Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Eπιπλέον παράσταση για το "Mistero Buffo" σήμερα στις 18.00 στην Πάτρα - Έπεται στα τέλη Οκτωβρίου το έργο "Κορακοζούμ"

Eπιπλέον παράσταση για το "Mistero ...

Στο "Κορακοζούμ" παίζουν οι Αγλαία Παππά, Μαριάνθη Σοντάκη και Γιάννης Πολιτάκης

Αναμενόταν ότι θα πάει καλά και πράγματι έγινε με την παράσταση «Mistero Buffo» στην Πάτρα. Η αξιόλογη θεατρική παράσταση που έχει σκηνοθετήσει ο Θωμάς Μοσχόπουλος, ο οποίος έχει υπογράψει και την μετάφραση του συγκεκριμένου έργου του Νομπελίστα συγγραφέα Ντάριο Φο, παρουσιάστηκε ήδη την περασμένη Παρασκευή και χθες Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 το βράδυ ενώ για σήμερα Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του θεατρόφιλου κοινού και της ζήτησης των εισιτηρίων, αποφασίστηκε να δοθεί και μία ακόμη εξτρά παράσταση.

Έτσι σήμερα εκτός από την αρχικώς προγραμματισμένη βραδινή παράσταση των 21.00 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων, αποφασίστηκε να δοθεί και μία επιπλέον που θα αρχίσει στις 18.00 το απόγευμα.

Το «Mistero Buffo» είναι μία από τις καλύτερες παραστάσεις της περασμένης θεατρικής σαιζόν στην Αθήνα, με την οποία και ξεκίνησε τη νέα του θεατρική φθινοπωρινή περίοδο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας.

Το «Mistero Buffo» υπολογίζεται ότι ήδη είδαν χθες και προχθές στην Πάτρα πάνω από 400 θεατές ενώ το αξιοσημείωτο είναι ότι τους θεατές υποδέχονται οι ίδιοι οι ηθοποιοί όπως ο Αργύρης Ξάφης, ο Κώστας Μπερικόπουλος και οι υπόλοιποι στην είσοδο του θεάτρου.

Παίζουν οι ηθοποιοί Αργύρης Ξάφης, Άννα Μάσχα, Άννα Καλαιτζίδου, Θάνος Τοκάκης, Κώστας Μπερικόπουλος και Γιώργος Χρυσοστόμου, μία πολύ ταλαντούχα ομάδα που το κοινό την είδε και στην παράσταση «Τραχίνιες» του Εθνικού Θεάτρου τον περασμένο μήνα στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, στο πλαίσιο του 32ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος.

Προπώληση εισιτηρίων-κρατήσεις στο ταμείο του θεάτρου Απόλλων: Γενική είσοδος 12 ευρώ. Κρατήσεις στο ταμείο του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων -Τηλ.2610273613.

*Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας θα συνεχίσει καθ’ όλη τη νέα χειμερινή σεζόν την μετάκληση αξιόλογων παραστάσεων και σχημάτων από την Αθήνα.

Για παράδειγμα προς τα τέλη Οκτωβρίου 2013 το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αναμένεται να φιλοξενήσει στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων το «Κορακοζούμ», ένα κοινωνικό έργο του Ανδρέα Στάικου που ανέβηκε με επιτυχία την περασμένη άνοιξη στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, στην Αθήνα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη.

Πρόκειται για ένα έργο με μουσική φόρμα και ιδιαίτερο ύφος όπου δύο εταίρες και οι προστάτες τους ξεκινούν από τη Μασσαλία για το μεγάλο ταξίδι στα πέρατα του κόσμου, στην έρημο του Καρακορούμ, οδηγημένοι από τις πληροφορίες μιας παλαιάς εφημερίδας ότι εκεί μαίνεται ένας πόλεμος που κατά την άποψη των ειδημόνων θα κρατήσει για μερικές δεκαετίες.

Στο Καρακορούμ στήνουν ανάμεσα στα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα την επιχείρηση των ονείρων τους, διότι στη Μασσαλία οι δουλειές δεν πάνε διόλου καλά. Όταν επιτέλους έπειτα από χίλιες περιπέτειες πατάνε στο αμμώδες έδαφος του Καρακορούμ, ανακαλύπτουν ότι ο πόλεμος είχε τελειώσει στο τέλος του περασμένου αιώνα.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Αγλαία Παππά, Γιάννης Πολιτάκης και η Μαριάνθη Σοντάκη, η οποία έχει συνεργαστεί κατά το παρελθόν με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ενώ Πατρινός είναι και ο σύζυγος της.

Τα σκηνικά και κοστούμια είναι του Δημήτρη Ντάσσιου και η μουσική του Πλάτωνα Ανδριτσάκη.

Το συγκεκριμένο έργο, όπως γράφτηκε, αναδεικνύει την τραγικότητα της εποχής μας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture