Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παντελής Παντελίδης: Μια ζωή σαν κινηματογραφική ταινία που τελείωσε τραγικά - Ποιός ηταν ο τραγουδιστής που έγινε γνωστός σαν φαινόμενο του Youtube

Παντελής Παντελίδης: Μια ζωή σαν κινηματ...

Ήταν η πρώτη και μοναδική έως σήμερα περίπτωση Έλληνα καλλιτέχνη που έγινε γνωστός μέσω διαδικτύου

Η ζωή του έμοιαζε με κινηματογραφική ταινία. Έγινε πασίγνωστος αναπάντεχα, απέκτησε χιλιάδες φαν, είχε αμφιλεγόμενη καλλιτεχνική παρουσία, πέθανε παραμονή της πρεμιέρας του οδηγώντας με ...φουλ τα γκάζια την μερσεντές του... (Νεκρός σε τροχαίο ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης! Εξετράπη το αυτοκίνητό του στη Βουλιαγμένης- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) . Από ανθυπασπιστής του πολεμικού ναυτικού ο Πεντελής παντελίδης έγινε εν μια νυκτί φαινόμενο, όταν τα βιντεάκια που ανέβαζε ο ίδιος στο YouTube τραγουδώντας με την κιθάρα, δικές του συνθέσεις έγιναν viral. (Τραγική σύμπτωση: Πέθανε την παραμονή της πρεμιέρας του ο Παντελής Παντελίδης)

Μάλιστα όπως είχε πει ο ίδιος η πρώτη του επιτυχία "Δεν ταιριάζουμε σου λέω" ήταν εμπνευσμένη από έναν άτυχο δικό του έρωτα. Ήταν η πρώτη περίπτωση Έλληνα καλλιτέχνη που έγινε γνωστός μέσω διαδικτύου. Τι κι αν οι συνθέσεις του ήταν αμφιλεγόμενες; Η επιτυχία ήταν όχι μόνο αναπάντεχη, αλλά και τεράστια και ο Παντελής Παντελίδης έγινε έν μια νυκτί "μηχανή παραγωγής" λαϊκών σουξέ.

Οι εμφανίσεις του ήταν πάντα sold out, σε μια εποχή που ακόμη και μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου δυσκολεύονται να γεμίσουν τα μαγαζιά όπου εμφανίζονται.

«Έγραφα τραγούδια και τα έστελνα σε φίλους. Αυτοί ξεκίνησαν να τα ανεβάζουν στο YouTube. Να υπάρχουν κάπου αποθηκευμένα ώστε να έχουμε άμεση πρόσβαση αν μαζευόμασταν σε ένα σπίτι να πιούμε ένα κρασάκι. Με το κινητό τα έστελνα αρχικά. Μιλάμε για κακή ανάλυση ήχου. Μετά πήρα την κάμερα που είχαν αγοράσει οι γονείς μου για να βιντεοσκοπούν τον μικρό μου αδερφό. Είναι 18 χρόνια μικρότερος και παίζει ποδόσφαιρο. Εκεί που κατάλαβα ότι κάτι γίνεται με τα βιντεάκια είναι με το "Αλκοολικές οι νύχτες". Παραιτήθηκα από το Πολεμικό Ναυτικό όταν έκλεισα το συμβόλαιο για να εμφανιστώ στο σχήμα Καρράς - Πάολα - Παντελίδης. Αποστρατεύτηκα ως ανθυπασπιστής», είχε πει σε συνέντευξή του.

Τα φώτα ήταν διαρκώς στραμμένα επάνω του. Είτε γιατί τα βουνά από λουλούδια στην πίστα που τον είχαν κρύψει εν μέσω κρίσης Σάλος από τις εικόνες στην Πύλη Αξιού- Τα λουλούδια κρύβουν τον Παντελή Παντελίδη- ''Ποια κρίση'' σχολιάζουν οι χρήστες του facebook είτε μόλις χθες Τετάρτη για το τραγούδι του με την "γκόμενα στα Κατεχόμενα" που τελικά απέσυρε (To Twitter πήρε "φωτιά" - Εμπνέονται από την γκάφα του Παντελίδη)

Από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι σήμερα το όνομα του Παντελή Παντελίδη συνόδευαν η λέξη «φαινόμενο» και τα εκατομμύρια views (πάνω 15 εκατομμύρια). Ο ίδιος έλεγε ότι δεν είχε αλλάξει επί της ουσίας τίποτα στη ζωή του: «Μένω ακόμη στη Νέα Ιωνία. Νιώθω οικεία, προστατευμένος. Όλοι μου οι φίλοι εδώ είναι. Θέλω να ξυπνώ και να πίνω καφέ μαζί τους. Ταξίδια; Έχω κάνει τόσα ταξίδια με το Πολεμικό Ναυτικό - όλο τον κόσμο γύρισα! Ωραιότερες γυναίκες από τις Ελληνίδες δεν βρήκα πουθενά. Τι γεύσεις δοκίμαζα; Δεν μου αρέσουν πράγματα που δεν ξέρω. Στα McDonalds πήγαινα».

Ποιος ήταν ο Παντελής Παντελίδης

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Εργαζόταν ως υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί για να γίνει τραγουδιστής, αν και δεν έχει σχετικές σπουδές και είναι αυτοδίδακτος. Έμαθε επίσης μόνος του να παίζει τα μουσικά όργανα. Ακόμα διατηρούσε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Νέα Ιωνία.

Για τέσσερα χρόνια τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Μεγάλη επιτυχία του είναι το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», ενώ τραγούδια όπως τα «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό», γνώρισαν τεράστια επιτυχία στο ραδιόφωνο. 

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Είχε μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της «Αθηνά»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις