Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Κουκλοθέατρο και άλλες ιστορίες τέχνης

Πάτρα: Κουκλοθέατρο και άλλες ιστορίες τέχνης

Στο θέατρο act ένα ξεχωριστό εργαστήρι

Ένα πρωτότυπο εργα­στήρι για παιδιά, ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, ανοιχτό σε παιδιά από 5 χρονών και πάνω προτεί­νει το θέατρο act σε συνεργα­σία με την κουκλοπαίχτρια και περφόρμερ Κορίνα Κοτσίρη. Η Κορίνα σπούδασε στη σχολή για κουκλοπαίχτες ηθοποιούς Théâtre aux Mains nues και στο τμήμα σκηνογραφίας της σχολής Ecole International de Théâtre Jacques Lecoq. Σχεδίασε και συ­ντόνισε εργαστήρια τέχνης για παιδιά σε Centres d’ Animation, MJC, MPT και σε σχολεία του Παρισιού (20eme και 19eme arrondissement). Τα τελευταία δύο χρόνια μένει και εργάζεται στην Αθήνα.

Αυτό το εργαστήρι συνδυάζει αρμονικά το θεατρικό παι­χνίδι με την κατασκευή κι έχει βιωματικό χαρακτήρα. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να προ­ωθήσει στα παιδιά την αγάπη για την σύγχρονη τέχνη και να καλλιεργήσει το αισθητικό κρι­τήριο καθώς αντιμετωπίζονται ως θεατές του αύριο και εν δυ­νάμει νέοι καλλιτέχνες. Καθώς όμως η παιδική δημιουργία εί­ναι διαχρονική και οικουμενική το εργαστήρι προωθεί την ελευ­θερία έκφρασης, την χαρά της ανακάλυψης και της έκφρασης συναισθημάτων.

Φέτος τα παιδιά ξεκινούν με μια σύγχρονη ματιά του κουκλοθεάτρου δημιουρ­γώντας κούκλες που παίζο­νται γύρω από το σώμα τους μετατρέποντάς το σταδιακά σε κουκλόσπιτο ενώ στην συνέχεια ταξιδεύουν στον κόσμο ανακα­λύπτοντας τον εξωτισμό στην τέχνη και δημιουργούν μορφές από ανακυκλώσιμα υλικά (Arte Povera).

Μέσα στην χρονιά θα υλο­ποιηθεί σε κύκλους το πρόγραμμα «Ιστορίες της Τέ­χνης», μια εισαγωγή του οποίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το καλοκαίρι. Η τέχνη εδώ γί­νεται η αφορμή για ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και με στάσεις στα πιο εντυπωσιακά και παι­χνιδιάρικα κινήματα. Όλα τα κινήματα της τέχνης ξεδιπλώ­νονται σαν μια ιστορία γεμά­τη ρυθμό, χρώμα, έκπληξη και χιούμορ.

Μέσα από το θεατρικό παι­χνίδι, τη ζωγραφική και το κείμενο τα παιδιά συναντούν τους σπουδαίους ζωγράφους, (Μαγκρίτ, Νταλί, Πικάσο, Μο­ντριάν) και τα κινήματα τις τέχνης που αντιπροσωπεύουν. Αναλύουν τα έργα τους και ανα­ζητούν ένα «πότε» ένα «πού» κι ένα «γιατί». Ανακαλύπτουν τεχνικές ανάπτυξης διαφόρων υλικών και δημιουργούν με πολλή φαντασία τα δικά τους κυβιστικά, ντανταϊστικά, σουρε­αλιστικά, νεορεαλιστικά έργα. Στο τέλος δημιουργούν το δικό τους καλλιτεχνικό κίνημα.

Συμβαίνει ένα Σαββατοκύ­ριακο κάθε μήνα και είναι ανοιχτό σε παιδιά από 5 χρονών και πάνω.

Οκτώβριος: 22-23/10 Νοέμβρι­ος: 19-20/11 Δεκέμβριος: 17-18/12 Ιανουάριος: 14-15/1

Οι επόμενες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

(Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ ο κάθε κύκλος διάρκειας 4 ωρών.

Ειδική προσφορά για 2 αδέρ­φια 30€ το Σαββατοκύριακο.

Πληροφορίες – συμμετοχές: Κορίνα Κοτσίρη 6977545994 και 6936122263 ([email protected]).

ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

Αυτήν την χρονιά θα υλοποιηθεί και Σεμινάριο κουκλοθεάτρου για εκπαι­δευτικούς, επιμορφωτές, θεατρολό­γους, γονείς. Στόχος του εργαστηρίου είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή μιας κούκλας - χαρακτήρα και η τε­χνική εμψύχωσή της για μαθησιακούς λόγους. Τι σημαίνει εμψύχωση ενός αντικειμένου και πότε είναι δυνατή; Υπάρχει η γραμματική της κίνησης μιας κούκλας; Πότε μια κούκλα έχει χαρακτήρα και πώς η κούκλα γίνε­ται πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του δασκάλου;

Διαβάστε περισσότερα στο The Best Kid's Diary που κυκλοφόρησε.

Κυκλοφορεί η free press έκδοση The Best Kid's Diary - Που θα το βρείτε -Tα πάντα για το παιδί και τον γονιό

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture