Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΙΣΛΑΝΔΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΕ Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΑΤΡΑΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΥΝΗΣΙΑΚΟ ΦΙΛΜ

ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΙΣΛΑΝΔΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ...

Ενας "γίγαντας" με μεγαλείο ψυχής

Στην αίθουσα 4 των Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε προβλήθηκε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας η αξιόλογη Ισλανδική ταινία «Καρδιά Βουνό» σε σκηνοθεσία Νταγκούρ Κάρι με τον εξαιρετικό Γκούναρ Γιόνσον στο ρόλο ενός σαραντάρη, ευτραφούς άνδρα που συνεχίζει να ζει με τη μητέρα του, ο οποίος θα γνωρίσει μία κοπέλα τη Σιόρν, ξεκινώντας στη πορεία μία σχέση όπου ο ίδιος θα αποδειχτεί τελικά ο λιγότερο προβληματικός χαρακτήρας.

Ο Φούσι όπως είναι το όνομα του, είναι ένας εσωστρεφής καλόκαρδος «γίγαντας» που λόγω της «παιδικότητας» του και της εμφάνισης του καταλήγει παρεξηγημένος. Ωστόσο στην πορεία του φιλμ ο συγκεκριμένος ήρωας δείχνει όλο το μεγαλείο της ψυχής του βοηθώντας τους συνανθρώπους του, ακόμη και την κοπέλα που γνωρίζει, η οποία δεν μοιάζει δυνατή να ξεπεράσει την κατάθλιψη. Όμορφη ταινία που καταφέρνει να συγκινήσει το θεατή και μ’ ένα σχεδόν λυτρωτικό φινάλε.

Στους συντελεστές του φιλμ ως εκτελεστικός παραγωγός είναι και ο γνωστός Ισλανδός σκηνοθέτης Μπαλτάζαρ Κορμακούρ.

Μία ωραία σινεφίλ επιλογή από την Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας που συγκέντρωσε αρκετό κόσμο και στις 3 προβολές που έγιναν. Για την προσεχή Δευτέρα 20/2 η Λέσχη θα προβάλλει το φιλμ «Με τα μάτια ανοιχτά» σε σκηνοθεσία Λέιλα Μπουζίντ, βοηθού του σκηνοθέτη Αμπντελατίφ Κεσίς, που εκτυλίσσεται στην Τυνησία το 2010, την περίοδο της "επανάστασης των γιασεμιών".

Όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα για την ταινία, η εκρηκτική παρουσία της πρωτοεμφανιζόμενης Μπάγια Μεντχαφέρ και το σάουντρακ του Ιρακινού Κιγιάμ Αλαμί ανεβάζουν επίπεδο στο νεανικό αυτό μελωδικό δράμα.

Εκ των υποστηρικτών επικοινωνίας των προβολών της Λέσχης είναι το thebest.gr.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture