Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου και Αυτοσχεδιασμού στο Dansarte!

Σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου και Αυτοσχεδ...

29/11 – 30/11 και 6/12- 7/12

Το Σωματικό Θέατρο είναι μια θεατρική «περιοχή», που βασίζεται στο σώμα του ηθοποιού. Όπως ένας μουσικός έχει το μουσικό του όργανο, έτσι και στο θέατρο, ο ηθοποιός έχει σαν όργανο το σώμα του.

Ο ηθοποιός καλείται πέρα από το να εκτελέσει τις «νότες» του κειμένου, να βρει και να φέρει στο σώμα του επί σκηνής, χρώμα, ρυθμό και ποιότητες ενέργειας, ώστε να ερμηνεύσει το κείμενο-ιστορία με τον δυνατότερο ζωντανό τρόπο.

Στο σεμινάριο που θα γίνει στο Dansarte (Καρόλου 1), στις 29/11 – 30/11 και 6/12- 7/12 οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε μια πρώτη επαφή με βασικές αρχές του Σωματικού Θεάτρου (Μέθοδος Λεκόκ) μέσα από ένα πάντρεμα ομαδικών παιχνιδιών και αυτοσχεδιασμών, με στόχο την προσωπική αλλά και ομαδική έκφραση. Θα ανακαλύψουν πως η παρατήρηση και η σωματοποίηση δυναμικών της φύσης (φυσικά στοιχεία, επίπεδα ενέργειας, ρυθμός, υλικά, αντικείμενα και ζώα) μπορεί να αποτελέσει υλικό για να "ντύσουν" έναν χαρακτήρα ή μια εξ’ ολοκλήρου αυτοσχέδια ιστορία.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αφιερωθεί κάποιος χρόνος για ομαδική αυτοσχέδια δημιουργική δουλειά (devising).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με το Σωματικό Θέατρο και τη δημιουργία που προσφέρει η συλλογικότητα μιας ομάδας.

Ώρες σεμιναρίου και για τα 2 Σαβ/κα: 11:00 - 15:00

Κόστος Συμμετοχής: 50 ευρώ
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα 6976 190407 και τις απογευματινές ώρες (17:00-21:00) στο 2610 272668 καθώς και στο [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture