Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Στον Όμιλο Σκλαβενίτη πέρασε το Makro - Ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο

Πάτρα: Στον Όμιλο Σκλαβενίτη πέρασε το M...

Το τίμημα για την εξαγορά των εννέα καταστημάτων συνολικής επιφάνειας 100.000 τ.μ. περίπου ανήλθε σε 60 εκατ. ευρώ.

 

Στα χέρια του Σκλαβενίτη πέρασε το Makro της Πάτρας. Σε συμφωνία πώλησης των εννέα ακινήτων που απέκτησε από την εξαγορά της Makro Cash and Carry Hellas στην Grivalia Properties (πρώην Eurobank Properties) και μίσθωσης αυτών προχώρησε ο Σκλαβενίτης. Μέσω της συμφωνίας αυτής, πρόκειται για συμφωνία τύπου sales and lease back, χρηματοδοτήθηκε στην πραγματικότητα η εξαγορά της αλυσίδας Makro από την εταιρεία Σκλαβενίτης, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Grivalia, το τίμημα για την εξαγορά των εννέα καταστημάτων συνολικής επιφάνειας 100.000 τ.μ. περίπου ανήλθε σε 60 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το τίμημα για την εξαγορά της Makro Cash & Carry Hellas από τον Σκλαβενίτη ανήλθε σε 65 εκατ. ευρώ. Το ετήσιο μίσθωμα που θα καταβάλλει τώρα η εταιρεία στην Grivalia για την ενοικίαση των εννέα καταστημάτων ανέρχεται σε 5,7 εκατ. ευρώ.

Το νέο χαρτοφυλάκιο που απέκτησε η Grivalia αποτελείται από δύο ακίνητα στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη και από ένα στο Ηράκλειo Κρήτης, στην Πάτρα, στη Λάρισα, στον Βόλο και στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, τα δύο μέρη θα προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας κατόπιν ρύθμισης ορισμένων τυπικών θεμάτων που σχετίζονται με τον νομικό και τεχνικό έλεγχο των ακινήτων.

Με τη χθεσινή ανακοίνωση της Grivalia μπαίνει τέλος στα σενάρια που είχαν δει το προηγούμενο διάστημα το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία η συμφωνία με τον όμιλο Σκλαβενίτη δεν θα προχωρούσε.

Υπενθυμίζεται ότι το 2014, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Grivalia, έκλεισε με καθαρά κέρδη 50 εκατ. ευρώ έναντι καθαρών κερδών 2,7 εκατ. ευρώ το 2014. Τα έσοδα από μισθώματα αυξήθηκαν κατά 38%, στα 50,6 εκατ. ευρώ έναντι 36,8 εκατ. ευρώ πέρυσι λόγω των εσόδων από τις νέες επενδύσεις του ομίλου. Τα κέρδη του ομίλου από αναπροσαρμογή των επενδύσεων σε ακίνητα σε εύλογη αξία ανήλθαν σε 4,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 43,2 εκατ. ευρώ πέρυσι.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά