Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στις 16 Φεβρουαρίου στις ελληνικές αίθουσες το υποψήφιο για 6 Όσκαρ "Μία πόλη δίπλα στη θάλασσα"

Στις 16 Φεβρουαρίου στις ελληνικές αίθου...

Φαβορί για το Όσκαρ α' ανδρικού είναι ο πρωταγωνιστής Κέισι Άφλεκ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανυπομονησία περιμένουν οι σινεφίλ την κοινωνική ταινία «Manchester by the sea – Μία πόλη δίπλα στη θάλασσα» σε σενάριο και σκηνοθεσία του 54χρονου Κένεθ Λόνεργκαν που θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Feelgood, στις 16 Φεβρουαρίου 2017 και αναμένεται να δούμε και στην Πάτρα.

Το φιλμ που χαρακτηρίζεται αριστούργημα, ξεκίνησε την καλή του πορεία πέρυσι τέτοια εποχή στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς στη Γιούτα και έφτασε ένα χρόνο μετά να διεκδικεί 6 βραβεία Όσκαρ, καλύτερης ταινίας της χρονιάς, σκηνοθεσίας και πρωτότυπου σεναρίου για τον Κένεθ Λόνεργκαν, α’ ανδρικού ρόλου για τον Κέισι Άφλεκ που λογίζεται και το απόλυτο φαβορί, β’ ανδρικού για τον Λούκας Χέτζες και β’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της 36χρονης Μισέλ Γουίλιαμς.

Σύμφωνα με το στόρι, ο Lee (Κέισι Άφλεκ) αναγκάζεται να φύγει από τη δουλειά του ως επιστάτης κτιρίων για να επιστρέψει στη γενέτειρα του, προκειμένου να αναλάβει τη φροντίδα του έφηβου ανιψιού του, μετά τον ξαφνικό θάνατο του αδελφού του (Κάιλ Τσάντλερ). Ο Lee είναι ανέτοιμος ψυχολογικά και συναισθηματικά να αναλάβει μία τέτοια ευθύνη.

Το δυνατό αυτό φιλμ μιλά για τον θρήνο και το πένθος και πως οι άνθρωποι το αντιμετωπίζουμε διαφορετικά. Όπως ανέφερε ο σκηνοθέτης στο Entertainment Weekly στο ειδικό Οσκαρικό τεύχος που μόλις κυκλοφόρησε, οι συνηθισμένοι άνθρωποι της καθημερινότητας κουβαλούν βάρη σε διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Πρέπει να προχωράμε μπροστά όταν συναντάμε εμπόδια και δυσκολίες, ωστόσο συχνά δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ο Λόνεργκαν που είχε κάνει αίσθηση προ 15 ετών, το 2001 με την τρυφερή κοινωνική ταινία «You can count on me» με τη Λόρα Λίνει και τον Μαρκ Ράφαλο που και πάλι είχε ξεχωρίσει στο Σάντανς και είχε φτάσει ως τα Όσκαρ, χρειάστηκε κοντά 3 χρόνια για να δουλέψει και να ολοκληρώσει το σενάριο του.

Οι ηθοποιοί του, ο 41χρονος Κέισι Άφλεκ, μικρότερος αδελφός του σταρ Μπεν Άφλεκ και η Μισέλ Γουίλιαμς, δήλωσαν στο Entertainment Weekly ότι ο Λόνεργκαν ζούσε μαζί τους το δράμα και τις διακυμάνσεις της ιστορίας. «Τον άκουγες να κλαίει πίσω από το μόνιτορ», είπε χαρακτηριστικά η Μισέλ Γουίλιαμς. Ο Λόνεργκαν με τη σειρά του ανέφερε πως ο Lee είναι ένας σχεδόν «στοιχειωμένος» χαρακτήρας από το τραυματικό οικογενειακό του παρελθόν.

Η Γουίλιαμς ερμηνεύει την αποξενωμένη πρώην σύζυγο του. «Ο Κέισι Άφλεκ με βοήθησε να σκεφτώ και να αναπτύξω κι άλλο τους χαρακτήρες, βαθύτερα και πιο εμπεριστατωμένα. Αν τον αφήσεις τον Κέισι, ήταν ικανός να γυρίζει τις σκηνές του έως ότου οι μπαταρίες του εξοπλισμού τελειώσουν», τόνισε με χιούμορ στο Αμερικανικό περιοδικό Entertainment Weekly ο Λόνεργκαν, ο οποίος στην κατηγορία του πρωτότυπου σεναρίου έχει για μεγάλους ανταγωνιστές το «La la land» του Ντέμιεν Σαζέλ αλλά και τον «Αστακό» των Γιώργου Λάνθιμου και Ευθύμη Φιλίππου.

Το «Manchester by the sea» είναι το 3ο μεγάλου μήκους φιλμ του Κένεθ Λόνεργκαν.

Να προσθέσουμε πως ο Κέισι Άφλεκ θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία του, το «Old man with the gun» με τον Αμερικανό βετεράνο σταρ Ρόμπερτ Ρέντφορντ, σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λόουερι. Ο Ρέντφορντ είναι όπως γνωρίζουμε και ο δημιουργός του Φεστιβάλ και του Ινστιτούτου του Σάντανς στην αγαπημένη του Γιούτα.

Επιμέλεια κειμένου: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture