Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

«Η Ημέρα της Ευρώπης: Ενότητα , Δημοκρατία και Συμμετοχή»

«Η Ημέρα της Ευρώπης: Ενότητα , Δημοκρατ...

Του Δημήτρη Αλεξόπουλου

Η 9η Μαΐου αποτελεί την Ημέρα της Ευρώπης, μια ημέρα αφιερωμένη στην ειρήνη και την ενότητα στην Γηραιά Ήπειρο. Αυτή η ημερομηνία  σηματοδοτεί την επέτειο της διακήρυξης του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών  Ρόμπερτ Σουμάν   το 1950. Είναι ο πολιτικός που πρότεινε τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα, που είναι η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Η ημέρα αυτή αποτελεί  μια υπενθύμιση για τον ρόλο που παίζει  η Ευρώπη στην παγκόσμια σκηνή, καθώς και για τις αξίες που προασπίζεται: τη δημοκρατία, την ισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία.

 Με τις ευρωεκλογές να πλησιάζουν στις 9 Ιουνίου, η συμμετοχή μας σε αυτές  είναι ζωτικής σημασίας. Κάθε ψήφος μετράει στην επιλογή των ατόμων που θα εκπροσωπήσουν τα συμφέροντά μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στη διαμόρφωση έτσι του μέλλοντος της Ευρώπης

 Ας δράξουμε λοιπόν την ευκαιρία να ανανεώσουμε τη δέσμευση  και την πίστη μας στις ευρωπαϊκές αξίες και ας δείξουμε  έτσι έμπρακτα τη στήριξή μας στη δημοκρατική διαδικασία της ψηφοφορίας  στις ευρωεκλογές.

 Δημήτρης Αλεξοπουλος 

Μαθητής  Γ λυκείου 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις