Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ροδόπη: Νέες συλλήψεις για τον θάνατο της 12χρονης- Ανάμεσά τους η αδερφή της

Ροδόπη: Νέες συλλήψεις για τον θάνατο τη...

Θυμίζουμε ότι το κοριτσάκι δεν ήξερε κολύμπι

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για τον θάνατο ενός 12χρονου κοριτσιού την περασμένη Παρασκευή, στη θαλάσσια περιοχή Ίμερου Ροδόπης.

Χθες συνελήφθησαν οι γονείς του κοριτσιού οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της έκθεσης, καθώς το παιδί δεν ήξερε κολύμβηση.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, συνελήφθησαν η αδερφή του κοριτσιού (για παράβαση του άρθρου του ποινικού κώδικα περί έκθεσης προσώπου) καθώς και ένας 43χρονος εποχιακός χειριστής ταχύπλοου, ένας 47χρονος δημοτικός υπάλληλος και μία 27χρονη εποχιακή ναυαγοσώστρια, για παράλειψη προσφοράς βοήθειας.

Tο ανήλικο κορίτσι είχε παρασυρθεί μακριά από την ακτή και όταν εντοπίστηκε φορούσε φουσκωτό σωσίβιο. Συγγενικό του πρόσωπο είχε ειδοποιήσει τις λιμενικές αρχές και ξεκίνησε η επιχείρηση ανεύρεσής του. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), με τη συμμετοχή δύο πλωτών σκαφών του Λιμενικού, ενός ελικοπτέρου και ιδιωτικών σκαφών.

Το κορίτσι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μαρώνειας όπου οι διασώστες του ΕΚΑΒ του έκαναν ΚΑΡΠΑ μέχρι τη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Εκεί, οι γιατροί δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν στην ζωή παρά τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις