Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μηχανοδηγοί για Τέμπη: Οι παρεμβάσεις στα ηχητικά αποδεικνύουν την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος

Μηχανοδηγοί για Τέμπη: Οι παρεμβάσεις στ...

Οι μηχανοδηγοί είχαν ζητήσει από την πρώτη ημέρα έρευνα για τις διαρροές των ηχητικών

Την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, ο οποίος είχε τοποθετηθεί λίγες ημέρες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών μεταβατικά στη θέση αυτή, όπως είχε αρχικώς ανακοινωθεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά παραμένει έως και σήμερα επικεφαλής του Οργανισμού, ζητούν μεταξύ άλλων οι μηχανοδηγοί στον απόηχο των σοβαρότατων αποκαλύψεων για αλλοίωση των ηχητικών μετά το δυστύχημα.

Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι από το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Βήμα», αποδεικνύεται ότι από την πρώτη ημέρα υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης και διάχυσης των ευθυνών ακόμα και σε όσους δεν ζουν για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Τονίζει επίσης ότι επιβεβαιώνονται τα όσα δημόσια δήλωνε το Σωματείο λίγες ημέρες μετά το έγκλημα των Τεμπών για την διαρροή μονταρισμένων ηχητικών ώρες μετά το συμβάν, «για να καλλιεργηθεί η θεωρία του μοναδικού ανθρώπινου λάθους».

Κάνουν λόγο για «χείλη που δεν ντράπηκαν να κατηγορήσουν τον νεκρό συνάδελφο μας Κουτσούμπα Γιώργο για δήθεν σοβαρά προβλήματα υγείας και όταν γνώριζαν ότι ετήσια περνούσε ΕΠΙΤΥΧΩΣ τις προβλεπόμενες – αυστηρές - ιατρικές εξετάσεις που επιβάλλει η κοινοτική οδηγία για τους μηχανοδηγούς, που εντάχθηκε στην χώρα με τον Νόμο 3911 το 2011».

Οι μηχανοδηγοί, οι οποίοι είχαν ζητήσει από την πρώτη ημέρα έρευνα για τις διαρροές των ηχητικών, υπογραμμίζουν ότι ο κ. Τερεζάκης είχε υποστηρίξει πως ο ίδιος είχε διατάξει έρευνα ενημερώνοντας τις εισαγγελικές αρχές τονίζοντας πως «οφείλει τώρα να δώσει τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας».

Τα ερωτήματα που θέτουν 
Επισημαίνουν επίσης πως ύστερα απ΄αυτές τις αποκαλύψεις ότι τα ερωτήματα για το έγκλημα πληθαίνουν και είναι τα εξής:

«Ο ΟΣΕ οφείλει να απαντήσει άμεσα αν ισχύουν τα όσα αναφέρει το Βήμα και αν τα ηχητικά παραδόθηκαν στην Αστυνομία, 3 ημέρες μετά! Αν ισχύει αυτό ΓΙΑΤΙ υπήρξε αυτή η καθυστέρηση και ΕΝΩ κορυφαία στελέχη του ΟΣΕ δήλωναν ότι η απομάστευση έγινε παρουσία αστυνομικού που επισκέφθηκε το σύστημα καταγραφών του σταθμού.
Ποιος και γιατί διέρρευσε λίγες ώρες μετά το δυστύχημα μονταρισμένα ηχητικά. Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Τερεζάκης σε συνάντηση με τα Σωματεία λίγες μέρες μετά τα Τέμπη, είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος είχε διατάξει έρευνα για τις διαρροές και είχε ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές. Σήμερα (ΤΩΡΑ) οφείλει να δώσει τα αποτελέσματα της έρευνας. Αν δεν έχει κάνει τελικά έρευνα, οφείλει να παραιτηθεί.
Γιατί η διερεύνηση για το έγκλημα, δεν έγινε από την πρώτη ημέρα από Ανεξάρτητη Αρχή με την παρουσία και συμμετοχή εμπειρογνώμονα από το εξωτερικό.
Γιατί αποκλείστηκαν από την Εξεταστική Επιτροπή κρίσιμοι μάρτυρες όπως ο πρώην Πρόεδρος του Σωματείου μας Γενιδούνιας Κώστας, ο κ. Τσαλίδης, ο κ. Σταθόπουλος, ο κ. Ξιφαράς (που παραμένει στην θέση του μετά τα Τέμπη!), ο κ. Καραγιάννης, ο κ. Σπηλιόπουλος, οι εμπειρογνώμονες που έβγαλαν το πόρισμα της Δικαιοσύνης και άλλοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις