Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μαρία Κυριακοπούλου: «Είναι η ώρα να ανοίξουμε τη σελίδα των έργων»

Μαρία Κυριακοπούλου: «Είναι η ώρα να ανο...

Παρέμβαση της βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ στην περιφερειακή συνδιάσκεψη του κόμματος

Η Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Μαρία Κυριακοπούλου, στην τοποθέτησή της στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011, αναφέρθηκε στην γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας. Η βουλευτής τόνισε  τονίσει την ανάγκη συνολικής αναδιοργάνωσης των κομμάτων και την προσαρμογή τους στις νέες απαιτήσεις της κοινωνίας.

Όσον αφορά το κεντρικό θέμα της συνδιάσκεψης που ήταν η περιφερειακή ανάπτυξη, κατέθεσε πλαίσιο προτάσεων που περιλαμβάνουν την ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Δυτικής Ελλάδας καθώς και την συνέχιση και ολοκλήρωση έργων υποδομής που βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα.

Στην παρέμβασή της η Μαρία Κυριακοπούλου ανέφερε τα εξής:

«Η σημερινή Περιφερειακή Συνδιάσκεψη, μέρος της κορύφωσης της Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτέμβρη, μας δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε τις βασικές ενότητες που συνιστούν τον πυρήνα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων της πολιτικής μας.

Η συμμετοχή μας στο μεγάλο κίνημα που άλλαξε την εικόνα της χώρας και τη ζωή των πολιτών τα τελευταία 30 χρόνια, οφείλει να σηματοδοτεί τη βούληση μας να απαλλαγούμε από τις παθογένειες και να στηρίξουμε τον δύσκολο αγώνα που δίνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός, ο Γιώργος  Παπανδρέου, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τις θυσίες του λαού για τη σωτηρία της χώρας.

Βρισκόμαστε σε μια ιδιαζόντως σοβαρή και πρωτόγνωρη κατάσταση και  χρειαζόμαστε έναν νέο τρόπο οργάνωσης της οικονομίας, της κοινωνίας, του Κράτους στο σύνολο του.

Γι’ αυτό και ζητούμενο είναι  η προσαρμογή στις απαιτήσεις των καιρών καθώς και η δημοκρατικοποίηση των κομμάτων ως κεντρικών στο σύστημα πολιτικών οργανισμών παραγωγής πολιτικών και μεταρρυθμίσεων.

Ιδιαίτερα σήμερα δεν πρέπει να διαφεύγει της σκέψης μας ότι η χώρα βρίσκεται όντως σε κατάσταση πολιορκίας, η Κυβέρνηση διαχειρίζεται τη σοβαρότερη κρίση και όχι ένα προεκλογικό πρόγραμμα.

Είναι χρέος του ΠΑΣΟΚ,  χρέος όλων μας, διότι σήμερα υπάρχει ένα συλλογικό σχέδιο και ο δικός μας ρόλος είναι να εξηγήσουμε στους πολίτες. Απαραίτητο εργαλείο η ουσιαστική επικοινωνία με τον λαό και κλειδί της επιτυχίας μας η αξιοπιστία μας αλλά και η αλληλεγγύη που συμβάλλει στη συλλογική προσπάθεια και δημιουργεί τη νέα σχέση ήθους και κοινωνικής συνοχής.

Έχουμε υποχρέωση να ανταποκριθούμε στη νέα προσπάθεια, που σημαίνει και ως κόμματα να συμβάλλουμε στο ποιοτικό άλμα της πολιτικής δίνοντας μια νέα διάσταση στον πολιτικό σχεδιασμό, ώστε να μπορούμε να αναμετρηθούμε με τη βαθιά κρίση και τούτο, διότι  πολλές φορές  υπήρξε μια απαλλοτρίωση των δικαιωμάτων και παραποίηση των υποχρεώσεων απαιτείται μια πραγματική ανασυγκρότηση της ίδιας της πολιτικής στη διάκριση της από την ίδια την κοινωνία ή αν προτιμούμε με την ανασυγκρότηση  της διάκρισης μεταξύ κοινωνίας και Κράτους.

Κύριος στόχος οι δομικές αλλαγές-απάντηση στην κρίση η εντατικοποίηση της δουλειάς και μάλιστα από όσους έχουν πολιτικές θέσεις ευθύνης στη Διοίκηση.

Είναι αδήριτη ανάγκη να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας και να δούμε πως μπορούμε να χτίσουμε βήμα βήμα τη σύγχρονη οικονομική, τουριστική, πολιτιστική ταυτότητα, να επεξεργαστούμε ένα σχέδιο που θα αφορά την ενέργεια, την βιομηχανία, την γεωργία ώστε να παραχθεί ένας νέος πλούτος μέσα από την ποιότητα των προϊόντων, όταν μάλιστα υπάρχει το Πανεπιστήμιο, το τεχνολογικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, το ΙΤΕ και άλλα ερευνητικά κέντρα, αλλά και την αξία της ανθρώπινης γνώσης και εργασίας.

Απαραίτητη όμως προϋπόθεση είναι, ενδεικτικά:

μέχρι και την Ηλεία

Η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων με σύγχρονα δίκτυα διανομής

η εισαγωγή του Φυσικού αερίου στην Πάτρα και στην Δυτική Ελλάδα (έχουν εκπονηθεί σχετικές έρευνες/μελέτες από τους καθηγητές Παπανίκα και Μάργαρη από το 2004)

η ολοκλήρωση των έργων των παραγλαύκιων αρτηριών

το έργο σύνδεσης της ευρείας παράκαμψης της Πάτρας

και κυρίως πρέπει να είναι σε προτεραιότητα χωρίς άλλη καθυστέρηση η απελευθέρωση και η ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας.

Το αεροδρόμιο του Αράξου.

Δαπανήθηκαν εκατομμύρια για την αναβάθμιση του, έχει τον μεγαλύτερο αεροδιάδρομο και αεροσκάφη τα οποία δεν μπορούν να προσγειωθούν στο Ελ.Βενιζέλος μπορούν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Αράξου. Έτσι μπορούμε να ενισχύσουμε την Πάτρα πόλη εξόδου στην Ευρώπη, την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος, της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων. Έτσι θα καταφέρουμε να προωθήσουμε την ανάπτυξη μέσα από τον τουρισμό που από τελεί και συγκριτικό μας πλεονέκτημα και να μειώσουμε την ανεργία.

Δεν έχουμε περιθώριο για άλλες θεωρητικές προσεγγίσεις. Θα ήταν ανεύθυνο να μην προχωρήσει η εφαρμογή συγκεκριμένων αναπτυξιακών μέτρων.

Είναι η ώρα της πραγματικής ανάπτυξης μέσα από την αναγκαιότητα της ιεράρχησης των στόχων τους οποίους θέλουμε να πετύχουμε.

Η σημερινή Περιφερειακή συνάντηση μπορεί να αποτελέσει το κλείσιμο των λόγων και να ανοίξει τη σελίδα των έργων».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις