Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Δυο χρόνια με αναστολή για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος φοιτητών

Δυτική Ελλάδα: Δυο χρόνια με αναστολή γι...

Ο 26χρονος κατηγορούμενος είναι προφυλακισμένος για άλλο περιστατικό

Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή ήταν η ποινή που επιβλήθηκε σε 26χρονο Αγρινιώτη που το Σάββατο 25 Ιουνίου του 2022, είχε συλληφθεί, κατηγορούμενος για επίθεση με μαχαίρι σε βάρος δυο φοιτητών στην πλατεία Δημοκρατίας.

Ο 24χρονος τότε, είχε συλληφθεί και σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, αφού φέρονταν να είχε τραυματίσει ελαφρά στο χέρι τον έναν φοιτητή.  Το επεισόδιο είχε προκληθεί για ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα επειδή ο κατηγορούμενος φέρεται να ενοχλήθηκε από τους φοιτητές επειδή έπαιζαν μπάλα στην πλατεία στο Αγρίνιο.

Η δίκη διεξήχθη χθες Δευτέρα 13 Μαϊου στη Λευκάδα, όπου σημαντικό ρόλο στην απόφαση διαδραμάτισε η μαρτυρία του φερόμενου θύματος, που ανέφερε πως ο 26χρονος δεν είχε πρόθεση να τον μαχαιρώσει και πως δεν τον τραυμάτισε. Έτσι, η κατηγορία μετατράπηκε σε πλημμέλημα και ο κατηγορούμενος τιμωρήθηκε με διετή φυλάκιση με αναστολή για τις κατηγορίες της απειλής και της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 26χρονος Αγρινιώτης, είναι ήδη προφυλακισμένος, για ένα άλλο περιστατικό που έλαβε χώρα στο πάρκο Αγρινίου, με οπαδικά κίνητρα. Τότε, και συγκεκριμένα στις 7 Σεπτεμβρίου του 2023, σε δυο νεαρούς-οπαδούς Αθηναϊκής ομάδας  επιτέθηκε ομάδα επτά ατόμων με δίκυκλα και ο ένας εξ αυτών δέχθηκε δυο μαχαιριές στον μηρό. Για το αιματηρό επεισόδιο η δικαιοσύνη είχε προχωρήσει και σε προφυλακίσεις ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο 26χρονος που δικάστηκε χθες στη Λευκάδα.

Η δίκη για το επεισόδιο στο πάρκο Αγρινίου θα διεξαχθεί σύμφωνα με πληροφορίες επίσης στη Λευκάδα, στις 3 Ιουνίου.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις