Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Ολοκληρώνεται σήμερα η έκθεση WESTIA- To πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Πάτρα:Ολοκληρώνεται σήμερα η έκθεση WEST...

Στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Oλοκληρώνεται σήμερα η 1η κλαδική έκθεση Westia 2016 στο παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας, η οποία άνοιξε το Σάββατο τις πύλες της με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του χώρου από την Δυτική Ελλάδα και τα νότια Ιόνια Νησιά και με την οργανωτική υποστήριξη και αιγίδα φορέων της Αυτοδιοίκησης, Επιμελητηρίων και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων.

Συνολικά 151 εκθέτες, σε 7.000 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου και 15.000 επισκέπτες, θα βρίσκονται μέχρι αύριο στα περίπτερα που έχουν στηθεί στο Παμπελοποννησιακο στάδιο.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/04

10.00 - 13.00 Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην έκθεση WESTIA 2016, θα παρουσιάσει εκ νέου το Ελληνικό Πρωινό, με τοπικά προϊόντα Δυτικής Ελλάδας:*

Πρωινό υψηλής ενεργειακής αξίας

*Πρωινό για ειδικές διατροφικές κατηγορίες

*Βάση στα τοπικά προϊόντα με έμφαση σε γαλακτοκομικά, φρούτα και μέλι

*Νέες τάσεις στα αφεψήματα του πρωινού μας

*Επιστροφή στις ρίζες με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες

*Παιδικό πρωινό

*Παρουσίαση νέου στησίματος σε μπουφέ / Οργάνωση στην κουζίνα για το πρωινόΤην ημερίδα θα συντονίσει γαστρονομικά ο υπεύθυνος περιφέρειας Πελοποννήσου για τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος Ex. Chef Καραμπίνης Δημήτρης

13.00 - 15.00 Certificate in Bartending κι Ελληνικό cocktailΟ στόχος της ημερίδας είναι η τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων για την δημιουργία cocktail με την χρήση των προϊόντων της ελληνικής γης.

Τα αποστάγματα και λικέρ της ελληνικής ποτοποιίας, το ελληνικό κρασί κι οι ενδυναμωμένοι οίνοι, τα ελληνικά βερμούτ, οι ελληνικές μπύρες, θα είναι η αλκοολική βάση των τεχνικών που θα παρουσιαστούν.

Οι μεγάλες θεματικές της ημερίδας θα είναι:

*Ο συνδυασμός της ελληνικής αλκοολικής βάσης με τα προϊόντα της ελληνικής γης ανά γεωγραφική περιφέρεια. Θα δοθεί έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Δυτικής Ελλάδας

*Οι τεχνικές παρασκευής cocktail με βάση τα προϊόντα της ελληνικής μικροζυθοποιίας

*Οι τεχνικές παρασκευής cocktail με βάση το ούζο ή το τσίπουρο

*Η ορθή τροποποίηση των κλασικών συνταγών και η χρήση σε αυτές ελληνικών προϊόντων

*Τέλος, η ορθή διαδικασία κοστολόγησης του τελικού προϊόντος

*Η γευσιγνωσία

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα γίνει η εισαγωγή και το 1ο Επίπεδο Εκπαίδευσης "Certificate in Bartending" η οποία είναι μια σύντομη εισαγωγή στο Bartending και περιλαμβάνει:

*Η ΕΜΕ και η ΙΒΑ ως φορείς Bartending στην Ελλάδα και διεθνώς*Ο ρόλος του bartender

*Το αλκοόλ*Εργαλεία, ποτήρια και μηχανές του bar

*Τύποι των bars

*Τα κλασσικά cocktails (οι επίσημες συνταγές της ΙΒΑ)

*Κατηγορίες αλκοολούχων ποτών, κατηγορίες μη αλκοολούχων ποτών

*Δημιουργία καταλόγου, κοστολόγηση μενού...

Την ημερίδα θα συντονίσει ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Barman Ελλάδος (Hellenic Bar Association) κ. Λάμπρος Λιόλιος, καθώς και το μέλος της κ. Κων/νος Διαμαντής

16.30 - 17.30 Παρουσίαση του προγράμματος νέου leader από Αχαΐα Αναπτυξιακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Αχαϊκά προϊόντα στην Έκθεση WESTIA, στα περίπτερα του achaia taste

Πλούσιο το πρόγραμμα Ημερίδων στην έκθεση Westia 2016 το τριήμερο 9-11 Απριλίου

Πάτρα: Πρωινό με Πελοποννησιακά προϊόντα από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας στην έκθεση WESTIA 2016

Η Εθνική Ομάδα Γαστρονομίας στη WESTIA

Στην WESTIA και η Πατρινή μπύρα

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις