Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Mεγάλη η επιτυχία του αποκαλυπτικού ντοκιμαντέρ "Φασιμός ΑΕ" που προβλήθηκε και στην Πάτρα

Mεγάλη η επιτυχία του αποκαλυπτικού ντοκ...

Το φιλμ του Α. Χατζηστεφάνου έχει ήδη σημειώσει περισσότερα από 100.000 views στο ιντερνετ

Κάθε προσδοκία των δημιουργών του ξεπέρασε η κυκλοφορία του νέου ενδιαφέροντος και αποκαλυπτικού ντοκιμαντέρ της Infowar Productions με τίτλο «Φασισμός ΑΕ», τo οποίο διατίθεται δωρεάν από τις 10 Απριλίου 2014 στο διαδίκτυο.

Η ταινία που προβλήθηκε και στην Πάτρα, στο Κοινωνικό Κέντρο, σε ειδική προβολή, τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του, έχει ήδη σημειώσει περισσότερα από 100.000 views μόνο στο Ιντερνετ, χωρίς να συνυπολογίζονται οι χιλιάδες θεατές που το «κατεβάζουν» σε αρχεία torrent η απευθείας από το site της εταιρείας παραγωγής.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας υπολογίζεται ότι παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ «Φασισμός ΑΕ» επιπλέον 10.000 άτομα σε περισσότερες από 100 δημόσιες προβολές, που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν το «Φασισμός ΑΕ» και από το δίκτυο του ertopen ενώ το ντοκιμαντέρ μεταδόθηκε σε αρκετές περιοχές και μέσα από το αναλογικό σήμα που εξακολουθεί να εκπέμπει η ΕΤ3 των εργαζομένων.

Τουλάχιστον 20.000 άτομα προμηθεύτηκαν το DVD που διανεμήθηκε χωρίς επιπλέον χρέωση από την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη οι δημιουργοί δέχονται εκατοντάδες προτάσεις για δημόσιες προβολές στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και σε χώρες από τη Σουηδία μέχρι το Μαρόκο. Αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν αρχίσει τη μετάδοση τις τελευταίες ημέρες ενώ ενδιαφέρον έχουν δείξει και διεθνή δίκτυα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ μεταφράστηκε ήδη στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και στα ιταλικά και τα γερμανικά.

Τα δυο προηγούμενα ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου «Debtocracy» και «Catastroika» έχουν ξεπεράσει τα πέντε εκατομμύρια views μόνο στο Ιντερνετ.

Απέναντι σε αυτή την επιτυχία τα μεγαλύτερα εκδοτικά συγκροτήματα και κανάλια της Ελλάδας προτίμησαν να μην αναφέρουν ούτε λέξη. Είναι και αυτός ένας τίτλος τιμής για όλους εμάς που εργαστήκαμε για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ.

Ο Άρης Χατζηστεφάνου υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία, τη δημοσιογραφική έρευνα ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης, ενώ τη συνολική ευθύνη της παραγωγής έχει ο Θάνος Τσάντας. Η μουσική επιμέλεια είναι του Ερμή Γεωργιάδη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture