Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχονται "Xenia", "Ida", "'71" και άλλα αξιόλογα φιλμ το 2015 στην Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας

Έρχονται "Xenia", "Ida&qu...
Μαρτάτος Tάκης

Διαβάστε τις 13 ταινίες που θα προβάλλει η λέσχη από τις 12 Ιανουαρίου έως τις 6 Απριλίου 2015

Στις 12 Ιανουαρίου 2015 θα αρχίσει ο 2ος κύκλος προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης της Πάτρας στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε στην Ακτή Δυμαίων (θα προηγηθεί στις 5/1 η τελευταία ταινία του α’ κύκλου, η ταινία «Τhe Lunchbox» με τον Ινδό ηθοποιό Ίρφαν Καν που έχει προβληθεί και διακριθεί σε πολλά ξένα Φεστιβάλ όπως του Λονδίνου).

Η πρώτη ταινία του β’ κύκλου θα είναι η Πολωνική «Ida» του Πάβελ Παβλικόφσκι που σαρώνει τα βραβεία στο πέρασμα της και οδεύει ολοταχώς και στα Όσκαρ. Θα ακολουθήσουν το ελληνικό «Xenia» του Πάνου Κούτρα με τους Κώστα Νικούλι και Νίκο Γκέλια αλλά και την παλιά Ιταλίδα τραγουδίστρια Πάτι Μπράβο σε ρόλο γκεστ, στις 19/1/2015 (η ταινία προβλήθηκε με επιτυχία στο τμήμα Ένα κάποιο βλέμμα του τελευταίου Φεστιβάλ των Κανών στην Γαλλία) και στις 26/1/2014 το φιλμ «’71» του Γιαν Ντεμάνζ με τον ηθοποιό – αποκάλυψη της χρονιάς, τον Τζακ Ο’ Κόνελ από την Αγγλία.

Για τις 2 Φεβρουαρίου 2015 η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας και η πρόεδρος της Ελένη Δάσιου έχει προγραμματίσει να προβάλλει τις «Ιστορίες για αγρίους» σε σκηνοθεσία Νταμιάν Σιφρόν, μία Αργεντινοισπανική συμπαραγωγή και στις 9/2/2015 το ελληνικό φιλμ του Αθανάσιου Καρανικόλα, ο οποίος ζει μόνιμα και δραστηριοποιείται στην Γερμανία, «Στο Σπίτι» όπου πρωταγωνιστεί η Αιγιώτισσα ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη. Το φιλμ κέρδισε στο τελευταίο Φεστιβάλ του Βερολίνου το βραβείο της Οικουμενικής επιτροπής στο τμήμα Forum.

Ακολουθούν στις 16/2/2015 το «Jimmy’s Hall», νέα ταινία του 77χρονου βετεράνου Άγγλου σκηνοθέτη Κεν Λόουτς, που είχε παιχθεί και στις Κάνες, στις 23/2/2015 το κύκνειο άσμα του 91χρονου Γάλλου σκηνοθέτη Αλέν Ρενέ «Αγαπώντας, πίνοντας και τραγουδώντας», στις 2 Μαρτίου 2015 το κοινωνικό φιλμ «Δύο ημέρες, μία νύχτα» των αδελφών Νταρντέν με την συγκλονιστική Μαριόν Κοτιγιάρ και στις 9 Μαρτίου «Ο Επιφανής άγνωστος», μία Γαλλική παραγωγή του 2014 σε σκηνοθεσία Ματιέ Ντελαπόρτ.

Οι 4 τελευταίες ταινίες του β’ κύκλου θα είναι «Τα θαύματα» της Αλίτσε Ρορβάκερ από την Ιταλία (Μεγάλο βραβείο επιτροπής στο Φεστιβάλ των Κανών) στις 16/3/2015, «Οι σταθμοί του σταυρού» από την Γερμανία σε σκηνοθεσία Ντίτριχ Μπρίγκεμαν στος 23/3/2015, το «We are the best» μία Δανοσουδέζικη συμπαραγωγή σε σκηνοθεσία του Λούκας Μούντισον με κεντρικές ηρωίδες τρία κορίτσια που στη δεκαετία του ’80 προσπαθούν να φτιάξουν ένα συγκρότημα, στις 30/3/2015 και τέλος στις 6 Απριλίου 2015 πριν από τις διακοπές του Πάσχα έχει προγραμματιστεί η ταινία «Κελί από χρυσάφι».

Το φιλμ έχει σκηνοθετήσει ο Ντιέγκο Κεμάδα Ντίεζ από το Μεξικό και είχε κερδίσει τον Χρυσό Αλέξανδρο καλύτερης ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης όπως και το βραβείο κοινού. Η ταινία εκτυλίσσεται στην Γουατεμάλα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture