Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Καρναβαλική συνεργασία Δήμου Πατρέων και Ζακυνθινών - Αποφασίστηκε η ανταλλαγή καρναβαλικών ομάδων

Καρναβαλική συνεργασία Δήμου Πατρέων και...

Στο Καρναβάλι των Μικρών της Πάτρας και στο Καρναβάλι Πίκολο της Ζακύνθου

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» συνάντηση της αντιπροσωπείας της Καρναβαλικής Επιτροπής του Δήμου Ζακύνθου και του Αντιδημάρχου Ζακυνθίων Άκη Λαδικού, με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων Χαράλαμπο Καρκούλια και την καλλιτεχνική διευθύντρια του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Κουρμπανά.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε διερευνήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας των δήμων Πατρέων και Ζακυνθίων για τα φετινά Καρναβάλια και η διοργάνωση σχετικών δράσεων.

Προγραμματίζεται η ανταλλαγή καρναβαλικών ομάδων στα Καρναβάλια μας από φέτος. Συγκεκριμένα στις 3 Μαρτίου καρναβαλική αντιπροσωπεία από τη Ζάκυνθο θα βρεθεί στην Πάτρα και θα συμμετάσχει στην παρέλαση του Καρναβαλιού των Μικρών, ενώ στις 10 Μαρτίου εξετάζεται η περίπτωση δική μας καρναβαλική ομάδα να συμμετάσχει στο  Καρναβάλι Πίκολο στη Ζάκυνθο.

Παράλληλα ο Χαράλαμπος Καρκούλιας και η Μαρία Κουρμπανά σε συνεννόηση με τον Αντιδήμαρχο Ζακυνθίων Άκη Λαδικό  εξετάζουν το ενδεχόμενο περαιτέρω περιπτώσεων συνεργασίας στα φετινά Καρναβάλια μας μέσα και από άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δράσεις. Επίσης εκδηλώθηκε εκ μέρους του αντιδημάρχου Ζακυνθίων έντονο ενδιαφέρον για την παραγωγή του Εργαστηρίου Καρναβαλικών και Καλλιτεχνικών Κατασκευών του Δήμου Πατρέων, τα άρματα και τις κατασκευές που εκεί κατασκευάζονται και εξετάζεται η περίπτωση αγοράς άρματος.

Κατά την παραμονή της στην Πάτρα η ζακυνθινή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο Εργαστήρι Καρναβαλικών και Καλλιτεχνικών Κατασκευών του Δήμου Πατρέων καθώς και στην έκθεση «18 χρόνια Καρναβάλι των Μικρών-Σαν Παραμύθι»  στην αίθουσα «Αίγλη».

Η Ζάκυνθος και η Πάτρα έχουν κοινές πορείες και πολλές συγγένειες στον πολιτισμό και στην παράδοση. Μάλιστα η επιρροή των Επτανήσων και ειδικότερα της Ζακύνθου στο Πατρινό Καρναβάλι είναι καθοριστική και ανιχνεύεται από την εποχή της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα. Η καρναβαλική συνεργασία των δύο Δήμων εντάσσεται στο πλαίσιο των καρναβαλικών ανταλλαγών που έχουν αναπτυχθεί με την Ελλάδα και το εξωτερικό δημιουργώντας μια σχέση επικοινωνίας και καλλιτεχνικού-καρναβαλικού διαλόγου.

Στο πλαίσιο αυτό στο Πατρινό Καρναβάλι θα συμμετάσχει και καρναβαλική αντιπροσωπεία από τη Λεμεσό, πόλη που είναι και αδελφοποιημένη της Πάτρας, ενώ στις μεγάλες παρελάσεις του Σαββατοκύριακου θα βρεθεί και καρναβαλική αντιπροσωπεία από το Καρναβάλι του Σαβιάνο, κατόπιν πρωτοβουλίας του πληρώματος 94, αντιπροσωπεία του οποίου βρέθηκε και συμμετείχε αυτές τις μέρες στην κορύφωσή του.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr