Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Eπιστρέφει «Το κορίτσι που επιμένει» , στο θέατρο act

Πάτρα: Eπιστρέφει «Το κορίτσι που επιμέν...

Στις 6 Φεβρουαρίου

Το κορίτσι που επιμένει επιστρέφει δυναμικά και υποδέχεται τους φίλους του από  6 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18.00 στο θέατρο act.

 

Το κορίτσι που επιμένει σε κείμενα, στίχους και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα και μουσική σύνθεση του Διονύση Μπάστα, επισκέφτηκε πολλά σχολειά, ταξίδεψε σε άλλες πόλεις και κάθε Σαββατοκύριακο φιλοξένησε τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους του στο θέατρο.

Το κορίτσι που επιμένει  είναι μία παράσταση γεμάτη ζωντανή μουσική, τραγούδι και πολύ χιούμορ. Χρησιμοποιούνται τεχνικές σωματικού θεάτρου με καταιγιστικές εναλλαγές ρόλων, μουσικού θεάτρου με στοιχεία όπερας, ακόμα και κουκλοθεάτρου με ειδικά κατασκευασμένες κούκλες και σκηνικά αντικείμενα. Πρόκειται για ένα έργο που κρατάει το κέφι και την αγωνία του θεατή μέχρι το χαρούμενο και συγκινητικό φινάλε. Μία παράσταση για όλες τις ηλικίες!

 

Κείμενο–στίχοι–σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Μουσική σύνθεση: Διονύσης Μπάστας

Παίζουν και τραγουδούν: Βασίλης Δημακόπουλος, Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, Σοφία Νικολετάκη, Περικλής Σιούντας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Λαδά

Σκηνικά αντικείμενα–Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη

Βοηθός ενδυματολόγου: Δανάη Μακρή

Κινησιολογία: Σπύρος Κουβαράς

Κούκλες–Διδασκαλία σκηνών κουκλοθεάτρου: Κορίνα Κοτσίρη

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Βιντεοσκοπήσεις–Φωτογραφίες: Περικλής Παπανδρεόπουλος

Σχεδιασμός αφίσας και εντύπων: Δημήτρης Γιαννακούλιας

Ηχογραφήσεις: NoiseBox Studio

 

«Το κορίτσι που επιμένει» | στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65)

Από 6 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18.00

Τιμή εισιτηρίων: 6 ευρώ (παιδικό και φοιτητικό), 8 ευρώ (ενηλίκων)

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610272037, 6936122263

 

Κριτικές:

 

«Το κορίτσι που επιμένει στο θέατρο act, υπογραμμίζει με ένα μεγάλο πολύχρωμο μαρκαδόρο, ακριβώς την ανάγκη σε μια παράσταση που κάνει τους μεγάλους θεατές να μικραίνουν και τους μικρούς να διαπιστώνουν ότι η ηλικία είναι εντελώς άσχετη με τη λέξη "θέλω", που πάντα θα πορεύεται αγκαζέ με τη λέξη "μπορώ", σε μια σκηνή, σε μια ζωή, σε ένα όνειρο. Το "θέλω", η "επιμονή" και το "μπορώ" δεν είναι απαραίτητα μόνο σκέψη, είναι και μουσική και κίνηση. Είναι όλα όσα κάνουν τον άνθρωπο να περπατάει, να χοροπηδάει, να πετάει... Και η αμφιβολία, η αναιμική πίστη, ο φόβος, είναι όλα όσα τον κάνουν να παραπατάει ή και να σέρνεται. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η παράσταση "Το Κορίτσι που επιμένει" του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, μια παράσταση βουτηγμένη στο λόγο και τις νότες και προορισμένη να ανασύρει έναν μικρό ήρωα μέσα από τον καθένα μας, να τον νταντέψει, να τον μεγαλώσει, να τον σκληραγωγήσει και να τον αποθεώσει.» Γιώτα Κοντογεωργοπούλου (04/01/2016 the Best.gr)



Ένα μουσικό παραμύθι υπερθέαμα!

«Η σκηνοθεσία του Τηλ.Τσαρδάκα είναι φαντασμαγορική, λυρική, γεμάτη ευρήματα και εκμεταλλευόμενη άψογα κάθε εκατοστό της σκηνής. Είναι αδύνατον το βλέμμα σου να αφαιρεθεί από τη σκηνή, έστω και για μια στιγμή, καθώς κανένας από τους τέσσερις ηθοποιούς δεν «σταματά» ούτε δευτερόλεπτο να παίζει, ακόμα κι αν δεν είναι στο προσκήνιο της δράσης.  Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί, ότι σε ένα ασφυκτικά γεμάτο θέατρο με πάμπολλα παιδιά, δεν υπήρχε η παραμικρή αναταραχή, ενδεικτικό της αφοσίωσης και των μικρών θεατών.» Κώστας Νταλιάνης - Presspop.gr



 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ:  thebest.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture