Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Πόσο και πότε θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός – «Ακρίβεια και αισχροκέρδεια τον εξανεμίζουν»

Πόσο και πότε θα αυξηθεί ο κατώτατος μισ...

Οι τιμές στα προϊόντα αυξάνονται καθημερινά και εξανεμίζουν τον όποιο μισθό, σχολίασε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών

Στα 830 ευρώ από τα 780 ευρώ αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου, μια αύξηση που θα δουν περί τους 550.000 μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.

Όσον αφορά το «καθαρό» ποσό που θα δουν οι μισθωτοί να μπαίνει στην τσέπη τους, αυτό θα αυξηθεί από τα 667 ευρώ που είναι σήμερα στα 706 ευρώ. Σημειώνεται ότι επρόκειτο για την τέταρτη αύξηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα της ακρίβειας»
Ο κατώτατος μισθός, σύμφωνα με τις εξαγγελίες, αναμένεται το 2025 να αυξηθεί σε 870 ευρώ, το 2026 να φτάσει τα 912 ευρώ και το 2027 να αγγίξει τα 950 ευρώ.

Αντίστοιχα ο μέσος μισθός αναμένεται το 2024 να είναι στα 1.312 ευρώ, το 2025 στα 1.376 ευρώ, το 2026 στα 1.443 ευρώ και το 2027 στα 1.500 ευρώ.

Ακρίβεια και αισχροκέρδεια εξανεμίζουν την αύξηση στον κατώτατο μισθό
Οι τιμές στα προϊόντα αυξάνονται καθημερινά και εξανεμίζουν τον όποιο μισθό, σχολίασε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) Γιώργος Λεχουρίτης.

«Άρα το να μου λένε ότι θα έχει μια αύξηση ο κατώτατος μισθός ή ότι ο συνταξιούχος θα πάρει 3% κι έχει χάσει 8% τον χρόνο, σημαίνει ότι κάθε χρόνο που περνάει χάνω περισσότερα χρήματα από ότι θα πάρω ως αύξηση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λεχουρίτης.

Ενώ για το «καλάθι των νονών» που κάνει πρεμιέρα στις 22 Απριλίου και για το «καλάθι του Πάσχα» που θα ισχύσει στην αγορά από 24 Απριλίου ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ τόνισε ότι είναι αντίθετος.

«Είναι κάτι ταξικό που οδεύει αυτούς που δεν έχουν χρήματα να αγοράζουν προϊόντα συγκεκριμένων κατηγοριών και εταιρειών, χωρίς να δίνουν λύση στο πρόβλημα της ακρίβειας», επισήμανε ο Γιώργος Λεχουρίτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις