Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ο Γιώργος Πρεβεδουράκης και η Μαρία Σφήκα στις "Ημέρες Ποίησης"

Πάτρα: Ο Γιώργος Πρεβεδουράκης και η Μαρ...

Στο Πολύεδρο

Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στις 1:00 το μεσημέρι, το Πολύεδρο διοργανώνει εκδήλωση για τον ποιητή, Γιώργο Πρεβεδουράκη, στα πλαίσια του έκτου κύκλου «Ημέρες Ποίησης». Για το ποιητικό του έργο θα μιλήσουν, η Ράνια Καραχάλιου, γλωσσολόγος και ο Θωμάς Τσαλαπάτης, ποιητής .

Την ίδια μέρα, το Πολύεδρο διοργανώνει εκδήλωση και για την ποιήτρια,  Μαρία Σφήκα, στα πλαίσια του έκτου κύκλου «Ημέρες Ποίησης». Για το ποιητικό της έργο θα μιλήσουν

Σπύρος Βρεττός, ποιητής  και η Στεφανία Κωστοπούλου, Φιλόλογος.

Ο Γιώργος Πρεβεδουράκης γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Ανήκει στη νεότερη γενιά ποιητών, μια γενιά που μέσα σε έναν ασχημάτιστο ακόμα εαυτό, παρουσιάζει τα πρώτα της ομοιογενή χαρακτηριστικά τόσο ως προς τους τρόπους, όσο και ως προς την ποιητική της διάθεση. Ένα από τα πιο εμφανή χαρακτηριστικά, είναι η μορφολογική αναζήτηση. Ο ποιητής δεν ψάχνει μια συγκεκριμένη φόρμα για να εκφραστεί αλλά περισσότερο έναν ποιητικό τρόπο θέασης, ο οποίος μορφολογικά μεταμορφώνεται με μεγάλες αποκλίσεις. Βιβλία του:  Στιγμιόγραφο, εκδ. Πλανόδιον, 2011. Κλέφτικο, εκδ. Πανοπτικόν, 2013.

Η Μαρία Δ. Σφήκα γεννήθηκε στη Λαμία το 1969 και μεγάλωσε στην Ιστιαία της Β. Εύβοιας. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εμφανίστηκε στα γράμματα το 2006 με την ποιητική συλλογή "Ο υποκειμενικός κήπος". Ζει και εργάζεται ως καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Ναύπακτο.

Ο Έκτος κύκλος Ποίησης περιλαμβάνει παρουσιάσεις 42 ποιητών που έχουν εκδόσει βιβλίο τα τελευταία τρία χρόνια. Θα γίνουν αναγνώσεις ποιημάτων, κριτική παρουσίαση και σχόλια για το έργο τους. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί συζητήσεις με θέμα τη λειτουργία και την απήχηση της ποίησης σήμερα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture