Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ποδόσφαιρο: Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι κορυφής της Αγγλίας ανάμεσα σε Λέστερ και Σίτι

Ποδόσφαιρο: Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι κ...

Η ομάδα έκπληξη του Λέστερ, παρέμεινε στην κορυφή

Δεν έκανε ακόμη ένα θαύμα, όμως και η ισοπαλία (0-0) κόντρα στην Σίτι μπορεί να χαρακτηριστεί ως επιτυχία. Η ομάδα του Ρανιέρι έπιασε την Άρσεναλ και θα χαιρετήσει τον χρόνο από την κορυφή της Premier.

Το ντέρμπι κορυφής μεταξύ των Λέστερ και Μάντσεστερ Σίτι ανέδειξε νικήτρια... την Άρσεναλ, καθώς το ματς στο "King Power Stadium" ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς σκορ και οι Λονδρέζοι αναδείχθηκαν πρωταθλητές χειμώνα στην Premier League!

Λέστερ και Άρσεναλ τερμάτισαν μαζί στην κορυφή στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου (απομένει το Σάντερλαντ- Λίβερπουλ), αλλά οι "κανονιέρηδες" έχουν +15 στην διαφορά τερμάτων και οι "αλεπούδες" +12, έτσι η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ είναι στην πρώτη θέση.

Αυτό είναι το δεύτερο σερί ματς της Λέστερ που δεν πετυχαίνει γκολ, καθώς προερχόταν από την ήττα από την Λίβερπουλ (1-0), ενώ είχε σκοράρει και στις 17 πρώτες αγωνιστικές!

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι άλλαξε το σύστημα, έπαιξε με 4-5-1 αντί για 4-4-2. Δεν έβαλε ούτε Ουγιόα, ούτε Οκαζάκι μαζί με τον Βάρντι, τον άφησε μόνο στην επίθεση και ο Γκιοκχάν Ινλέρ προστέθηκε στο κέντρο, βοηθώντας τους Ντρίνκγουοτερ και Καντέ κεντρικά (κλασικά οι Μαχρέζ και Ολμπράιτον στα πλάγια).

Κατάφερε όντως να περιορίσει τους "πολίτες" κεντρικά, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν από τον άξονα και προσπαθούσαν πάντα από τα πλάγια.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ραχίμ Στέρλινγκ ήταν ο πιο... επικίνδυνος παίκτης, είχε τρεις τελικές εντός εστίας, αλλά και στις τρεις περιπτώσεις τον σταμάτησε ο Κάσπερ Σμάιχελ.

Για τους γηπεδούχους έχασε σπουδαία ευκαιρία ο Βάρντι, αστοχώντας σε τετ-α-τετ έπειτα από λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων (40'), αλλά και λίγο νωρίτερα ο Ολμπράιτον στο 2ο δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Φουχς (άστοχος από δύσκολη γωνία).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Σέρχιο Αγκουέρο να απειλεί για πρώτη φορά και από πολύ κοντά να χάνει σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, ενώ στο 54' ο Καντέ στην απέναντι εστία έκανε πολύ καλό σουτ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χαρτ.

Λίγο πριν το 60' ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει πέναλτι υπέρ της Μάντσεστερ Σίτι για χέρι του Σίμπσον και θα μπορούσε να δώσει πέναλτι και υπέρ της Λέστερ λίγο μετά το 60' για ανατροπή του Αγκουέρο από Ινλέρ (έπεσε εύκολα ο Αργεντινός).

Στο 67' ο Ρανιέρι πέρασε στο ματς τον Λεονάρντο Ουγιόα στην θέση του Γκιοκχάν Ινλέρ, έτσι οι "αλεπούδες" επέστρεψαν στο 4-4-2. Στο 77' κατάφεραν να απειλήσουν με εκτέλεση φάουλ, με τον Μαχρέζ να κάνει πάσα στον Φουχς και το σουτ του Γερμανού απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χαρτ.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Χουτ, Μόργκαν, Φουχς, Γκιοκχάν Ινλέρ (67' Ουγιόα), Ντρίνκγουοτερ (80' Κινγκ), Καντέ, Μαχρέζ, Ολμπράιτον (92' Ντε Λατ), Βάρντι.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σανιά, Οταμέντι, Μανγκαλά, Κολάροβ, Φερναντίνιο, Γιαγιά Τουρέ, Νταβίντ Σίλβα (74' Χεσούς Νάβας), Ντε Μπράινε, Στέρλινγκ (88' Ιχεανάτσο), Αγκουέρο (64' Μπονί).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποδόσφαιρο: Χριστούγεννα με εκπλήξεις στην Αγγλία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports