Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τιμήθηκε με λαμπρότητα στο Αίγιο η εορτή της πολιούχου του Δήμου Αιγιαλείας, Παναγίας Τρυπητής

Τιμήθηκε με λαμπρότητα στο Αίγιο η εορτή...

Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής συγχοροστάτησαν και ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που μίλησε και ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος

Με κάθε προβλεπόμενη λαμπρότητα τιμήθηκε την Παρασκευή του Πάσχα 10-5-2024 η εορτή της Παναγίας Τρυπητής, πολιούχου του Δήμου Αιγιαλείας και της πόλης του Αιγίου.

Για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια ακολουθήθηκε η καθιερωμένη διαδρομή της λιτανείας της Ιεράς Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας από το Ιερό Προσκύνημα της παραλίας έως το κέντρο του Αιγίου και ειδικότερα στη νέα πλατεία Αγίας Λαύρας, που για πρώτη φορά φιλοξένησε την Εικόνα της Πολιούχου.

Μετά από τις λατρευτικές εκδηλώσεις, ο Δήμος Αιγιαλείας παρέθεσε το καθιερωμένο γεύμα προς τιμήν των προσκεκλημένων, στο κέντρο "Λιόπετρο" στη Φωνησκαριά Αιγίου. Απευθυνόμενος προς τους συνδαιτυμόνες, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στους παρόντες, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Ολυμπιονίκη και υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Πύρρο Δήμα που βρέθηκε στο Αίγιο για να τιμήσει τη γιορτή της Παναγίας Τρυπητής. Ο κ. Καλογερόπουλος ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλους, για το καλό της κοινωνίας και του τόπου.

Το παρών στο επίσημο γεύμα έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Μάντζος, ο πρόεδρος του κόμματος "Σπαρτιάτες" κ. Βασίλης Τσίγκας, οι βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Σπυρίδων Τσιρώνης («Νίκη»), η αντιπεριφερειάρχης κα Γεωργία Ντάτσικα, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας και Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Θανάσης Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον φετινό εορτασμό της Παναγίας της Τρυπητής στο Αίγιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις