προπονητή, Σάκη Κεχαγιά, θα βρει στο δρόμο της η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, στην Α΄ φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη από τις 16 έως τις 29 Ιουλίου.

Η ελληνική ομάδα και οι «πλάβι» έπεσαν μαζί στον Γ΄ όμιλο, μετά την κλήρωση που διενεργήθηκε σήμερα στην ουγγρική πρωτεύουσα, ενώ μαζί τους βρίσκονται οι Ισπανία και Νότια Αφρική.

Η συνύπαρξη με τους Σέρβους δυσχεραίνει την προσπάθεια της εθνικής να προκριθεί ως πρώτη από τον όμιλο κατευθείαν στα προημιτελικά και πολύ πιθανόν να την υποχρεώσει να δώσει χιαστί αγώνα (ως δεύτερη ή τρίτη) για να περάσει στην οκτάδα.

Πρώτος αντίπαλος για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα είναι η Ισπανία, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, θα ακολουθήσει το εύκολο παιχνίδι με τη Νότια Αφρική (Τετάρτη 19/7) και η Α΄ φάση θα κλείσει την Παρασκευή 21 Ιουλίου με το ντέρμπι απέναντι στην πανίσχυρη Σερβία.

Εφόσον χρειαστεί να παίξει στα χιαστί, η εθνική πιθανότατα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις ΗΠΑ ή τη Ρωσία, υπό την προϋπόθεση ότι η Κροατία θα επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και θα πάρει την πρώτη θέση του Δ΄ ομίλου.

Αναλυτικά οι όμιλοι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανδρών:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Βραζιλία, Μαυροβούνιο, Καζακστάν, Καναδάς

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Γαλλία, Αυστραλία, Ιταλία, Ουγγαρία

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, Σερβία, ΕΛΛΑΔΑ, Νότια Αφρική

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ: ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κροατία, Ρωσία

Η κλήρωση που διενεργήθηκε σήμερα στην ουγγρική πρωτεύουσα, έφερε την ελληνική ομάδα αντιμέτωπη με την Αυστραλία, την οποία ανέλαβε πριν λίγο καιρό ο Κεχαγιάς.

Στον Δ΄ όμιλο θα μετάσχουν επίσης η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης του Ρίο, Ρωσία και το Καζακστάν, με τον πρώτο να προκρίνεται κατευθείαν στα προημιτελικά, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος θα δώσουν χιαστί αγώνα για να περάσουν στην οκτάδα.

Η εθνική θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της την Κυριακή 16 Ιουλίου απέναντι στη Ρωσία. Θα ακολουθήσει το -θεωρητικά- εύκολο ματς της Α΄ φάσης με το Καζακστάν (Τρίτη 18/7) και την Πέμπτη 20 Ιουλίου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα τεθεί αντιμέτωπο με την Αυστραλία του Σάκη Κεχαγιά.

Στα χιαστί ο Δ΄ όμιλος διασταυρώνεται με τον Γ΄, όπερ σημαίνει ότι, αν η ελληνική ομάδα τερματίσει έστω και δεύτερη, θα έχει εύκολο έργο απέναντι σε Γαλλία ή Ιαπωνία για να βρεθεί στα προημιτελικά.

Αν όμως μείνει τρίτη στον όμιλο, θα χρειαστεί να ξεπεράσει ένα πολύ υψηλό εμπόδιο, είτε της πρωταθλήτριας Ευρώπης και οικοδέσποινας Ουγγαρίας, είτε της φιναλίστ του προηγούμενου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ολλανδίας.

Αναλυτικά οι όμιλοι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος γυναικών:

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία, Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική, Ισπανία, ΗΠΑ

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ιαπωνία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Γαλλία

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Αυστραλία, Ρωσία, Καζακστάν, ΕΛΛΑΔΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλο: Δεύτερο ντεμπούτο Μορφέση στην εθνική απέναντι στην Ολλανδία

Πόλο: Σπουδαία αλλά άνευ αντικρίσματος νίκη για την Εθνική ανδρών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports