Στην Πάτρα το Συντονιστικό Συμβούλιο των Συλλόγων Αποφοίτων ΑΣΣΥ ΕΔ
Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο Σώμα Υπαξιωματικών – Αναβάθμιση Σχολών των Αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών», πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα ημερίδα με τίτλο “Η ιστορία μας αδιαπραγμάτευτη – Άπαντες Παρόντες”, αποτυπώνοντας τη σαφή πρόθεση των διοργανωτών να δώσουν ισχυρό παρόν απέναντι στις προωθούμενες θεσμικές αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις.
Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων διαπιστώνουν με αγανάκτηση όπως λένε ένα αδίστακτο παιχνίδι που εκτυλίσσεται πάνω στις αγωνίες διαφόρων στελεχών και εν προκειμένω κατά βάση των ΑΣΣΥ και σύμφωνα με τους ίδιους δεν διαφαίνεται κάποια πρόθεση παρέμβασης ώστε να αποκατασταθεί έστω κατά το ελάχιστο ένα μέρος της απολεσθείσας ηρεμίας στις ΕΔ. Όπως λένε με έμφαση "Δεν νοείται αποκατάσταση μιας αδικίας να δημιουργεί νέες".
Η ημερίδα που είχε βασικό θέμα την αναβάθμιση των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) και την εναντίωση στη δημιουργία Σώματος Υπαξιωματικών διοργανώθηκε το Σάββατο και στην Πάτρα από το Συντονιστικό Συμβούλιο των Συλλόγων Αποφοίτων ΑΣΣΥ ΕΔ.
Η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του εμπορικού συλλόγου στην Πάτρα, ήταν η δεύτερη κατά σειρά μετά από εκείνη της Αθήνας και αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη δημόσια συζήτηση γύρω από τον ρόλο των αποφοίτων ΑΣΣΥ στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε μια περίοδο που το ΥΠΕΘΑ φέρεται να εξετάζει θεσμικές παρεμβάσεις που όμως προκαλούν έντονες αντιδράσεις.
Ο σμήναρχος ε.α. Βασίλης Τσιλιγιάννης εξηγεί στο thebest
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










