Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΑΙΔΙ

/

Μικρές χαρές που τα παιδιά απολαμβάνουν την άνοιξη

Μικρές χαρές που τα παιδιά απολαμβάνουν την άνοιξη

Διαβάστε ιδέες και προτάσεις

Η άνοιξη μας χαμογελάει καθημερινά και καθώς η μέρα μεγαλώνει, αυξάνεται αισθητά και η διάθεσή μας. Ο ήλιος λοιπόν μας καλεί για νέες περιπέτειες και ο ζεστός καιρός ομορφαίνει κάθε έκφανση της καθημερινότητας. Από τον ενθουσιασμό της εποχής δε θα μπορούσαν να ξεφύγουν και τα αγαπημένα μας παιδιά, τα οποία έχουν ακόμα πιο πολλούς λόγους για να είναι χαρούμενα.

Ποιες είναι όμως αυτές οι μικρές χαρές που απολαμβάνουν κάθε άνοιξη οι μικροί μας άγγελοι; Σας τις αναλύουμε παρακάτω. Ας ξεκινήσουμε!

Εξωτερικές δραστηριότητες

Οι ζεστές μέρες είναι ιδανικές για εξωτερικό παιχνίδι και επισκέψεις στα πάρκα της γειτονιάς. Εκεί το παιδί θα συναναστραφεί με τα άτομα της ηλικίας του, θα παίξει μαζί τους και θα εκτονώσει όλη του την ενέργεια. Επιπλέον, μπορεί να πάρει μέρος και σε κάποιες εξωτερικές δραστηριότητες, όπως είναι τα αθλήματα, και μέσω αυτών να κατακτήσει σημαντικά εφόδια που θα το συνοδεύουν και στην ενήλικη ζωή του.

Μιλήστε λοιπόν μαζί του και βοηθήστε το να καταλάβει τι είναι αυτό που του αρέσει και φυσικά σταθείτε δίπλα σε κάθε επιθυμία του. Στην περίπτωση δε που το μικρό σας αποδειχθεί επίδοξος αθλητής, μην αμελήσετε να προμηθευτείτε τον εξοπλισμό που χρειάζεται. Βάλτε στη λίστα των αγορών σας την αθλητική του ενδυμασία, παιδικά παπούτσια για το τέλειο κράτημα και ό,τι ακόμα κρίνετε απαραίτητο.

Οικογενειακές συναντήσεις

Η άνοιξη, όπως είναι γνωστό, πέρα από τις ευκαιρίες για εξωτερικές δραστηριότητες, περιλαμβάνει και τις ημέρες του Πάσχα. Πολύ συχνά λοιπόν, οι οικογένειες ενώνονται για να γιορτάσουν τη μεγάλη αυτή γιορτή και το κλίμα της εποχής αποκτά ένα πιο εορταστικό ύφος. Εκτός από το πλούσιο φαγητό και τις όμορφες στιγμές, τα παιδιά έχουν και άλλους λόγους να περιμένουν με ανυπομονησία τη συγκεκριμένη περίοδο.

Και αυτό φυσικά συνδέεται με την παράδοση που θέλει τον νονό ή τη νονά να χαρίζει στο βαφτιστήρι την αναμενόμενη λαμπάδα, αλλά και αρκετά ακόμα δώρα, συμπεριλαμβανομένων των παπουτσιών. Πώς θα μπορούσε λοιπόν το μικρό σας θαύμα να μη γεμίζει από χαρά και προσμονή για τις ημέρες που θα έρθουν;

Εξερεύνηση στη φύση

Οι ζεστές μέρες είναι η τέλεια ευκαιρία για μικρές (ή και μεγαλύτερες!) εξορμήσεις στη φύση. Σας προτείνουμε λοιπόν να εκμεταλλευτείτε τα σαββατοκύριακα και να κάνετε εκδρομές σε προορισμούς που έχουν στολιστεί με τα χρώματα της άνοιξης. Εκεί το παιδί σας θα μπορεί να παίξει μακριά από τη βαβούρα της μεγάλης πόλης, να εξερευνήσει και να αναπνεύσει καθαρό αέρα.

Διαμορφώστε λοιπόν τα Σαββατοκύριακά σας ανάλογα και να προγραμματίσετε κοντινά ταξίδια που θα δώσουν δύναμη και ενέργεια σε όλη την οικογένεια για τις επόμενες μέρες της εβδομάδας. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάτε! Με αυτόν τον τρόπο θα περάσετε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους σας και θα δημιουργήσετε αναμνήσεις μιας ζωής!

Κηπουρική

Η άνοιξη δε μεταμορφώνει μόνο τη διάθεσή μας, αλλά και τα μπαλκόνια και τις αυλές μας. Οι περισσότεροι από εμάς λοιπόν αφιερώνουμε κάποιες παραπάνω ώρες στην περιποίηση των φυτών μας και δημιουργούμε μικρές οάσεις σε ένα αστικό (κυρίως!) τοπίο. Αν ανήκετε και εσείς σε αυτήν την κατηγορία, τι θα λέγατε να αφήσετε τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν με την κηπουρική;

Πέρα από ποιοτικό χρόνο, η συγκεκριμένη δραστηριότητα προσφέρει αρκετά ακόμα οφέλη. Πιο συγκεκριμένα, ιντριγκάρει τα παιδιά και τα απομακρύνει από τις οθόνες, ενισχύει το ανοσοποιητικό τους, αναπτύσσει οικολογική συνείδηση και φυσικά ενδυναμώνει την πνευματική τους υγεία. Από τα παραπάνω λοιπόν μπορείτε να καταλάβετε ότι η κηπουρική αποτελεί μία υπέροχη δραστηριότητα για όλα τα μέλη της οικογένειας. Ξεκινήστε την λοιπόν άμεσα!

Φτάνοντας στο τέλος, μόλις ανακαλύψαμε κάποιες από τις μικρές χαρές που απολαμβάνουν τα παιδιά την άνοιξη. Μένει μόνο να δημιουργήσετε την τέλεια ευκαιρία, να οργανωθείτε κατάλληλα και να μοιράσετε στους αγαπημένους σας άπειρα χαμόγελα ευτυχίας. Θυμηθείτε! Ποτέ δεν είναι αργά για να νιώσετε (και να μεταφέρετε!) τη φρεσκάδα της όμορφης αυτής εποχής!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being