Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Χρήστος Πατούχας: Καλεί τα μέλη της Ανυπότακτης Πολιτείας να στηρίξουν οικονομικά το νέο χώρο του ΣΟΨΥ Πάτρας

Χρήστος Πατούχας: Καλεί τα μέλη της Ανυπ...

Αυτέ οι δομές πρέπει να στηρίζονται απο το Δήμο και την Περιφέρεια τόνισε σε επιστολή του

Στην επιστολή του Επικεφαλής της Ανυπότακτης Πολιτείας Χρήστου Πατούχα προς τον ΣΟΨΥ Πάτρας υπογραμμίζεται:

Στην συνάντηση μας με το Διοικητικό σας Συμβούλιο την Δευτέρα 6/10/2014, είχατε την καλοσύνη να μας κάνετε αναλυτική ενημέρωση για όλη την δραστηριότητα σας, για τις προτάσεις που κατά καιρούς έχετε υποβάλλει, για την ανάγκη της στήριξης και της συμπαράστασης στον φορέα σας από την πολιτεία, τους δημόσιους φορείς, την Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία, όπως και για επείγοντα ζητήματα της τρέχουσας δραστηριότητας σας.

Θεωρούμε την ενημέρωση αυτή πολύ χρήσιμη για την παράταξη μας και για τις δικές της παρεμβάσεις, υπήρξε ακριβής και εμπεριστατωμένη για την υπάρχουσα κατάσταση στην πόλη μας, για τις παροχές, (ελάχιστες ), των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, για τις τεράστιες ανάγκες που δεν καλύπτονται, για την αντικειμενική ανάγκη που οδηγεί τα μέλη σας να δραστηριοποιούνται μαζί σας, σε έναν καθημερινό και ολοήμερο αγώνα προσφοράς, για τις ανάγκες σας, που εξαιτίας όλων των παραπάνω αυξάνονται συνεχώς.

Από την πλευρά μας, τονίσαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο την διαχρονική κοινωνική απαίτηση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις διάγνωσης, θεραπείας, επανένταξης των ψυχικά πασχόντων, τα Ασφαλιστικά Ταμεία να παρέχουν την αναγκαία κάλυψη, (γνωρίζουμε ότι οι περιπτώσεις των ψυχικά νοσούντων, απαιτούν μακροχρόνια και ίσως ισόβια θεραπεία).

Κατανοούμε ότι αυτό προϋποθέτει συνολικότερες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές.

Ωστόσο η κοινωνία και η Τ.Α., πρέπει να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες, στα πλαίσια του ευρύτερου κοινωνικού τους έργου, με την αυτοτελή κοινωνική τους δράση, με την στήριξη αντίστοιχων και εξειδικευμένων φορέων.

Κατά τούτο, θεωρούμε αναγκαία την στήριξη του ΣΟΨΥ και από τον Δήμο Πατρέων και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στήριξη και οικονομική και υλική στα πλαίσια των υπαρχουσών δυνατοτήτων. Στήριξη για την εξασφάλιση στέγασης των δραστηριοτήτων σας και μελλοντικής οριστικής επίλυσης του προβλήματος όλων των ψυχικά νοσούντων με την κατασκευή αντίστοιχης θεραπευτικής μονάδας.

Η Ανυπότακτή Πολιτεία, καλεί τα μέλη και τους φίλους της, να δώσουν το παρόν σε όλες τις δραστηριότητες. Την οικονομική τους ενίσχυση στα πλαίσια των δυνατοτήτων του καθενός, για τον εξοπλισμό και την διαρρύθμιση του καινούριου χώρου που θα λειτουργήσει σύντομα, όπως και στην συναυλία του Σαββάτου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου με την πολυφωνική χορωδία της Πάτρας και την συμπολίτισσα μας τραγουδίστρια Ηρώ.

Θεωρούμε ακόμα, ότι με περισσότερη συζήτηση, θα συμφωνήσουμε για την καταλληλότερη αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας, ιδιαίτερα δε θεωρούμε αναγκαίο η νέα Δημοτική Αρχή, να ασχοληθεί νομικά και πολιτικά, με το πραγματικά δύσκολο θέμα των κληροδοτημάτων.

Πρωτίστως, υιοθετούμε πλήρως το σύνθημα σας, ότι « η ψυχική νόσος δεν είναι μεταδοτική, η προκατάληψη είναι».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις