Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συναυλία με μουσικές από την Μπάνια Λούκα την Κυριακή στην Πάτρα

Συναυλία με μουσικές από την Μπάνια Λούκ...

Στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Μουσικές από τη Μπάνια Λούκα, δοσμένες από την Ορχήστρα «The City Tamburica Orchestra Banja Luka», θα πλημμυρίσουν στις 21.00 το βράδυ της προσεχούς Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2016 το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».

Η συναυλία,  η οποία διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιείται με φόντο τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων πόλων  της  Πάτρας  και της  Μπάνια Λούκα (πρωτεύουσα της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης),  με τις μνήμες να παραμένουν άσβεστες σε σχέση με τα δεινά του πολέμου.

Η Ορχήστρα συνεχίζει την παράδοση της Tamburica μουσικής στη Μπάνια Λούκα, και σε αυτή συμμετέχουν μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι στο  Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και συνταξιούχοι.

Η ορχήστρα έχει ενεργή και δημιουργική στάση απέναντι στον μουσικό πολιτισμό, ως αναπόσπαστο μέρος της ζωής και της αξιοπρέπειας της ανθρώπινης προσωπικότητας. Καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος της Ορχήστρας Tamburica City, είναι Μπράνκα Ραντόσεβιτς.

Η Oρχήστρα έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ Tamburica, όπου έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία από το κοινό και κέρδισε πολλά βραβεία. Η ορχήστρα έχει συμμετάσχει επίσης, σε πολλά διάσημα φεστιβάλ μουσικής σε όλη την Ευρώπη, παρουσιάζοντας με επιτυχία την μουσική κληρονομιά των λαών που ζουν στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, ενώ κέρδισε τον τίτλο την καλύτερης μπάντας στο Εθνικό Φεστιβάλ της δημιουργικότητας στο Győr της Ουγγαρίας.

Υποστηρίζοντας ότι η μουσική Tamburica είναι ένα μέρος της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς των λαών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η «City Tamburica Ορχήστρα» έχει αφιερωθεί στην προώθηση της πολιτιστικής συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο.

Εκτός από την οργάνωση στη Μπάνια Λούκα του Διεθνούς Φεστιβάλ "Βραδιάς με Tamburica", η ορχήστρα είναι και ένας από τους εμπνευστές για το σχηματισμό του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Tamburica, η οποία έχει έδρα στη Μπάνια Λούκα.

H είσοδος στη συναυλία θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

*Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι κρατήσεις θα γίνονται στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων», το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, από τις 10:00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture