Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δικαστικός χάρτης: Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις δικηγορικοί σύλλογοι και από την Αχαΐα

Δικαστικός χάρτης: Ετοιμάζουν κινητοποιή...

Επι ποδός και έτοιμοι για κινητοποιήσεις επτά δικηγορικοί σύλλογοι

Επτά δικηγορικοί Σύλλογοι από Αχαΐα, Ηλεία και άλλες περιοχές είνα έτοιμοι να προχωρήσουν σε σειρά κινητοποιήσεων ενάντια στον νέο δικαστικό χάρτη.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση θα προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες καταλήψεις τψων Δικαστικών Μεγάτων , σε αποκλεισμό της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου και σε άλλες ενέργειες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΓΙΟΥ, ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, ΓΥΘΕΙΟΥ, ΘΗΒΑΣ, ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Στο Αίγιο, 07-04-2024 συνήλθαν σε κοινή συνεδρίαση οι Πρόεδροι και τα μέλη του Δ.Σ  των άνω Δικηγορικών Συλλόγων  και αποφάσισαν ομόφωνα τα ακόλουθα, εν σχέσει με τη θέση του Σχεδίου  Νόμου για την αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη σε δημόσια Διαβούλευση:

1)      Οι διατάξεις του Δικαστικού Χάρτη οι οποίες καταργούν οργανικές θέσεις Δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων στα Πρωτοδικεία μας , δημιουργώντας έτσι Πρωτοδικεία –φαντάσματα, αποτελούν ουσιαστικά την αρχή του τέλους για τα Πρωτοδικεία μας. Οι δομές που υπάρχουν σε αυτά και οι χιλιάδες υποθέσεις που εκδικάζονται, έχουν συμβάλει  στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης . Είναι αδιανόητο οι παθογένειες της Αττικής  , με τους μετά δεκαετίαν ορισμούς δικασίμων , οι οποίες παθογένειες ουδόλως επιλύονται με τις διατάξεις του Νομοσχεδίου, να  μετακυλίονται σε καθόλα υγιείς δικαστικούς σχηματισμούς  που αποτελούν εχέγγυα αποδεδειγμένα και με αριθμούς για την ορθή λειτουργία της Δικαιοσύνης

2)      Θα προβούν οι ως άνω Δικηγορικοί Σύλλογοι σε επαναλαμβανόμενες καταλήψεις των Δικαστικών Μεγάρων σε ημερομηνίες που θα καθορίσουν οι Γενικές Συνελεύσεις.

3)      Θα λάβει χώρα αποκλεισμός της γέφυρας Ρίου –Αντιρρίου με τη συμμετοχή όλων των δικηγόρων των επτά Πρωτοδικείων σε ημερομηνία που θα καθορισθεί από τα Διοικητικά Συμβούλια.

4)      Θα προχωρήσουμε σε αίτηση ακυρώσεως  κάθε διάταξης του Νομοσχεδίου που θα ψηφιστεί η οποία μεταβάλλει την αυτοτέλεια των Δικαστικών Σχηματισμών των Πρωτοδικείων μας.

5)      Όσοι Βουλευτές συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης υπερψηφίσουν τις διατάξεις του Σχεδίου Νόμου που εξαφανίζουν στην ουσία τα Πρωτοδικεία μας από το Δικαστικό Χάρτη, θα θεωρηθούν  ανεπιθύμητοι και   ότι συνέβαλαν στην υποβάθμιση τους και καθιστούμε αυτούς υπεύθυνους για το μαρασμό των τοπικών κοινωνιών.

6)      Να ζητηθεί άμεση σύγκληση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων  προκειμένου να λάβουν μέτρα όλοι δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας  για τη μεθοδευμένη κατάργηση των Πρωτοδικείων μας.

7)      Να μεταβούν και οι επτά δικηγορικοί σύλλογοι με τα μέλη τους στη Βουλή την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου και την ημέρα που εκπρόσωπός μας θα μιλήσει στην επιτροπή της Βουλής.

 

 Ο Αγώνας που κάνουμε είναι αγώνας για την κοινωνία  και το δικαίωμα κάθε πολίτη να έχει άμεση πρόσβαση στη Δικαιοσύνη. Ό,τι είναι υγιές δεν το καταστρέφεις αλλά το αναβαθμίζεις".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις