Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γ. Στασινός από Πάτρα: Ξεκινά τον επόμενο μήνα ο προσεισμικός έλεγχος

Γ. Στασινός από Πάτρα: Ξεκινά τον επόμεν...

"100 χρόνια προσφοράς ΤΕΕ, δίπλα στους Μηχανικούς αλλά κυρίως στους πολίτες και με τον προσεισμικό έλεγχο" δήλωσε από την Πάτρα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ

Στην προσφορά του ΤΕΕ στους Μηχανικούς αλλά κυρίως στους πολίτες και ειδικά στα θέματα Ανθεκτικότητας, με έμφαση σε έργα όπως είναι και ο προσεισμικός έλεγχος κτιρίων, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός σε δηλώσεις του από την Πάτρα όπου βρέθηκε στο πλαίσιο του Roadshow για τα 100 χρόνια ΤΕΕ.

 Σύμφωνα  με την ανακοίνωση του ΤΕΕ, όπως είπε ο Γιώργος Στασινός, ο προσεισμικός έλεγχος στο σύνολο των σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, πυροσβεστικών σταθμών και αστυνομικών τμημάτων, ξεκινά τον επόμενο μήνα, καθώς το ΤΕΕ «είναι δίπλα στους Μηχανικούς αλλά κυρίως δίπλα στους πολίτες».

Παράλληλα με τα ζητήματα της ανθεκτικότητας, «το ΤΕΕ αυτήν την περίοδο εκτελεί πολύ σημαντικά έργα όπως ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, η ψηφιοποίηση όλων των αρχείων των Πολεοδομιών, τοπικά και ειδικά πολεοδομικά σχέδια με σκοπό τον συνολικό πολεοδομικό σχεδιασμό σε όλη τη χώρα» τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ.

«Το ΤΕΕ συμπλήρωσε 100 χρόνια ιστορίας, 100 χρόνια προσφοράς στους Μηχανικούς αλλά κυρίως στους πολίτες αυτής της χώρας για την ανάπτυξη όπως τη βλέπουμε σήμερα, με τα καλά και τα άσχημα αλλά στο τέλος με θετικό πρόσημο» ανέφερε επίσης.

Ερωτηθείς για το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό ο Γιώργος Στασινός σημείωσε ότι «υπάρχει από το 2012 και μέχρι σήμερα εφαρμόζεται κανονικά, υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις που έχουν παρατηρηθεί περισσότερα ύψη με την εκμετάλλευση κάποιου συνδυασμού διατάξεων. Νομίζω το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το αντιμετωπίζει με ρύθμιση στη Βουλή, οπότε θεωρώ δεν υπάρχει κανένα ζήτημα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις