Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Επίσκεψη στον γιατρό με 2 ευρώ!Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών για τα μπλοκάκια

Επίσκεψη στον γιατρό με 2 ευρώ!Στο ΣτΕ π...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Πάνε κι έρχονται στο εξωτερικό για να συμπληρώσουν εισόδημα

Στην αντεπίθεση ετοιμάζεται να περάσει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών για τα μπλοκάκια και τις νέες αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, που ισχύουν για τον κλάδο από την 1η Ιανουαρίου 2017. Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών αποφάσισε σε γενική συνέλευση της προηγούμενης εβδομάδας να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα νομικά "όπλα" και θα καταθέσει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να καταπέσει ως αντισυνταγματική η υπουργική απόφαση που προσδιορίζει τη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, που καταβάλλουν από 1-1-17, αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες ή και μισθωτοί που έχουν παράλληλα και “μπλοκάκι”.

Από εκεί και πέρα χρειάζεται να γίνουν και ατομικές προσφυγές, στα Διοικητικά Πρωτοδικεία. Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου εξηγεί στο thebest.gr ότι οι ασφαλιστικές εισφορές είναι αυξημένες και αγγίζουν το 3o% του εισοδήματος. Σε αυτές, αν προστεθεί το τέλος επιτηδεύματος, που είναι 650 ευρώ το χρόνο, η φορολογία και η εισφορά αλληλεγγύης , τα 2/3 των εισοδημάτων καταλήγουν στο κράτος και πλέον θίγονται βασικά ζητήματα επιβίωσης των γιατρών.

Tην ίδια ώρα σοβαρό πρόβλημα προκύπτει για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, στους οποίους οφείλονται χρήματα , οι ίδιοι ωστόσο καλούνται να αποδώσουν εισφορές , φόρους κλπ για χρήματα που δεν έχουν εισπράξει.

Επίσκεψη 2 ευρώ


Τα τελευταία χρόνια της κρίσης όπου οι επισκέψεις στους ιδιώτες γιατρούς μειώθηκαν σημαντικά, προκλήθηκαν νέα δυσμενή δεδομένα για τον κλάδο, με αποτέλεσμα να παρατηρείται έντονο μεταναστευτικό ρεύμα γιατρών στο εξωτερικό, λουκέτα ιατρείων αν και αυτά δεν είναι πολλά και επισκέψεις ασθενών ακόμα και έναντι δύο ευρώ, όσον αφορά τη συνταγογράφηση, αναφέρει η κ. Μαστοράκου.

"Οι συνάδελφοι αναλογιζόμενοι τη δυσκολία πολλών συνταξιούχων συνταγογραφούν έναντι 5 και 10 ευρώ ενώ έχει ακουστεί ακόμα και για δύο ευρώ! Η ιατρική επίσκεψη πλέον κυμαίνεται από 20 έως 70 ευρώ ανάλογα με την ειδικότητα".

Ως προς το θέμα της μετανάστευσης γιατρών επισημαίνει ότι σημαντικός αριθμός έχει αναζητήσει δουλειά στο εξωτερικό, ενώ αρκετοί γιατροί αναζητούν εναλλακτικές λύσεις και εξηγεί :"Συνάδελφοι ιδιώτες γιατροί για να ενισχύσουν το εισόδημά τους πηγαίνουν για 15 μέρες στην Αγγλία, ή την Κύπρο, όπου οι αμοιβές είναι πολύ καλύτερες και επιστρέφουν. Αλλά και νοσοκομειακοί γιατροί παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών και πηγαίνουν στο εξωτερικό να εργαστούν".

Πάτρα:Ξεπαγιάζουν στο ταχύρυθμο του Νοσοκομείου ... - The Best News

Τον Ιανουάριο η σταδιακή λειτουργία του πολυώροφου του Αγίου ...

Το πρώτο... "ενεργειακό" νοσοκομείο της Δυτικής ... - The Best News

Πάτρα:Κίνδυνος στο παρά πέντε για το πολυώροφο ... -

Αχαΐα:"Σκάνε" τα εξωτερικά των νοσοκομείων από τις ... - The Best News

Ρόδος:Μετέφεραν παιδί στο νοσοκομείο,πάνω σε παντζούρι! - Υγεία+ ...


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being