Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

/

Τεράστια νίκη επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη και επιστροφή στην Α1 για την ΝΕ Πατρών!

Τεράστια νίκη επί του Άρη στη Θεσσαλονίκ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Για πρώτη φορά μετά την περίοδο 2015-'16

Την άνοδο στην Α1 Εθνική Ανδρών εξασφάλισε η ΝΕΠ καθώς επικράτησε με 12-10 στα πέναλτι του Άρη Θεσσαλονίκης και έκανε το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών της Α2 Ανδρών.

Το σύνολο του Μάκη Λυκούδη είχε σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακα της, Χρήστο Μαυριόπουλο που απέκρουσε τρία πέναλτι στη ρωσική ρουλέτα.

Οι Πατρινοί πανηγυρίζουν την τρίτη επιστροφή τους στα μεγάλα σαλόνια! Την Μ. Τρίτη, 30/4 στις 5μ.μ. στα Γιάννενα θα γινει ο τελικός Λάρισα-ΝΕΠ. Και οι δύο είναι στην Α1, θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του πρωταθλητή Α2.

Απογοήτευση για τους Θεσσαλονικείς που όπως πέρυσι κόντρα στον ΝΟΠ, δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν το στόχο τους, να ανέβουν στην Α1 κατηγορία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Άρης Θεσσαλονίκης ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση αφού προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε τέρματα των Μπάσελ και Σιώπκα, όμως οι Πατρινοί είχαν άμεση απάντηση με τους Αντίοχο και Σπύρο Λυκούδη για το 2-2 του πρώτου οκταλέτου. Το σύνολο του Μάκη Λυκούδη συνέχισε στο ίδιο ρυθμό στη δεύτερη περίοδο καθώς πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα (3-2) με γκολ του Τσίπη, αλλά οι Θεσσαλονικείς με δύο γρήγορα τέρματα των Σολογάνη και Φωτείου ανέκτησε τα ηνία του αγώνα (4-3). Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δική τους απάντηση με δύο γκολ του Σπύρου Λυκούδη για το 5-4 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού η ΝΕ Πατρών προηγήθηκε με δύο τέρματα διαφορά (7-5) δύο λεπτά πριν το φινάλε του τρίτου οκταλέπτου, όμως το σύνολο του Κώστα Παυλίδη επέστρεψε στο παιχνίδι αφού ισοφάρισε σε 7-7 με τους Παπαδόπουλο και Μπάσελ. Στη τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα για την νίκη και μοιραία η αναμέτρηση οδηγήθηκε στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι.

Εκεί οι Πατρινοί έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Χρήστο Μαυριόπουλου που αποσόβησε τρία πέναλτι έφυγαν με το διπλό από την Θεσσαλονίκη και την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια! Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Σπύρος Λυκούδης που σημείωσε πέντε τέρματα, ενώ από πλευράς γηπεδούχων ο Μπάσελ πέτυχε τρία.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-3, 3-2, 2-2. Σύνολο: 10-12 ,9-9 (Καν. Δ.)

Άρης Θεσσαλονίκης – ΝΕ Πατρών 10-12 πεν (9-9 κ.δ.)

Άρης Θεσσαλονίκης (Κώστας Παυλίδης): Σαλαμάνης, Φωτίου 2, Καλαμπόκας, Ζιούτας, Ζαρκαντζάς, Αλιαπούλιος, Παπαδόπουλος Δ. 1, Παυλίδης Β., Αληχανίδης 1, Μπάσελ 2+1, Σολογάνης 1, Σιώπκας 2, Κούστας, Τάτσης, Σταματάκης

ΝΕ Πατρών (Μάκης Λυκούδης):Χρήστος ΜαυριόπουλοςΣπύρος Λυκούδης 5 (πρώτος σκόρερ της χρονιάς!), Χάρισον, Σαλπόγλου, Τσίπης 1, Καραΐσκος 1+1, Τρασάϊ 0+1, Κωνσταντακόπουλος, Πιτσίκας, Καρράς, Αντίοχος 1, Καλαμάς, Δραγώνας, Αβαγιανός 1+1, Γιαννακόπουλος.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΟΥΡΑΜΑΝΗΣ: «ΗΜΕΡΑ ΧΑΡΑΣ, ΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΟΖ Φ.Α.»
«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στους προπονητές μας για τον άθλο που πέτυχαν. Ξεκινώντας το πρωτάθλημα κανένας δεν πίστευε ότι θα έφταναν μέχρι εκεί που έφτασαν. Μας έκαναν όλους υπερήφανους. Είναι μια τεράστια δικαίωση πολλών ωρών σκληρής δουλειάς. Παίκτες και τεχνική ηγεσία το άξιζαν γιατί το πίστεψαν και δούλεψαν γι΄ αυτό μέσα στην πισίνα. Πλέον, θα παίξουμε και το τελευταίο παιχνίδι για το ποιος θα αναδειχθεί πρωταθλητής και μετά θα προχωρήσουμε στον σχεδιασμό της νέας σεζόν. Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τη ΝΕΠ. Και μια ημέρα χαράς γιατί μαζέψαμε μόνο ροζ φ.α. σε τρεις κατηγορίες, σε Ανδρες, Μίνι Παίδες και Μίνι Κορασίδες. Το μέλλον είναι μπροστά μας!».

ΜΑΚΗΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΘΑΥΜΑ»
«Ζούμε το απίστευτο! Είναι ένας άθλος! Είναι μια δικαίωση γι΄ αυτά τα παιδιά! Μόναι τους το κάνανε! Το πίστεψαν ενώ δεν μας πίστευε κανείς», δήλωσε ο προπονητής της ΝΕΠ Μάκης Λυκούδης και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου την Αννα Λυκούδη, η οποία διαχειρίστηκε όλη την προετοιμασία της ομάδας μας. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τη διοίκηση της ΝΕΠ και προσωπικά τον πρόεδρο Μανώλη Τσουραμάνη που μου έδωσαν την ευκαιρία να ζήσω το όνειρό μου. Ευχαριστώ όλον τον Οργανισμό της ΝΕΠ. Ευχαριστώ προσωπικά το Παλαιό Φάληρο, ομάδα της Α1 Εθνικής και τον προπονητή της, Κώστα Βαμβακάρη, που μας ανέχθηκαν να δίνουμε κάθε Τετάρτη φιλικά παιχνίδια. Τα παιδιά της ΝΕΠ έχουν κερδίσει τον απόλυτο σεβασμό μου. Δικαιώθηκαν οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς. Τα παιδιά ξεπέρασαν και το ταβάνι τους. Πιστέψτε με, κάποια από αυτά τα παιδιά θα κάνουν μεγάλη καριέρα τα επόμενα χρόνια στο πόλο. Είμαστε η μικρότερη ηλικιακά ομάδα σε όλα τα αθλήματα, σε όλη την Ελλάδα! Εγώ δεν έκαναν τίποτα. Η άνοδος είναι έργο των παιδιών. Ανεβαίνουμε με μόνο μια ήττα από την ΠΑΕ Αργης στην Καλαμάτα, την περίοδο του Καρναβαλιού, όταν παραταχθήκαμε με απουσίες». 

Η ΝΕΠ ΣΤΗΝ Α1

Για 6η φορά στην ιστορία της!

2007-2008 ΝΕΠ 10η

2008-2009 ΝΕΠ 4η

2009-2010 ΝΕΠ 10η

2010-2011 ΝΕΠ 12η

2015-2016 ΝΕΠ 12η 

2024-2025 ΝΕΠ -

Χρήστος Μαυριόπουλος

Χρήστος Μαυριόπουλος

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

* Βασίλης Αϊβαλής: Υπερήφανοι για την άνοδο της ΝΕΠ στην Α1 Εθνική. Η άνοδος της ΝΕΠ για τρίτη φορά στην ιστορία της στην Α1 Εθνική, μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία για την πορεία του πατραϊκού αθλητισμού και μας κάνει υπερήφανους. Αυτή η άνοδος καταδεικνύει τη μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλεται από τα αθλητικά σωματεία της πόλης σε όλα τα επίπεδα. Μια προσπάθεια επαγγελματική, συστηματική και επίμονη, κόντρα στα όποια προβλήματα και τις όποιες αντιξοότητες, η οποία αποδίδει καρπούς εκεί όπου κάνει πάντα ο αθλητισμός το θαύμα του: στον αγωνιστικό χώρο. Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες και τη διοίκηση της  ομάδας για τις νίκες τους που αποτελούν διαφήμιση για την Πάτρα  και τον αθλητισμό της, ιδίως δε για τον υγρό στίβο που είναι ιστορικά συνδεδεμένος με την πόλη μας και μας έχει χαρίσει διαχρονικά πολλές συγκινήσεις. Είμαστε πάντα  στο πλευρό της ομάδας και των ανθρώπων της, υποστηρικτές των αιτημάτων και των προσπάθειών της. Καμαρώνουμε για τις νίκες και τα επιτεύγματά της και ευχόμαστε πολλές ακόμα νίκες και διακρίσεις στο μέλλον.

* Με αφορμή την πρόσφατη επιτυχία της ομάδας της ΝΕΠ, η Ομάδα Εργασίας #Αθλητισμός του σπιράλ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Η θριαμβευτική άνοδος της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης της Ναυταθλητικής Ένωσης Πατρών στην Α1 Εθνική κατηγορία έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία καθώς πρόκειται για μία νεανική ομάδα γεμάτη ταλέντο, που έχει πολύ μέλλον μπροστά της. Η φετινή ομάδα ξεκίνησε τη σεζόν με στόχο την παραμονή στην κατηγορία και μετά από μία καταπληκτική πορεία έφτασε να πανηγυρίζει μία σπουδαία άνοδο, ξυπνώντας μνήμες επιτυχιών. Αναφερόμαστε σε μία ομάδα «οικογένεια» … ψυχομένη, χωρίς άγχος και άρτια προπονημένη από τον  Μάκη Λυκούδη και το επιτελείο του.Συγχαίρουμε την άξια ομάδα της ΝΕΠ και ευχόμαστε καλή επιτυχία και στο μέλλον σε αθλητές, προπονητές και διοίκηση. Αναμένουμε  να σας καμαρώσουμε στη νέα αθλητική σεζόν».

* Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει την μεγάλη της χαρά και περηφάνια για την άνοδο της ΝΕΠ στην Α1 κατηγορία του ελληνικού πόλο! Στους αθλητές μας και στον προπονητή της ομάδας μας, Μάκη Λυκούδη αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τον άθλο που πέτυχαν. Η υδατοσφαίριση έχει χαρίσει στην Πάτρα αξέχαστες στιγμές και τα παιδιά της ΝΕΠ συνεχίζουν αυτή τη μεγάλη παράδοση. Επίσης ευχόμαστε κάθε επιτυχία και στις υπόλοιπες ομάδες του σωματίου που δίνουν τον δικό τους αγώνα σε διάφορες κατηγορίες. Θα πρέπει όλοι όμως όχι απλά να θυμόμαστε αυτά τα παιδιά, και τον ναυταθλητισμό μόνο στα καλά και στα φωτεινά αλλά κυρίως να είμαστε δίπλα τους στα δύσκολα και σκοτεινά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Η Αχαΐα αξίζει περισσότερα και στον αθλητισμό!

* ΝΟΠ: Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα υδατοσφαίρισης της ΝΕΠ για την άνοδο στην Α1 εθνική κατηγορία, η οποία αναδεικνύει με εμφατικό τρόπο την παράδοση που έχει η πόλη μας στο άθλημα. Ελπίζουμε η νέα αγωνιστική χρονιά να βρει τις ομάδες μας στην ίδια κατηγορία και να απολαύσουμε ωραίους αγώνες!

* Μετά τη νίκη της ΝΕ Πατρών και την άνοδό της στην Α1 κατηγορία πόλο ανδρών, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου έκανε την παρακάτω δήλωση: «Θέλω να συγχαρώ την  Ναυταθλητική Ένωση Πατρών για την άνοδό της στην Α1 κατηγορία του ανδρικού πόλο. Η Πάτρα θα εκπροσωπηθεί από ακόμη μία ομάδα στην κορυφαία εθνική κατηγορία σε ένα άθλημα που έχει φέρει πολλές επιτυχίες και τρόπαια στην πόλη. Αξίζουν συγχαρητήρια για την νικηφόρα πορεία στους αθλητές, στο προπονητικό επιτελείο και στη διοίκηση της ΝΕΠ. Εύχομαι η επιτυχία αυτή να είναι μόνο η αρχή και να αποτελέσει το έναυσμα για αντίστοιχες επιτυχίες και των υπολοίπων τμημάτων του συλλόγου.»

* Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, συγχαίρει τη ΝΕΠ για την άνοδο της στην Α1 Εθνική Κατηγορία. Η θριαμβευτική άνοδος της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης της Ναυταθλητικής Ένωσης Πατρών για 3η φορά στην Α1 Εθνική κατηγορία έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία καθώς πρόκειται για μία νεανική ομάδα βγαλμένη από τα σπλάχνα του συλλόγου, που έχει πολύ μέλλον μπροστά της. Οι νεαροί πολίστες μας ξεκίνησαν τη σεζόν με στόχο την παραμονή στην κατηγορία κι έκαναν αξιοθαύμαστη υπέρβαση την οποία ολοκλήρωσαν παλικαρίσια μέσα στο «σπίτι» του εμβληματικού αντιπάλου μας, σε ένα παιγνίδι θρίλερ που κρίθηκε στα πέναλτι. Αυτό και μόνο δείχνει αξιοθαύμαστο ψυχικό μεγαλείο, που θέλει πολύ δουλειά για να χτιστεί από τον προπονητή και τη διοίκηση. Εκφράζω τα θερμά συγχαρητήριά μου στους αθλητές της ΝΕΠ, στον προπονητή Μάκη Λυκούδη και στη διοίκηση, αλλά και τις ευχαριστίες μου για τις όμορφες στιγμές συγκίνησης και υπερηφάνειας για την πόλη μας, που μας χάρισαν.

* Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων Κώστας Σβόλης και όλα τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» εκφράζουν τα πιο θερμά τους συγχαρητήρια στη ΝΕΠ για την άνοδο της Ανδρικής ομάδας πόλο των «δελφινιών» στην Α1 Εθνική. Είναι αναμφίβολα μια σπουδαία επιτυχία που μας κάνει όλους χαρούμενους και υπερήφανους και διατηρεί ζωντανή την ιστορική παράδοση της Πάτρας στον υγρό στίβο. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες, στο τεχνικό επιτελείο και στη διοίκηση της ΝΕΠ, οι οποίοι τα έδωσαν όλα κατά τη διάρκεια της χρονιάς με μια ξέφρενη πορεία στη φετινή Α2 Εθνική που έφτασε μέχρι την τελική δικαίωση. Είμαστε σίγουροι ότι νέες διακρίσεις ανοίγονται μπροστά στη ΝΕΠ, η οποία κρατάει ψηλά τη σημαία του ναυταθλητισμού της πόλης μας. Παράλληλα, είναι ένας θρίαμβος για τον οποίον απόψε αξίζει, ως είθισται, να φωταγωγηθεί η πόλη μας! Πολλά μπράβο στα «δελφίνια» μας!

* ΝΗΡΕΑΣ: Συγχαρητήρια σε Αθλητές, Προπονητές και Διοίκηση για την 'Ανοδο στην Α1 Εθν. Κατηγορία των Ανδρών. Καλή δύναμη για την συνέχεια!!!!!!!!!

* "Το διοικητικο συμβουλιο του ΟΠΑΘΑ εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους αθλητές,στο τεχνικό επιτελείο και στην διοίκηση της ομάδας της ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ για την άνοδο στην Α1 κατηγορία  ανδρων και εύχεται κάθε επιτυχία στη μελλοντική τους πορεία..."

* Ο Πρόεδρος Γιώργος Αντωνόπουλος και τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας συγχαίρουν την Ναυταθλητική Ένωση Πατρών (Ν.Ε.Π) και πιο συγκεκριμένα τους αθλητές τους προπονητές και την διοίκηση για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία της υδατοσφαίρισης. Πρόκειται για μία μεγάλη δικαίωση των προσπαθειών του συνόλου των μελών του Σωματείου. Είμαστε βέβαιοι πως η νεανικότερη ομάδα σε όλα τα αθλήματα της χώρας θα ανταποκριθεί πλήρως στις νέες προκλήσεις και το ΠΕΑΚ Πάτρας θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες των αθλητών, των προπονητών και της Διοίκησης.

* Ο Αίολος Αγυιάς εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στην Ανδρική ομάδα πόλο της ΝΕΠ για την άνοδό της στην Α1 Εθνική. Είναι μια διάκριση που κρατάει ψηλά τη σημαία του ναυταθλητισμού στην περιοχή μας και παρασύρει όλους μας στον χώρο του τοπικού αθλητισμού στο να θέτουμε υψηλούς στόχους. Πολλά μπράβο σε διοίκηση, τεχνική ηγεσία και αθλητές της ΝΕΠ.

* Ο Οργανισμός του Προμηθέα Πάτρας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους παίχτες, τη διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο της Ναυταθλητικής Ένωσης Πατρών για την κατάκτηση της ανόδου στην Α1 κατηγορία πόλο. Η άνοδος της ΝΕΠ στην κορυφαία κατηγορία της χώρας μάς χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς κάθε επιτυχία πατρινών ομάδων, ειδικά στο υψηλό επίπεδο, συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού της πόλης μας. Ευχόμαστε καλή πορεία στη ΝΕΠ και στην Α1!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports