Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Εύκολη συνταγή για νόστιμο τζατζίκι

Πηγή φωτογραφίας: ilya-rabinovich/unsplash

Πηγή φωτογραφίας: ilya-rabinovich/unsplash

Η παρασκευή του είναι απλή και γρήγορη

Το τζατζίκι αποτελεί ένα από τα πιο δροσερά και αγαπημένα ορεκτικά. Η παρασκευή του είναι απλή και γρήγορη, με ελάχιστα υλικά που έχουμε πάντα στην κουζίνα μας.

Το κύριο συστατικό του είναι το στραγγιστό γιαούρτι, στο οποίο προστίθενται τριμμένο αγγούρι, λιωμένο σκόρδο, ελαιόλαδο και ξύδι.

Υλικά για τη συνταγή

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αγγούρι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
1/4 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες για τη συνταγή

  • Ξεφλουδίστε το αγγούρι και τρίψτε το στον τρίφτη. Στραγγίξτε το καλά από τα υγρά του με ένα σουρωτήρι ή μια πετσέτα κουζίνας.
  • Χτυπήστε το σκόρδο στο γουδί ή ψιλοκόψτε το πολύ λεπτά κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ, βάλτε το στραγγιστό γιαούρτι, το τριμμένο αγγούρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη τροφίμων και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, για να δέσουν οι γεύσεις.
  • Σερβίρετε το τζατζίκι δροσερό, ως ορεκτικό ή συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα της αρεσκείας σας.

Συμβουλές για τη συνταγή:

Μπορείτε να προσθέσετε στο τζατζίκι και άλλα μυρωδικά, όπως δυόσμο ή μαϊντανό.
Αν θέλετε το τζατζίκι σας πιο πικάντικο, μπορείτε να προσθέσετε λίγο πιπέρι.
Μπορείτε να φτιάξετε το τζατζίκι από την προηγούμενη μέρα και να το διατηρήσετε στο ψυγείο.
Το τζατζίκι ταιριάζει ιδανικά με πίτες, σουβλάκι, ψητό κρέας ή λαχανικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life