Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων «Winx Club, Το Μυστήριο του Ωκεανού» το Πάσχα στις Πατρινές αίθουσες

Η παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων «Win...

Η 3η ταινία της σειράς θα αρχίσει να προβάλλεται από την Κυριακή του Πάσχα 12 Απριλίου 2015

Ετοιμαστείτε για την πιο επικίνδυνη αποστολή του Winx Club, μας προδιαθέτει το δελτίο Τύπου της νέας ταινίας κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Winx Club, το Μυστήριο του Ωκεανού - The Mystery of the Abyss»!

Στην 3η ταινία της σειράς οι δημοφιλείς φτερωτές υπάρξεις θα λύσουν ένα τρομερό μυστήριο γεμάτο αγωνία και παρασκήνιο. Οι Winx, οι πιο ισχυρές νεράιδες, καλούνται να βρεθούν σε απίστευτους τόπους, να αντιμετωπίσουν υποχθόνιους εχθρούς και μοχθηρές συμμαχίες και να επιστρατεύσουν καινούρια μαγικά κόλπα.

Σύνοψη

Όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά στο Αλφέα, όπου οι Winx εργάζονται ως καθηγήτριες των πρωτοετών νεράιδων. Όμως οι αιώνιοι εχθροί του Winx Club, οι κακές μάγισσες Τριξ καταφθάνουν στον Απέραντο Ωκεανό με σκοπό να καταλάβουν τον θρόνο του Αυτοκράτορα. Η ανθρωπότητα μολύνει τους ωκεανούς, βάζοντας σε κίνδυνο το οικοσύστημα του Απέραντου Ωκεανού, που είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις Θάλασσες του Μάτζιξ.

Είναι η τέλεια ευκαιρία για τις Τριξ να επιτεθούν και να γίνουν αυτοκράτειρες. Οι γενναίες Winx δεν σκοπεύουν να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, όσο οι υποβρύχιοι κόσμοι καταστρέφονται. Είναι το θάρρος και η αγνή τους ψυχή αρκετά για να αποκαταστήσουν την ισορροπία στον Απέραντο Ωκεανό, να καταπολεμήσουν τη μόλυνση και να επαναφέρουν την ειρήνη στη Μαγική Διάσταση;

Διάρκεια: 98 λεπτά.

Την διανομή του φιλμ στους Ελληνικούς κινηματογράφους έχει αναλάβει η εταιρεία Feelgood.

Θάρρος, αλτρουισμός και γλυκύτητα -10 υπέροχα χρόνια Winx.

Σκηνοθεσία: Iginio Straffi.

Οι Winx γιορτάζουν τα πρώτα τους δέκα χρόνια με την ταινία Winx Club: Το Μυστήριο του Ωκεανού (εκτός από τα 7 οι Winx έχουν πρωταγωνιστήσει και σε σειρές στην τηλεόραση).

Είναι ένας απίστευτος στόχος για μία παραγωγή κινουμένων σχεδίων, ειδικά για μια ιταλική παραγωγή. Είμαι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα και καθώς αναπολώ το πώς ξεκίνησε αυτό το ταξίδι, είναι πολύ συναρπαστικό και ικανοποιητικό να μπορείς να γιορτάσεις αυτή την επέτειο. Μετά από δύο ταινίες μεγάλου μήκους, έξι τηλεοπτικές σειρές και την επιτυχία των παιχνιδιών και των θεματικών πάρκων, αυτή η τρίτη ταινία είναι μία μοναδική ευκαιρία να γιορτάσουμε την αγάπη του κοινού σε όλο τον κόσμο, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Από την πλευρά του σκηνοθέτη τονίζονται τα εξής, από καλλιτεχνική άποψη, η πρώτη ερώτηση που έθεσα στον εαυτό μου όταν σχεδίαζα την ταινία είχε να κάνει με την ιστορία που ήθελα να διηγηθώ στο πανί. Ήθελα πραγματικά αυτή η επέτειος των δέκα χρόνων να είναι ένα σημαντικό κομμάτι του κόσμου των Winx και να λέει μία διαφορετική ιστορία από τις δύο προηγούμενες ταινίες. Ταυτόχρονα, ήθελα να κάνω μία αστεία, θεαματική, καταιγιστική σε δράση ταινία, που να αγκαλιάζει όλα τα συναισθήματα των Μπλουμ, Στέλλα, Φλόρα, Μούσα, Τέκνα και Άισι.

Έτσι, η ταινία προέρχεται από την επιθυμία να διηγηθώ μία υπέρ περιπέτεια των Winx, ένα μοντέρνο παραμύθι που επιτρέπει στις νεράιδες να δείξουν τις καταπληκτικές τους ικανότητες που τις χαρακτηρίζουν, όπως το θάρρος, ο αλτρουισμός και η γλυκύτητα.

Για αυτό επιλέγω τον Απέραντο Ωκεανό ως σκηνικό για τη νέα μας ιστορία. Είναι ένα χρωματιστό και όμορφο μέρος, συναρπαστικό και εύθραυστο μαζί. Ο Απέραντος Ωκεανός είναι προφανώς μια αλληγορία για τους ωκεανούς, που απειλούνται συνεχώς από την αδιαφορία των ανθρώπων, οι οποίοι τους μολύνουν και τους καταστρέφουν χωρίς να αντιλαμβάνονται τη ζημιά που προκαλούν.

Οι Τριξ, οι αιώνιοι εχθροί, καταστρέφουν ένα μοναδικό και πανέμορφο παράδεισο. Οι Τριξ μπορούν να απειλήσουν την ισορροπία του Απέραντου Ωκεανού, όπως και οι άνθρωποι απειλούν την εύθραυστη ισορροπία των δικών μας θαλασσών.

Η μίξη του Απέραντου Ωκεανού και των Τριξ, το θέμα της μόλυνσης, το γεγονός ότι οι Winx σώζουν όλη τη Μαγική Διάσταση, όταν όλες αυτές οι ιδέες συνδυάστηκαν ήξερα ότι είμαι στον σωστό δρόμο. Παρ’ όλα αυτά, χρειαζόμασταν ένα αξέχαστο κακό, κάποιον που να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Έτσι, επανάφερα την Πολιτεία, έναν χαρακτήρα που εμφανίστηκε την 5η σεζόν,  που είχε ενδιαφέρον παρελθόν, το οποίο δεν είχαμε εξελίξει αρκετά λόγω του πιεσμένου τηλεοπτικού χρόνου.

Η Πολιτεία είναι μια νύμφη που έχει αποστατήσει και την οποία καταράστηκαν γιατί είναι άπληστη. Τι θα συνέβαινε αν επέστρεφε; Πώς θα εκμεταλλευόταν τη στάση των ανθρώπων απέναντι στον Απέραντο Ωκεανό προς όφελος της; Η Πολιτεία ήταν η τέλεια επιλογή για να προσωποποιηθούν όλα τα απαίσια πράγματα που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος.

Το κοινό των Winx είναι πολύ νέο και προφανώς επεκτείνεται στις οικογένειες και ήθελα αυτή η ταινία να μην είναι μόνο περιπετειώδης και αστεία, αλλά να έχει ένα δυνατό μήνυμα. Με τις Τριξ, την Πολιτεία και την επιστροφή του Τραϊτάνου, του κακού Αυτοκράτορα του Απέραντου Ωκεανού, είχαμε στη διάθεση μας τους κακούς που θα έκαναν τη ζωή των Winx δύσκολη!

Οπότε για να σώσουν τον Απέραντο Ωκεανό, οι Winx έπρεπε να εμποδίσουν το φριχτό σχέδιο της Πολιτεία. Για να το πετύχουν αυτό, έπρεπε να ανακτήσουν ένα πανίσχυρο μαγικό αντικείμενο, το Μαργαριτάρι του Βυθού. Το Μαργαριτάρι είχε χαθεί πριν καιρό και οι νεράιδες μας θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωπες με πολλούς κινδύνους για να το επανακτήσουν. Πρέπει να εκτεθούν για να επιτύχουν, με βοήθεια τις αξίες που τις χαρακτηρίζουν.

Η φιλία των Winx είναι θεμελιώδης για να εμποδίσουν τα σχέδια των εχθρών τους, που είναι διχασμένοι και δεν έχουν εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Η μαγεία είναι επίσης ένα θέμα κλειδί, η μαγεία που κρύβεται στον καθένα. Όμως, η ατομική μαγεία δεν είναι αρκετή, καθώς χρειάζεται η συνεργασία. Έτσι οι Winx που είναι ήδη καλές φίλες, είναι ένα βήμα πριν τους αντιπάλους.

Με τους εχθρούς διαλεγμένους έναν προς έναν, είχαμε όλα τα συστατικά για μία πραγματική ιστορία των Winx. Μαγεία, φιλία, ένα δυνατό μήνυμα και πάνω από όλα διασκέδαση.

Στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια ακούγονται οι εξδής, Μπλουμ (Ειρήνη Τσίγκα), Αίσα (Βασιλική Κατσικερού), Στέλλα (Αργυρώ Μιχαλακάκου), Φλόρα (Αρετή Κυριώτου), Μούσα (Κατερίνα Γκίργκις), Τέκνα (Κατερίνα Τσάβαλου), Σκάι (Γιώργος Σκουφής), Άισι (Άριελ Κωνσταντινίδη) και Πολιτεία (Άντρια Ράπτη). Η Άντρια είναι ένα από τα πιο ισχυρά πλάσματα του Απέραντου Ωκεανού.

Σενάριο: Iginio Straffi, Giovanni Masi.

Μετάφραση/Σκηνοθετική Επιμέλεια: Ειρήνη Τσίγκα

Στούντιο Μεταγλώττισης: SIERRA POST.

*Το φιλμ αναμένεται και στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Πάτρα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture