Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

O Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών τιμά με ξεχωριστό τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

O Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικ...

Πραγματοποιεί έκθεση με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και αγιογραφίας και αφιέρωμα στον σπουδαίο ποιητή Κωστή Παλαμά

Με ένα ξεχωριστό τρόπο τιμά τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης ο πάντα δραστήριος Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών.

Στην αίθουσα των Παλαιών Δημοτικών Λουτρών στην οδό Δημ. Γούναρη, τα μέλη του συλλόγου διοργανώνουν έκθεση με  έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και αγιογραφίας που έχουν φιλοτεχνήσει αξιόλογοι Πατρινοί Καλλιτέχνες. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν σήμερα Πέμπτη 21/3 στις 20.00.

Τα εγκαίνια θα συνδυαστούν με οπτικοακουστική ομιλία από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Δρ. Μαλλιά Θεόδωρο, για τον άνθρωπο και ποιητή Κωστή Παλαμά καθώς και για τις εξελίξεις γύρω από το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Παλαμάς στην οδό Κορίνθου και την ανάγκη μελλοντικής αξιοποίησης του και μετατροπής του σε ένα Μουσείο Πολιτισμού.

Γενικά ο Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών θα τιμήσει και θα αφιερώσει τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στη μνήμη του Κωστή Παλαμά με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 70 χρόνων από το θάνατο του, το 1943.
Ακόμα απόψε θα γίνει η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του ποιητή Μοσχονά Χρήστου με τίτλο «Στιγμές και εικόνες», απαγγελία του ποιήματος «Ο τόπος μου» της βραβευμένης με την 1η Ειδική διάκριση ποιήτριας Σοφίας Κλεισούρα, απαγγελίες ποιημάτων από τις συλλογές των μελών του Συλλόγου.

Για τη συμμετοχή του παιδιού στην ποίηση, θα ακουστεί η φωνή της 13άχρονης Μπουζούκα Παναγιώτας.
Τις απαγγελίες θα συνοδεύει αυτοσχέδια αρχαϊκή λύρα, έργο του καλλιτέχνη Χείρα Δημήτρη.

Την ποιητική συλλογή του Χρήστου Μοσχονά θα παρουσιάσει η συγγραφέας και ζωγράφος Μαρία Καρέλα ενώ συντονιστής θα είναι ο Πατρινός δημοσιογράφος της ΕΡΤ Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από την πώληση των εικαστικών έργων καθώς και της ποιητικής συλλογής του Χρήστου Μοσχονά θα διατεθούν, προσφορά αγάπης, στον Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πατρινών Καλλιτεχνών Δρ. Μαλλιάς Θεόδωρος έκανε λόγο για μια από τις πλέον αξιόλογες συλλογικές δουλειές στην 20χρονη καλλιτεχνική προσφορά του Συλλόγου, στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της πόλης της Πάτρας, που στοχεύει στην ανάδειξη και την προβολή των Πατρινών δημιουργιών και καταδεικνύει το πλούσιο καλλιτεχνικό δυναμικό που διαθέτει η Αχαική πρωτεύουσα.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η υπεύθυνη των Δημοσίων σχέσεων και εκδηλώσεων Γεωργία Γιάχου και θα τη συντονίσει η Γενική Γραμματέας του συλλόγου, ζωγράφος και ποιήτρια Ντιάνα Αθανασοπούλου.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι οι εξής:
Αθανασοπούλου Μαρία. Αθανασοπούλου Ντιάνα. Αμαξάς Γεώργιος. Αρβανίτης Αλέξανδρος. Αντωνίου Γιώτα. Αποστολόπουλος Γεράσιμος. Ασπιώτης Γεράσιμος. Βούρτσης Δημήτρης. Γιάχου Γεωργία. Καθρέπτας Νικόλαος. Καρέλα Μαρία. Κοτσάκης Νικόλαος. Κοτσίρης Αθανάσιος. Κυριακοπούλου. Λαζανά Ντάνα. Λιβαθινός Ιωάννης. Λυκουργιώτης Ιωάννης. Λιμάρ Ελένη. Μαλλιάς Θεόδωρος. Μανιάτη Βάσω. Μαρσέλος Μαρίνος. Μαυροκεφάλου Μαρία. Μελισσαρόπουλος Κων/νος. Μουρελάτος Μάκης. Μπαρτσελάς Ανδρέας. Ξυντάρας Χρύσανθος. Παπαθεοδώρου Γρηγόρης. Παπαθεοδώρου Βασιλική, Σιώζος Αθανάσιος. Συμβουλόπουλος Κων/νος. Φουρφουρή Κων/να. Φραγκάκη Ευσταθία. Χείρας Δημήτριος.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 10 Απριλίου 2013.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture