Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου 2014 στην Αθήνα, δεκαπενθήμερο αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο κινηματογράφο

Ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου 2014 στην Αθήνα...

Περιλαμβάνει και τουλάχιστον 2 ταινίες που έχει για φέτος στο πρόγραμμα της και η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

Η εταιρεία διανομής weird wave και ο κινηματογράφος ΠΑΛΑΣ (στην οδό Υμηττού 109, Παγκράτι, στην Αθήνα) διοργανώνουν ένα δεκαπενθήμερο αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο κινηματογράφο με την προβολή 7 πρόσφατων ταινιών από την Ισπανία και την Αργεντινή.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής,  «Έρωτας αλά Ισπανικά», «Η ζωή είναι ωραία με τα μάτια κλειστά», «Ο Γερμανός γιατρός», «Με λένε Ερνέστο», «Ο Θυρωρός», «Για το καλό των άλλων», «Εγκλήματα στο χρόνο».

Το αφιέρωμα που θα ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου 2014 και θα διαρκέσει έως τις 3 Δεκεμβρίου, τελεί υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Θερβάντες.

Γενική είσοδος: 6 ευρώ, έως 25 ετών: 5 ευρώ. Για 3 ταινίες: 10 ευρώ.

Ημέρες και ώρες προβολών:

20-16/11/2014

Δευτέρα-Κυριακή:

18:15 Έρωτας αλά ισπανικά

20:25 Με λένε Ερνέστο

22:35 Εγκλήματα στο Χρόνο

Σάββατο και Κυριακή και 16:00 Για το Καλό των Άλλων.

27 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου 2014:

Δευτέρα-Κυριακή:

18:15  Η ζωή είναι ωραία με τα μάτια κλειστά

20:25  Ο Γερμανός γιατρός

22:35  Ο Θυρωρός

Σάββατο και Κυριακή και 16:00 Για το Καλό των Άλλων.

Να αναφέρουμε ότι την ταινία «Ο Γερμανός Γιατρός» της Λουτσία Πουέντζο την πρόβαλλε η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας στις 13 Οκτωβρίου 2014, στον φετινό χειμερινό κύκλο προβολών της στα Ster cinemas, στη Βέσο Μάρε. Επίσης η Λέσχη έχει προγραμματίσει να παίξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες το φιλμ «Η Ζωή είναι ωραία με τα μάτια κλειστά» του Νταβίντ Τρουέμπα που έχει τιμηθεί με 6 βραβεία Γκόγια και αποτελεί την φετινή επίσημη πρόταση της Ισπανίας για το Όσκαρ της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας όπου η Ελλάδα έχει ως γνωστό υποβάλλει την «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη.

Ακόμα στο αφιέρωμα έχει συμπεριληφθεί η ταινία «Έρωτας αλά Ισπανικά - Ocho Appelidos Vascos» σε σκηνοθεσία, Εμίλιο Μαρτίνεζ-Λάζαρο  με τους Κλάρα Λάγκο, Ντάνι Ροβίρα, Κάρα Ελαχάντε. Πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία όλων των εποχών στην Ισπανία, (την έχουν δει περισσότεροι από 3.000.000 θεατές) με συνολικές εισπράξεις πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος μεγάλο ενδιαφέρον έχει και το φιλμ «Για το καλό των Άλλων -El mal ajeno» σε σκηνοθεσία, Όσκαρ Σάντος Γκόμεζ, παραγωγής 2010 με πρωταγωνιστή τον γοητευτικό ηθοποιό Εδουάρδο Νοριέγκα (φωτ.). Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον συναισθηματικό και ψυχολογικό δράμα σε παραγωγή του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture