Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Οι μαθητές του Αρσακείου γυμνασίου της Πάτρας επισκέφθηκαν ιδρύματα και φορείς της πόλης -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Οι μαθητές του Αρσακείου γυμνασίου της Π...

Έψαλαν τα κάλαντα και προσέφεραν τρόφιμα και χρηματικά ποσά τα οποία συγκέντρωσαν στη γιορτινή Χριστουγεννιάτικη Αγορά του σχολείου

Οι μαθητές τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών την προπαραμονή των Χριστουγέννων 23 Δεκεμβρίου 2014 κατά την τελευταία ημέρα λειτουργίας των Σχολείων πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, επισκέφθηκαν Ιδρύματα και Φορείς της πόλεως των Πατρών προκειμένου να ψάλλουν τα κάλαντα και να προσφέρουν τρόφιμα και χρηματικά ποσά τα οποία συγκέντρωσαν στη γιορτινή Χριστουγεννιάτικη Αγορά που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο των Αρσακείων την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014.

Το πρωί μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό τής Αγίας Παρασκευής στο Πλατάνι, ομάδα μαθητών της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου του σχολείου, επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο όπου έψαλλαν τα Κάλαντα των Χριστουγέννων. Στον Μητροπολίτη οι μαθητές προσέφεραν χρηματικό ποσό υπέρ τού Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου τής Μητροπόλεως. Ο κ.κ. Χρυσόστομος επαίνεσε τους μαθητές για την πράξη τους και τα φιλάνθρωπα αισθήματά τους, τα οποία προσφάτως άλλωστε είχε επιβραβεύσει μεταξύ άλλων Σχολείων σε εκδήλωση των «Πρωτοκλητείων 2014».

Τους μαθητές συνόδευαν η Καθηγήτρια Γαλλικών Αγγελική Παπαδημητροπούλου, ο Θεολόγος των Αρσακείων σχολείων της Πάτρας Σπύρος Σκιαδαρέσης, ο Χημικός Νικόλαος Γιαννακόπουλος και η Μουσικός Λάρα Λυμπεροπούλου.

Ο κ. Σκιαδαρέσης να θυμίσουμε πως για 4η συνεχή χρονιά διοργάνωσε με το Αρσάκειο την Χριστουγεννιάτικη συναυλία – κονσέρτο στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου (την περασμένη Δευτέρα 22/12/2014 το απόγευμα) που είχε και πάλι ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου.

Δεκαπενταμελής επίσης ομάδα μαθητών τής Α΄ Γυμνασίου, επισκέφθηκαν κατόπιν σχετικής προσκλήσεώς το εν Πάτραις κατάστημα τής MIELE, όπου συνοδεία γονέων, της Διευθύντριας του Αρσακείου Γυμνασίου Αικατερίνης Γεωργίου και των Καθηγητών Ευαγγελίας Ρηγοπούλου, Γεωργίας Πανίτσα και Ελένης Νικολακοπούλου, παρασκεύασαν γλυκίσματα τα οποία εν συνεχεία μαζί με τρόφιμα αλλά και χρηματικό ποσό, παρέδωσαν στο ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης».

Η Γ΄ Τάξη τού Γυμνασίου ψάλλοντας Χριστουγεννιάτικους ύμνους, πλαισίωσε την Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας τού Νοσοκομείου τού Ρίου «Παναγία η Βοήθεια» στο πάνω μέρος τής πλατείας Γεωργίου, όπου σε συνεργασία με τα Αρσάκεια Πατρών πραγματοποίησαν Εθελοντική Αιμοδοσία. Συνοδοί Καθηγητές στην παραπάνω δράση ήταν οι καθηγητές Γιάννης Χαλαζιάς, Φιλοποίμην Αλεβίζος, Αναστάσιος Ψήνας, Ελένη Χαραλαμποπούλου και Ελένη Τερζή.

Τέλος οι μαθητές προσέφεραν χρήματα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στην «Φωλιά του Παιδιού», στο Παιδαγωγικό Κέντρο Α.Μ.Ε.Α. «ΜΕΡΙΜΝΑ», στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νοητική Υστέρηση «Μαχητές» και στην «Unicef».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture