Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

 Πάτρα: Οι νοσηλευτές βάζουν φρένο στα απογευματινά χειρουργεία του Άγιου Ανδρέα- «Κανένας δε θέλει να συμμετέχει»

 Πάτρα: Οι νοσηλευτές βάζουν φρένο στα α...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Μιχάλης Στελλάτος

Κανένας νοσηλευτής στο «Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας» δεν είναι διατεθειμένος να συμμετέχει σε απογευματινά χειρουργεία με αποτέλεσμα να «μπαίνει φρένο».

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Μιχάλης Στελλάτος, «απογευματινά χειρουργεία στο νοσοκομείο μας δεν έχουν ξεκινήσει καθώς κανένας νοσηλευτής δε θέλει να συμμετέχει σε μία διαδικασία όπου δημιουργούνται ιδιωτικά χειρουργεία μέσα σε ένα δημόσιο νοσοκομείο».

Όπως επισημαίνει ο κ. Στελλάτος, «έχουμε ζητήσει αύξηση μισθού, αλλά από το κράτος και όχι από την τσέπη του πολίτη και των ασθενών που θα πρέπει να εξυπηρετούνται από τα δημόσια νοσοκομεία ανεξάρτητα από την οικονομική τους δυνατότητα».

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα απογευματινά χειρουργεία αφορούν μόνο τους νοσηλευτές που έχουν την αντίστοιχη κατάρτιση στον χειρουργικό τομέα αλλά και νοσηλευτές του αναισθησιολογικού τμήματος.

«Σε αυτά τα χειρουργεία μπορεί να συμμετέχει μόνο εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Στο νοσοκομείο έχουμε 20 τέτοιους νοσηλευτές» λέει ο κ. Στελλάτος ο οποίος «δεν βλέπει» να ξεκινούν στο νοσοκομείο απογευματινά χειρουργεία.

«Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν μεγάλες λίστες αναμονής. Επιπλέον υπάρχει μία αίθουσα που παραμένει κλειστή λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Εάν αυτό υπήρχε και λειτουργούσε η αίθουσα, θα μπορούσαν να γίνουν περίπου 1.200 χειρουργεία το χρόνο. Άρα γιατί αντί να καλυφθεί αυτή η έλλειψη, δημιουργούνται απογευματινά ιατρεία;» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Στελλάτος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις