Αυτή η συνταγή για λουκάνικα στο air fryer με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας είναι η ιδανική επιλογή
Αναζητάτε ένα εύκολο και χορταστικό γεύμα; Αυτή η συνταγή για λουκάνικα στο air fryer με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας είναι η ιδανική επιλογή.
Μαγειρέψτε λουκάνικα, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και κολοκυθάκι σε ένα μόνο σκεύος και απογειώστε το πιάτο με μια απλή αλλά πλούσια σε γεύση σάλτσα μουστάρδας.
Υλικά για τη συνταγή
300 γρ. μικρές πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
3 κουταλάκια του γλυκού ηλιέλαιο
2 μέτρια καρότα (περίπου 150 γρ.), καθαρισμένα και κομμένα σε μπαστουνάκια
1 μέτριο παστινάκι (περίπου 125 γρ.), καθαρισμένο και κομμένο σε μπαστουνάκια
½ μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε 8 κομμάτια
1 μέτριο κολοκυθάκι (περίπου 175 γρ.), κομμένο κατά μήκος στη μέση και μετά σε χοντρές φέτες 1,5 εκ.
4 λουκάνικα καλής ποιότητας
θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
μαγειρεμένα πράσινα λαχανικά, όπως ψιλοκομμένο λάχανο ή kale, για σερβίρισμα
Για τη σάλτσα
100 ml χυμός μήλου ή μηλίτης
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ολικής αλέσεως
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Οδηγίες για τη συνταγή
- Βάλτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, μια καλή πρέζα αλάτι και άφθονο μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά. Αν είναι απαραίτητο, προθερμάνετε τη φριτέζα αέρος στους 200°C για 3 λεπτά, ή μέχρι να φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία.
- Απλώστε τις πατάτες στον ειδικό δίσκο και μαγειρέψτε στους 200°C για 4 λεπτά. Ενώ μαγειρεύονται οι πατάτες, προσθέστε το καρότο και το παστινάκι στο ίδιο μπολ και ανακατέψτε με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι και αλατοπίπερο.
- Προσθέστε τα καρότα και το παστινάκι στις πατάτες, ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε στους 200°C για 4 λεπτά.
- Ενώ μαγειρεύονται τα λαχανικά, βάλτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι στο ίδιο μπολ, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
- Τοποθετήστε τα λουκάνικα πάνω από τα λαχανικά και μαγειρέψτε στους 200°C για 5 λεπτά. Ανακατέψτε ή ανακινήστε τα λαχανικά, γυρίστε τα λουκάνικα και σκορπίστε γύρω τους το κολοκυθάκι και το κρεμμύδι.
- Μαγειρέψτε για άλλα 6 λεπτά, γυρίζοντας τα πάντα μετά από 3 λεπτά, ή μέχρι τα λουκάνικα να είναι καυτά, καλά μαγειρεμένα και ωραία καφέ και όλα τα λαχανικά να είναι τρυφερά.
- Στο μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα μουστάρδας. Ρίξτε τον χυμό μήλου σε ένα μικρό τηγάνι και αφήστε να βράσει.
- Σιγοβράστε για περίπου 4 λεπτά ή μέχρι το υγρό να μειωθεί σε περίπου 3 κουταλιές της σούπας. Προσθέστε τις μουστάρδες και την κρέμα και αφήστε να ξαναβράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας. Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσαρμόστε το αλατοπίπερο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και σερβίρετε τα λουκάνικα μαζί με τα λαχανικά.
ΠΗΓΗ enikos.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr