Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Ψαλίδι" στον φετινό προϋπολογισμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

"Ψαλίδι" στον φετινό προϋπολογ...

Με εντολή Φούρα

"Η δημοτική αρχή έχει αποδείξει τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια το βάρος που δίνει στον πολιτισμό ως ένα κομμάτι της ζωής μας και ως ένα μέσο δημιουργικής έκφρασης και συμμετοχής. Ο πολιτισμός, ακόμη και σε πολύ δύσκολες περιστάσεις και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, αποτέλεσε βασικό στήριγμα και διέξοδο για τους πολίτες, για τον λαό μας,  εμπνέοντας ελπίδα και αισιοδοξία", ανέφερε πριν λίγο, στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Πατρέων Ζώης Μαρίνος.

Και πρόσθεσε: "Έτσι, η δημοτική αρχή, με γνώμονα αυτή την αντίληψη, θα διοργανώσει και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, παρά την εξαιρετικά άσχημη οικονομική συγκυρία και την στενότητα που αυτή φέρνει στα οικονομικά του Δήμου.

Ο Δήμαρχος έχει ήδη δώσει οδηγίες στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αλέξη Σκαρμέα και στην Πρόεδρο της ΔΕΠΑΠ κ. Ελένη Δάσιου ώστε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα καταρτισθεί και θα ανακοινωθεί σύντομα να κινείται στο πνεύμα της συγκυρίας. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν περικοπές στον προϋπολογισμό του Φεστιβάλ, ο αριθμός των εκδηλώσεων θα είναι μικρότερος συγκριτικά με πέρυσι και το σύνολο των δαπανών θα συγκρατηθεί σε επίπεδα που δεν θα προξενούν πρόβλημα στα οικονομικά του Δήμου.

Θα πρέπει, επίσης, να σας πω ότι εντολή του Δημάρχου είναι η περιστολή των δαπανών στο σύνολο των λειτουργιών του Δήμου, χωρίς να θίγονται βασικές υπηρεσίες προς τον δημότη".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture